Tepelkloven crème op je lippen? Modellen en celebrities zweren hierbij? Review:Dr. Lipp Original Nipple Balm For Lips

Enige tijd geleden las ik dat modellen en celebrities zweerden bij tepelkloven crème. Niet om te gebruiken waarvoor het bedoeld is, maar voor droge lippen. Toen ik dit las vond ik dit eigenlijk heel grappig en heb ik er niet direct actie op ondernomen. Het maakte mij wel heel nieuwsgierig moet ik eerlijk bekennen.

Ik ben natuurlijk net op vakantie geweest en vliegvelden zijn echt gevaarlijk voor mij. Ik moet altijd alle duty free shops bekijken en als een ware ekster onderzoeken of er dingen verkocht worden die ik normaal niet kan krijgen. Op beauty gebied dan;)

Zo viel mijn oog op Dr. Love Nippel Balm For Lips. Ik had dit product online al wel eens bekeken, vanwege de ‘celebrity tepelklovenhype’. Het leek mij altijd toch een beetje onzin en ik vond hem aan de prijzige kant. Echter overwint mijn innerlijke ekster het bij mij altijd op dit gebied. Ik denk niet meer rationeel en koop wat ik kan. Ook heb ik zelfs mijn beste vriendin overtuigd deze te kopen. ‘Als je dit leest, sorry!’. Ze zei nog dat het de duurste lippenbalsem was die ze ooit had gekocht.

Wat is dat nu precies, tepelklovenzalf?

Als je al kinderen hebt weet je het misschien. Ik heb zelf geen kinderen dus ik had in ieder geval geen idee. Op de tube zelf lees ik maar een ingrediënt. Namelijk lanoline. Dit is letterlijk het vet dat voorkomt in de wol van schapen. De beste eigenschappen hiervan zijn dat het goed in de huid kan trekken en veel vocht kan vasthouden. Het gaat daardoor een droge huid goed tegen en is heel natuurlijk. Het wordt door sommigen zelfs een wondermiddel genoemd. Het wordt ook vaak verwerkt in crèmes en andere beauty producten.

Nadat ik zelf had gelezen wat dit precies was, moest ik bestwel om mezelf lachen. Als het dus lanoline is, zal dit in veel goedkopere vormen te koop zijn. Ik had de sjieke tube zeker niet aan hoeven te schaffen. Ook zit er in verhouding maar heel weinig in. Als je het echt alleen maar voor je lippen gaat gebruiken is het wel voldoende. Echter is lanoline geschikt voor je hele lichaam en kun je er alles mee insmeren. Ik heb een extreem droge huid met soms zelfs barstjes. Bij mij zal de tube daarom niet lang duren.

Een andere reden waarom hij niet lang zal meegaan is, omdat ik ook heel erg enthousiast ben geworden over lanoline. Een keer ’s avonds voor het slapen gaan op je lippen aanbrengen en je lippen voelen in de ochtend zo zacht als een babyhuidje aan. Ook werkt hij perfect op andere extreem droge plekjes. Ik ken niet veel producten die zo goed en snel werken.

Met andere woorden zou ik het gebruik van lanoline wel aanraden. Zou ik deze van Dr. Lipp aanraden? Het is een prima optie en ik vind hem er simpelweg te leuk uit zien. Hij kost rond de 13 euro online en bevat 15 ml. Even googlen dus. Ik wordt er blij van als ik hem uit mijn tas haal. Maar, eerlijk is eerlijk je kunt een tube lanoline van 30 ml al voor 3 euro vinden online. Wel in een stuk saaiere uitvoering;).

Ik geniet in ieder geval voor nu nog even van mijn iets te dure maar oh zo leuke tube van Dr Lipp.

20160822_200321.jpg

Hebben jullie ervaring met lanoline?

Liefs,

Melike

 

19 thoughts on “Tepelkloven crème op je lippen? Modellen en celebrities zweren hierbij? Review:Dr. Lipp Original Nipple Balm For Lips

 • Reply Marleen & Jonna @Burgertrutjes.nl 23 augustus 2016 at 09:53

  Hahahaha! Ik vraag me dan af hoe je erop komt om die creme op je mond te smeren! LOL! mooie tube!

 • Reply Babs 23 augustus 2016 at 09:59

  Lanoline… dat is toch best lang geleden dat ik dat woord hoorde… ik denk vaak aan vaseline.Ik weet het weer, ik heb wel eens een crème bij de apotheek gekocht, een lanoline crème! Ik had toen last van een heel droge huid.
  Ik vind dat altijd zo leuk, producten gebruiken voor heel andere doelen dan waarvoor het gemaakt is. Ik doe het ook, al kan ik nu er even niet op komen met welk product. Wel doe ik het veel met spullen voor in huis. (een schoenennrek als laptop verhoger , een doosje met vakjes rechtop gezet en daar make-up in gedaan als een soort kastje.
  Tepelklovencrème heb ik nooit nodig gehad, ik gaf wel borstvoeding maar nergens last van gehad.
  Wat grappig dat je dit geprobeerd hebt! Ik zou zoiets ook doen, gewoon kijken of het de hype waard is.
  Het doosje ziet er ook zo leuk uit 🙂
  By the way… ik heb een reactie achter gelaten voor je op mijn blog. 🙂

  • Reply melikebeauty 23 augustus 2016 at 18:06

   Haha met gewoon een beetje out of the box denken kom je een heel eind! Super leuk is dat indd. Ik heb de reactie net even gelezen, heel erg lief van je en zoals je weet heel werderzijds!

 • Reply Nienke 23 augustus 2016 at 10:11

  Oh, wat apart!

 • Reply Kirsty 23 augustus 2016 at 11:46

  Ik was hier stiekem al een tijdje benieuwd naar! Heb het eens in de webshop van Beautybay gezien, alleen heb ik het niet meteen besteld haha.

  • Reply melikebeauty 23 augustus 2016 at 18:06

   Haha ik dus ook. Weet je nu in ieder geval wat het is en of het werkt;)

 • Reply The Fashion Mom 23 augustus 2016 at 21:41

  Echt geweldig vind ik dit! En de verpakking ziet er inderdaad mooi uit 🙂

 • Reply hillybillybeauty 24 augustus 2016 at 18:34

  Ik heb ooit tepelklovencrème moeten gebruiken, en heb het inderdaad ook weleens op mijn lippen gesmeerd. Werkt inderdaad super! Wel slim om het in zo\’n tubetje te verkopen, goede marketing! haha

 • Reply dedotties 24 augustus 2016 at 19:23

  Wauw nog nooit van gehoord, maar het maakt me wel nieuwsgierig!

 • Reply ikhouvanbeautynl 24 augustus 2016 at 20:08

  Haha! Grappig dat je dit hebt getest 🙂 Heb het zelf nog nooit gebruikt, ook niet waar het voor is bedoeld 😉

 • Reply Susan 25 augustus 2016 at 08:01

  Wat grappig! Het klinkt wel heel fijn ;

 • Reply Susan 25 augustus 2016 at 08:01

  Wat grappig! Het klinkt wel heel fijn 😉

 • Reply debbeautygoddessnl 25 augustus 2016 at 10:37

  Wat een leuk product! Ik had hier nog nooit van gehoord en wist ook niet dat tepelkloven crème/lanoline goed is voor je lippen 😉 maar waarom ook niet. Ik heb weer wat van je geleerd! Wat betreft de prijs; duur voor lanoline of een lippenbalsem misschien, maar je leeft maar een keer toch? Geld moet rollen 😉 en zeker in de vakantie (heb ook lekker veel geshopped) Ik heb zelf nu geen last van extreem droge lippen (en kom ik weg met een kokos lippenbalsempje van TBS) , maar zodra dat wel het geval is weet ik wat ik in huis moet halen.

 • Reply melikeseckin 25 augustus 2016 at 17:02

  Wat een grappige verpakking haha!

 • Reply Hennie 25 augustus 2016 at 17:54

  Hahaha, wat een bak. Tepelklovencrème op je lippen. Maar ik herken het: ik had exact hetzelfde gedaan!
  Los daarvan vind ik de tube ook supercute!

  Trouwens: beterschap, meissie!

 • Reply Beauty45plus 25 augustus 2016 at 21:34

  Ik ben dus niet zo\’n ekster als jij, altijd opzoek naar iets anders. En geniet maar goed van deze mooie tube 🙂

 • Reply Florentine 25 augustus 2016 at 22:00

  Hahah wat grappig klinkt dat! Onwijs leuke blog heb je 🙂

 • Reply Claudia 28 augustus 2016 at 09:41

  Wat leuk dat je dit heb getest! En super leuke verpakkingen! Ik ben nu wel heel erg nieuwsgierig geworden!!! Ik heb namelijk best wel droge lippen. Vooral met veel wind en zon!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *