Geen make-up op, hoe voelt dat?

Eigenlijk ga ik bijna nooit zonder make-up de deur uit. Op de een of andere manier ben ik er zo gewend aan geraakt, dat ik  merk dat ik er niet meer zonder kan. Als ik dan een keer wel zonder make-up weg ga, is dit meestal op een zondag als ik boodschappen ga doen. Ik hoop dan altijd dat ik niemand tegenkom die ik ken.

Ik weet niet of iemand zich hierin herkent, maar ik verwacht zeker niet de enige te zijn. Gek eigenlijk dat ik zo gewend ben geraakt aan make-up dat ik mezelf zonder make-up liever niet vertoon. Vaak wordt er meteen gedacht dat dit komt door onzekerheid. Ik denk zelf dat er meer achter zit.

Als iemand mij vraagt waarom ik make-up draag geeft ik meestal aan dat ik het zelf mooi vind en niet doe voor anderen. Maar is dat wel de waarheid? Waarom draag ik eigenlijk make-up?

Ik ben niet voor niets een beauty blog begonnen. Dat ik het heel leuk vind om make-up te gebruiken is zeker wel een van de voornaamste redenen dat ik het doe. Toch merk ik soms ook, dat ik vrouwen die het nooit dragen heel erg bewonder. Ik zag een tijd geleden bijvoorbeeld dat Alicia Keys had besloten om nooit meer make-up te dragen. De hoofdreden daarvoor is heel simpel. Ze wil dat iedereen accepteert dat haar gezicht gewoon haar gezicht is. Ze wil dit niet anders voor doen dan het is.

Mijn eerste reactie daarop was ‘Ja als je zo’n mooi gezicht hebt dan kan dat ook wel’. Nu ik er  wat langer over nagedacht heb besef ik mij dat dit best een stomme reactie was. Ik besef mij hoe oordelend ik zelf kan zijn over een vrouw die zo’n stap neemt. En misschien zat er ook wel een deel jaloezie in. Zou ik dit stiekem zelf ook graag zo willen zijn?

Dat heeft mij aan het denken gezet. Ik wil een week lang ervaren hoe het is om geen make-up te dragen. Alleen al bij de gedachte voel ik een lichte paniek opkomen. Ik ben bang dat mensen er raar op gaan reageren. Ik ben bang dat mensen mij minder mooi gaan vinden. Ik ben bang voor van alles..

Ik merk dat ik mijn hoofd al dingen begin te bedenken die ik dan nog wel mag gebruiken. Zoals bijvoorbeeld een klein beetje concealer onder mijn ogen. Maar nee, het is alles of niets. Terwijl ik dit schrijf zit ik met een maskertje op mijn gezicht. Als ik geen make-up mag dragen kan ik er in ieder geval voor zorgen dat mijn huid er zo stralend mogelijk uit ziet, dacht ik zo.

Zelfs dat ik nu met een masker op zit zegt genoeg. Ik ben echt verslaafd aan make-up en ik moet terug naar de basis. Een basis waarin ik het ook prima vind om eens geen make-up te dragen en mij geen zorgen maak over wat anderen van mij vinden. Ik ga dus een week lang geen make-up dragen en volgende week zullen jullie lezen wat mijn ervaringen zijn geweest. Ik zal het in diary vorm bijhouden en ik ben heel benieuwd of ik het volhoud;)

20160626_220007.jpg

Ik ben ook heel benieuwd hoe jullie hier over denken. Hoe voel jij je als je geen make-up draagt?

Liefs,

Melike

 

0 thoughts on “Geen make-up op, hoe voelt dat?

 • Reply zazazoobeauty 28 juni 2016 at 07:53

  Woww, en week! Ik durf nog niet eens een pakketje bij de buren op te halen zonder make-up. Jij ziet er overigens zonder make-up ook heel goed uit!! Ik niet hihi!

  • Reply melikebeauty 28 juni 2016 at 18:41

   Haha ja ik snap je helemaal hoor. Zo voel ik het dus ook. Heel lief dat je dat zegt! Maar ik voel me net als jij hoor, ik vind mezelf zo ook niet heel mooi;)

 • Reply Babs 28 juni 2016 at 08:50

  Toen ik jonger was ging ik ook nooit zonder make-up de deur uit. Nu maakt het mij niets meer uit. Ik weet nog wel ongeveer toen ik zo een beetje voor het eerst de stad in ging zonder make-up…. Je verwacht dat iedereen je gaat aanstaren, maar er is niemand die raar kijkt. Niet gek eigenlijk, de meeste mensen weten niet hoe ik er met make-up uitzie.
  Ik loop nu ook meestal zonder make-up maar merk dat ik de laatste tijd ik het ook wel lekker vind om juist mijn oudere koppie weer wat te \’pimpen\’. Ook om af en toe wat meer zelfverzekerder/ mooier te voelen, gek is dat eigenlijk…
  Maar ik geneer mij gelukkig niet zonder iets van make-up op.
  Ik vind je ook zonder make-up een beeldschone vrouw, zo zie je maar… ik denk dat een ouder\’ iemand meer kijkt naar de uitstraling van iemand en niet of ze mooie smokey eyes/lippenstift heeft. 🙂
  Ik vind het super goed van je, en let maar op… onbekenden zullen je echt niet raar aankijken .. 🙂

  • Reply melikebeauty 28 juni 2016 at 18:43

   Wat lijkt mij dat heerlijk om er inderdaad op een gegeven moment echt helemaal geen zorgen over te maken. Zo lief van je! Zo voelt het nog niet hoor;) Ik ben nu inmiddels op dag twee en het is me toch wel een ervaring hoor.

 • Reply rachelkromdijk 28 juni 2016 at 13:56

  Je hebt een prachtig gezicht maar iedere vrouw is mooi hoe ze is. Maar nooit meer makeup dragen omdat mensen mijn makeuploze hoofd maar moeten accepteren? Ik doe het voor mezelf en zeker niet voor andere ik vind het te leuk om gave looks te creëren. Ik zou dus nooit zomaar geen makeup meer kunnen dragen, vind het te leuk haha! eind van de dag vind ik het heerlijk als ik een glad gezichtje hebt dat schoon aanvoelt en dan heerlijk op mijn slaapkussen kan liggen (dat dan weer wel)

  • Reply melikebeauty 28 juni 2016 at 18:44

   Oh dankje! Ik vind het ook heerlijk om lekker te experimenteren met make-up. Helemaal geen make-up meer dragen zou ik dan ook echt niet willen;) Ik ben benieuwd of ik het ga volhouden deze week haha

 • Reply elisabethsmusthaves 28 juni 2016 at 14:47

  Ik snap precies wat je bedoeld. Ik heb er ook echt moeite mee. Dus soms dwing ik mezelf geen make-up te dragen. En dan meestal ben ik er wel oké mee. Maar mijn wenkbrauwen en foundation vind ik vaak het moeilijkst.. Je bent trouwens prachtig zonder make-up!

  • Reply melikebeauty 28 juni 2016 at 18:46

   Oh wat lief dankje, zo voelt het nog niet hoor;) Zo grappig dat zijn ook precies de dingen die ik nu het meeste mis haha. Ik ben nu twee dagen bezig en oh wat wil ik graag mijn wenkbrauwen even een beetje bijtekenen haha

 • Reply ikhouvanbeautynl 28 juni 2016 at 18:16

  Je ziet er heel mooi uit zonder make-up! Ik snap wel dat je dit een challenge vindt. Ik draag ook het liefste altijd wat make-up, dan voel ik me gewoon lekkerder. Toch komt het wel geregeld voor dat ik geen make-up draag. Als ik \’s ochtends mijn zoontje naar de peuterspeelzaal breng bijvoorbeeld. Het past dan gewoon niet in mijn schema (m.a.w. ik blijf liever 15 min langer in bed haha!) In de middag haal ik hem wel met make-up op. Dan heb ik lekker de tijd gehad 😉 Succes met je challenge. Ben benieuwd hoe je het gaat ervaren!

  • Reply melikebeauty 28 juni 2016 at 18:47

   Oh dankje! Ja het is echt een behoorlijke challenge hoor haha. Ik vind het echt lastig! Ik ben ook heel benieuwd hoe het gaat verlopen;) Volgende week zul je het lezen!

 • Reply tamara 28 juni 2016 at 18:21

  Totaal geen probleem mee, want ik draag amper make up, heb mooie sproetjes, het enige die ik veel draag is Mascara.

  • Reply melikebeauty 28 juni 2016 at 18:48

   Wat goed dat je je sproetjes zo accepteerd. Ik vind dat ook altijd heel erg mooi bij anderen, maar die van mezelf verstop ik liever;) Deze week zijn ze wel aanwezig, dat is wel wennen;)

 • Reply Jill Martin 28 juni 2016 at 18:40

  Ik ga ook echt nooooit zonder make-up buiten en als het dan toch eens is, hoop ik net als jou niemand bekend tegen te komen 🙂 Ik kan echt niet zonder een laagje foundation. Maar jij bent een natural beauty hoor! xxx

  • Reply melikebeauty 28 juni 2016 at 18:49

   Hahaha ik dus normaal eigenlijk ook niet! Zo lief van je, maar ik voel het zelf niet zo hoor. Ik denk dat je dat altijd makkelijker bij een ander ziet dan bij jezelf;)

 • Reply orientalspiceandsomechocolate 28 juni 2016 at 23:08

  Wat leuk dat je deze challenge doet!

  Ik heb zelf ook een make-up loze maand gehad, ook omdat ik toen even geen make-up op kon doen. Was best relaxed eigenlijk, want het scheelt toch 10min in de ochtend en avond. Maar ik hou verder teveel van rode lipstick om elke dag make-up loos door het leven te gaan.

  Ik had ook gelezen waarom Alicia Keys nu zonder makeup door het leven gaat. Wanneer ik reacties lees over de wel/niet make-up discussie, vind ik dat er teveel focus ligt op \”make-up draag je voor anderen\” of dat vrouwen make-up dragen om \”perfect\” te zijn. Er zijn veel mensen die het gewoon leuk vinden om met make-up te spelen, van variatie houden en in zekere zin is het ook een kunst. Daarnaast zijn er ook andere manieren waarop je kunt zien dat iedereen (wel of geen makeup) graag bezig is met uiterlijk en verzorging. Denk aan onder zonnebank gaan en natuurlijk \”als je haar maar goed zit\”. Als je geen make-up draagt, wil je meestal nog steeds dat je kapsel goed zit etc. Behalve als je aan het bingewatchen bent natuurlijk…;-).

  • Reply melikebeauty 30 juni 2016 at 21:14

   Ik snap wat je bedoelt;) Ik denk ook dat er een beetje te weinig focus ligt op dat dat een vrouw het alleen voor anderen doet. Ik denk dat ik dit wel voor een deel doe, maar zoals je zegt iedereen doet iedereen op een bepaalde manier zijn best om er leuker uit te zien. Of dit nu voor jezelf is of voor een ander. Deze week is dan ook bestwel een bijzondere ervaring geworden voor mij. Veel voorspelbare dingen, maar ook wel verassende. Je leest het volgende week!

 • Reply Kirsty 29 juni 2016 at 10:33

  Wat een challenge is dit zeg! Ik vind het zelf ook niet fijn om zonder make-up de deur uit te gaan; ik voel mij dan toch onverzorgd en daar heb ik een hekel aan. Ik doe het dus eigenlijk niet voor een ander, maar gewoon voor mijn eigen gevoel. Mijn vriend vind mij wel het mooist zonder make-up, dus als we samen thuis zijn draag ik het meestal niet, maar dan zoek ik vaak wel andere manieren om mij verzorgd te voelen haha. Succes met de challenge! Je ziet er in ieder geval mooi uit op die foto zonder make-up!

  • Reply melikebeauty 30 juni 2016 at 21:15

   Haha ja het is een behoorlijke challenge merk ik;) Wat grappig mijn vriend denk er net zo over! Hij denkt nu dat dit iets permanents kan worden en hij vind het heel leuk. Ik heb hem al meerdere malen duidelijk gemaakt dat ik het zeker wel weer ga dragen haha. Ik blijf het toch te leuk vinden;)

 • Reply jeapiebel 30 juni 2016 at 14:37

  Ik heb zelf geen probleem om niet make-up te dragen, maar ik merk wel dat een beetje make-up je zo weer opfrist dat ik ook geniet om subtiel te gebruiken. Welke vrouw wil niet mooi voor de dag komen. 😉 Wat leuk en knap van je dat je dit experiment ondergaat. Ik ben 39 jaar lang zonder make-up door het leven gegaan, voor mijzelf gun ik de rest van mij leven wel een beetje make-up. Het is niet dat ik mijn gezicht niet excepteer voor wat het is. Maar ik wil een leuke versie van mijzelf laten uitkomen af en toe. Net als mijn lichaam. Tuurlijk men kan accepteren je lichaam zoals het is of je kunt het beste van maken, omdat je maar één keer een leven hebt. Maak er het beste van, denk ik dan. Wel diep respect voor jou zowel Alicia key. 😉

  • Reply melikebeauty 30 juni 2016 at 21:17

   Wauw ik kan me haast niet voorstellen om eigenlijk zo lang geen make-up te hebben gedragen. Ik vind ook dat je inderdaad met make-up of sport of wat dan ook een betere versie van jezelf kan creeeren. Het hoeft inderdaad niet te zijn, omdat je je jezelf niet mooi vind. Dat is voor mij ook niet de hoofdreden dat ik het draag;)

 • Reply debbeautygoddessnl 30 juni 2016 at 21:38

  Ik vind je zonder make-up ook super mooi! Echt een natural & classic beauty. Ik ben heel benieuwd hoe het je bevallen is, een week zonder make-up. Misschien ben je wel helemaal afgekicked ;-).

  Ik heb er veel bewondering voor, zelf zou ik het niet durven als ik heel eerlijk ben. Ik vraag me af of de mensen me zouden herkennen zonder make-up al kan dat ook voordelen hebben hihi. .. 😉

  • Reply melikebeauty 3 juli 2016 at 20:47

   Oh wat lief dankjewel! Zo voelt het niet altijd hoor! En ik denk dat ik nooit echt afkick hihi. Ik blijf het veels te leuk vinden;) Haha je wordt vast nog wel herkent hoor, ik zou het gewoon eens proberen.

 • Reply hilde 1 juli 2016 at 07:59

  Ik vind het knap van je hoor! Maar je hebt ook een prachtige huid en je ziet er naturel ook mooi uit. Ik heb veel oneffenheden in mijn gezicht, dus ik ga niet zonder foundation of bb cream de deur uit. En als ik dan toch bezig ben is de blush, wenkbrauwpotlood, mascara, lipstick en eyeliner ook snel gedaan. Ik voel mij gewoon niet \”af\” zonder makeup. http://www.hillybillybeauty.nl

  • Reply melikebeauty 3 juli 2016 at 20:45

   Haha nou ik heb de oneffenheden ook wel hoor. Op de foto zie je dat niet zo goed;) Ik voel me ook echt niet af zonder iets op mijn gezicht, daarom vind ik deze challenge ook echt heel lastig haha

 • Reply Anna Gerrie - Beautyonthefarm 1 juli 2016 at 18:07

  Je hebt echt geen make-up nodig hoor! Ik ga regelmatig zonder make-up de deur uit, om 5 uur \’s ochtends heb ik daar nog niet zoveel zin in, haha 🙂

  • Reply melikebeauty 3 juli 2016 at 20:44

   Haha oh dat is echt vroeg inderdaad! Dan zou ik het waarschijnlijk ook echt niet doen;)

 • Reply Patricia 1 juli 2016 at 18:54

  Ik heb juist het tegenovergestelde. Ik draag zo weinig make-up dat ik me ongemakkelijk voel als ik de deur uitga met van alles op mijn gezicht. Ik ben dan bang dat mensen het zien zitten, dat er misschien ergens plotseling een mascaravlek zit of dat de miezerregen mijn foundation er volledig afspoelt en ik voor gek loop. Ik denk dat ik deze challenge ook maar eens moet gaan doen, maar dan dus met juist wel make-up dragen 😉

  Je selfie hierboven zonder make-up is echt prachtig en ondanks dat je alle positieve woorden van mij en je medebloggers op dit moment niet zal geloven hoop ik dat je eind van de week je eigen natuurlijke schoonheid ook wat meer kan zien en waarderen 🙂 Succes en you can do it!!

  • Reply melikebeauty 3 juli 2016 at 20:43

   Wat een lieve reactie, dankjewel!! Heel verassend om eens te lezen dat iemand ook het tegenovergestelde kan hebben met make-up. Daar had ik eigenlijk nooit aan gedacht;) Ik zou het echt heel interessant vinden om een blog te lezen over je ervaringen juist met make-up! Dat je mascara gaat vlekken door de miezerregen herken ik heel erg hoor. Ik denk dat elke vrouw wel bang is dat haar make-up gek gaat zitten gedurende de dag hihi

   • Reply Patricia 4 juli 2016 at 09:31

    Ik laat het je weten zodra ik een week vol in de make up ga 🙂

 • Reply Claudia 3 juli 2016 at 10:00

  Jij ziet er prachtig uit zonder make up. Ik draag op de vakantie ook geen make up maar dat komt omdat niemand mij kent hahahaha. Maar thuis……..ben ik een echte plamuurkip.

  • Reply melikebeauty 3 juli 2016 at 20:43

   Haha ik heb precies hetzelfde op vakantie, heerlijk is dat! Dankjewel!

 • Reply mylifetessa 25 oktober 2016 at 22:50

  vroeger ging ik nooit zonder makeup buiten nu wel om snel naar de winkel te gaan of snel even iets te gaan halen zo kan men gezicht ook een beetje ademen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *