Kleine rode bultjes op je bovenarmen? Review: Paula's Choice Clear Exfoliating Body Spray 2% BHA.

Sinds ik mij kan herinneren heb ik altijd een soort kleine rode bultjes gehad op de achterkant van mijn bovenarmen. Soms zijn ze wat roder en soms bijna niet zichtbaar. Vooral als ze wat roder zijn kan ik mij er heel erg aan irriteren als ik iets mouwloos aan doe. Ik heb een hele gevoelige huid waardoor ik gewend ben dat mijn huid soms rare kwaaltjes vertoont. Dat is ook de reden dat ik er nooit aan gedacht heb dat dit een naam zou kunnen hebben en dat er zelfs iets tegen te doen zou zijn.

Keratosis Pilaris?

De bultjes kan ik het beste omschrijven als iets dat lijkt op kippenvel dat rood is aangeslagen. Ook kan het soms een beetje jeuken. Bij toeval heb ik onlangs ontdekt dat dit een naam heeft. Het heet keratosis pilaris. Bijna een kwart van de bevolking zou er in meer of mindere mate last van hebben. Het wordt niet beschouwd als een ziekte of aandoening, maar als ‘normale huid’. Op zicht ook logisch, want je merkt er verder niet veel van.

De reden dat het ontstaat is doordat je hoornlaag van je huid zich niet gelijkmatig verdeeld en gaat ophopen rond de haarzakjes. Hierdoor ontstaat er een ruwe huid met rode bultjes. De meest voorkomende plek is achter je bovenarmen, maar het kan ook elders voorkomen.

Zelf was ik echt verbaasd te ontdekken dat het dus een naam heeft en dat er zelfs producten zijn die het verminderen. Ik kwam hier achter toen ik op onderzoek uit was naar de producten van Paula’s Choice.

Over Paula’s Choice:

Ik heb de laatste tijd veel over het merk gelezen en ik was er ontzettend nieuwsgierig naar. Paula’s Choice is een huidverzorgingsmerk dat zich richt op het produceren van producten met hoogwaardige effectieve ingrediënten. Ook worden er geen geur of kleurstoffen toegevoegd en testen ze niet op dieren. De oprichtster Paula Begoun heeft 35 jaar onderzoek gedaan naar het oplossen van huidproblemen en hier 20 bestsellers over geschreven. Dit nadat ze zelf een lange strijd tegen acne heeft gestreden en de visie heeft dat niemand zou moeten lijden onder huidproblemen. Alle producten zijn te bestellen via de webshop www.paulaschoice.nl.

Ik mocht de Paula’s Choice Clear Exfoliating Body Spray 2% BHA testen die zou helpen tegen keratosis pilaris. Ik was erg benieuwd aangezien ik dit probleem mijn hele leven al heb!

20160815_190314.png

Hoe werkt het?

De spray die ik getest heb is onder andere bedoelt tegen keratosis pilaris, maar werkt ook tegen bijvoorbeeld acne, mee-eters en puisjes. Hij mag niet direct gesprayd worden op het gezicht en het wordt aangeraden je huid goed te beschermen tegen de zon als je de spray gebruikt. Ook is hij niet geschikt als je allergisch bent voor aspirine. Hij droogt snel op en droogt je huid niet uit.

 

Ingrediënten:

Aqua, Dipropylene Glycol (slip agent/penetration enhancer), Butylene Glycol (slip agent), Polysorbate 20 (emulsifier), Salicylic Acid (Beta Hydroxy Acid/exfoliant), Pentylene Glycol (solvent), Panthenol (skin-conditioning agent), (skin-repairing ingredient), Dipotassium Glycyrrhizate (anti-irritant), Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract (anti-irritant), Berberis Vulgaris (Barberry) Root Extract (antibacterial plant extract), Lauric Acid (coconut-derived antibacterial fatty acid), Allantoin (anti-irritant), Glycerin (skin-repairing ingredient). PEG/PPG-17/6 Copolymer (skin-conditioning agent), Methyl Gluceth-20 (skin-conditioning agent), Glycereth-26 (thickener), Potassium Sorbate (preservative), Sodium Metabisulfite (preservative), Sodium Hydroxide (pH adjuster), Disodium EDTA (chelating agent).

Het belangrijkste bestanddeel voor de werking van deze spray is BHA. Je zult je vast afvragen wat dit is. Ik zal hier een korte uitleg over geven.

BHA is een exfoliant. Exfolianten zorgen er voor dat je huid oude dode huidcellen gaat loslaten. Daarvoor in de plaats komt er nieuwe gladdere huid tevoorschijn. Dode huidcellen loslaten doet je huid van nature ook. Echter kan het zijn dat dit proces is verstoord door invloeden van buitenaf of door een genetische oorzaak. Je herkent dit aan een doffe droog uitziende huid.

Exfoliëren werkt op een mildere manier dan een scrub, maar is uiteraard wel vergelijkbaar wat betreft de werking. Het grote verschil tussen de werking van  exfolianten en een scrub is dat exfolianten ook in de huidlaag dringen. Je pakt dus niet alleen de bovenste huidlaag aan maar ook de oorzaak eronder aan. Naast het verwijderen van dode huidcellen zouden exfolianten goed kunnen werken tegen puistjes en huidveroudering. Zeker interessant om eens in te gaan verdiepen dus.

Op de website van Paula’s Choice is er een heel interessant artikel over te vinden mocht je dit uitgebreider willen lezen heb ik hier een linkje voor je: Het exfolieren van je huid

Werkt het?

Ik heb de spray nu ongeveer 6 weken iedere dag gebruikt. De bedoeling is dat je het twee keer per dag aanbrengt. Vooral in eerste paar weken zag ik niet heel veel verschil. Nu ik hem wat langer gebruik begin ik het wel te zien. Ik heb ook gelezen dat het echt tijd nodig heeft voordat je resultaat ziet. Je hebt er dus zeker wel wat geduld voor nodig en het is belangrijk constant te zijn in je gebruik. Keratosis Pilaris kan namelijk niet genezen worden, ook niet met deze spray. Als je de spray dus niet meer zou gebruiken komen de bultjes ook weer terug.

Nu ongeveer 6 weken later ben ik wel heel erg verrast door het resultaat. Ik zie de bultjes bijna niet meer, waardoor ik de indruk krijg dat ze op een gegeven moment zelfs helemaal zouden kunnen verdwijnen.  Hieronder wat foto’s van voor en na.

Ik zou dit dus zeker aanraden eens te proberen. Vooral als je net als ik toch eens bultjesvrije bovenarmen wilt. In totaal zijn er vijf producten die geadviseerd worden door Paula’s Choice tegen keratosis pilaris. De spray die ik heb getest kost 25,90 eur0. Verder heeft Paula’s Choice ook een groot assortiment aan andere verzorgingsproducten. Na het testen van dit product ben ik ook heel nieuwsgierig geworden naar de rest.

Wil je meteen even kijken? Klik dan hier: keratosis pilaris of ga naar www.paulaschoice.nl.

Hebben jullie wel eens gehoord van keratosis pilaris?

Liefs,

Melike

 

17 thoughts on “Kleine rode bultjes op je bovenarmen? Review: Paula's Choice Clear Exfoliating Body Spray 2% BHA.

 • Reply Babs 18 augustus 2016 at 08:39

  Jazeker weet ik wat dat is! Mijn zoon had dat ook op zijn bovenarmen. en 3 keer raden wat ik toen besteld had… ook een product van Paula’s Choice met BHA! Dat is toevallig!
  Het was een lotion, volgens mij was er geen spray toen.
  Tom heeft het gebruikt en ze waren ook zo goed als verdwenen, werkt super goed!

  • Reply melikebeauty 22 augustus 2016 at 21:29

   Wat toevallig! Dan wet je inderdaad precies wat ik bedoel;)

 • Reply The Fashion Mom 18 augustus 2016 at 17:10

  Heb ik ook last van! Heb eens gelezen dat het met gluten te maken heeft, weet niet of dit echt zo is. Wist niet eens dat er producten tegen bestaan. Bedankt voor de tip 🙂

  • Reply melikebeauty 22 augustus 2016 at 21:29

   Ik wist het dus ook niet;) Ik zal het eens opzoeken over gluten, dat wist ik nog niet!

 • Reply Miss 18 augustus 2016 at 19:31

  Nog nooit van gehoord, maar je maakt me enorm benieuwd! Klinkt erg fijn!

 • Reply kim 18 augustus 2016 at 21:43

  Ik heb er nog nooit van gehoord, maar dit heb ik dus ook! Bij mij zie je ze alleen niet, dus het valt allemaal wel mee. Als kind had ik er al last van. Een keer vroeg een kindje dat mijn arm pakte wat ik voor bultjes had – toen zei ik maar dat het kippenvel was. Moet je nagaan, heeft toch wel indruk gemaakt aangezien ik het nu nog weet, haha. Nu vind ik het niet zo erg meer, al zou ik het natuurlijk wel leuker vinden als mijn armen glad aanvoelden.
  Fijn dat de spray werkt!

  • Reply melikebeauty 22 augustus 2016 at 21:31

   Hihi oh dat heeft dan inderdaad wel indruk gemaakt, ik heb ook altijd van die gekke herinneringen met bepaalde dingen;)

 • Reply Susan 19 augustus 2016 at 07:26

  Nog nooit van gehoord! Wel een handige tip 🙂

 • Reply Claudia 19 augustus 2016 at 08:02

  Ik ken het wel van mensen die ik ken die dit hebben. Dus ik vind deze tip echt top hahaha. Ik geef het even door.

 • Reply Nienke 19 augustus 2016 at 09:09

  Wat een handige tip, ben benieuwd naar dit merk.

 • Reply Beauty45plus 19 augustus 2016 at 14:55

  Wat fijn dat je een product gevonden hebt wat zo goed werkt.

 • Reply ikhouvanbeautynl 19 augustus 2016 at 15:00

  Oh wat fijn dat het zo goed werkt! Ik heb er ook wel eens een beetje last van. Jammer dat je het niet mag gebruiken als je allergisch bent voor aspirine…

 • Reply debbeautygoddessnl 20 augustus 2016 at 07:19

  Ik heb er zeker van gehoord en in het verleden ook last van gehad. De bultjes zijn bij mij gelukkig uit zich zelf weggetrokken. Goed dat dit product van Paula’s Choice goed helpt voor jou. Eigenlijk hoor ik alleen maar goede verhalen over dit merk. Wordt tijd dat ik het toch eens ga uitproberen! Ook wanneer ik meer wil weten over bepaalde ingredienten in cosmetica zoek ik het op, op de website (er is een soort ingredient dictionary) van Paula’s Choice.

  • Reply melikebeauty 22 augustus 2016 at 21:32

   Ja dat is echt zo. Er is zoveel informatie te vinden op de site! Super handig! Ik wil er nu ook meer van proberen;)

 • Reply Takeabrow 20 augustus 2016 at 19:47

  Hi Melike,

  Weet jij toevallig op dit product ook voor kinderen gebruikt mag worden!?
  Mijn zoontje heeft hier namelijk ook heel erg last van en maakt ze ook altijd kapot..

  Ik ben benieuwd!

  Liefs!

  • Reply melikebeauty 22 augustus 2016 at 21:36

   Goede vraag! Er staat nergens dat het niet mag, dus ik ga er eigenlijk vanuit dat het dan gewoon kan. Ook las ik op andere forums dat er veel mensen het juist gebruiken op kinderen. Wat rot dat je zoontje er zo’n last van heeft!

 • Reply Femke 22 augustus 2016 at 00:15

  Heb ik ook altijd last van! Goede tip, dat moet ik ook gaan proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *