Review: Dr Van Der Hoog Sensational Sea Algae Kleimasker

Mijn huid is de laatste tijd erg droog vanwege het weer. Meestal gebeurt dit bij mij als het kouder wordt en dan heeft mijn huid echt even iets extra’s nodig. Daarom gebruik ik regelmatig maskertjes en ik merk dat dit echt helpt. Onlangs kreeg ik dit maskertje van Dr Van Der Hoog opgestuurd en ik was heel benieuwd! Hij kwam in ieder geval als geroepen.

Dr Van Der Hoog Sensational Sea Algea

Het masker bevat onder andere de blauwe zoutwater alg spirulina. Daarnaast zitten er veel anti oxidanten in. Dit zou ervoor zorgen dat je huid weer zacht en gereinigd aanvoelt en optimaal gehydrateerd en gevoed is. Je zou er een oceaanfrisse uitstraling van krijgen. Heel veel goede beloftes dus;)

Ingrediënten:

Aqua, Kaolin, Glyceryl Stearate, Cetearyl Alcohol, Isopropyl Isostearate, Spirulina Platensis Extract, Oryza Sativa Bran Oil, Allantoin, Helianthus Annuus Seed Oil, Enteromorpha, Glycerin, Sodium Cetearyl Sulfate, Parfum, Tetrasodium Glutamate Diacetate, Tocopherol, CI 77288, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin.

Hoe gebruik je het?

De bedoeling is je gehele gezicht in te smeren met de klei. Dit moet ongeveer 20 minuten blijven zitten en indrogen. Hoe dikker de laag is die je aanbrengt is, hoe langer het indrogen duurt. Ik heb zelf een dun laagje aangebracht aangezien de klei van zichzelf al een vrij dikke structuur heeft. Op deze manier kan met een zakje ongeveer drie keer doen. Dat vind ik zelf niet slecht!

wp-1477257705473.jpg

Wat vond ik er van?

Bij het aanbrengen schrok ik even, want mijn huid prikte een beetje. Echter was dit gevoel snel weer weg en denk ik dat het kwam doordat mij huid onzettend droog was. Vaak als mijn huid wat droger is, prikt het als ik iets aanbreng.

Het masker droogde bij mij vrij snel op. Het duurde ongeveer 5 minuten. Ik zou aanraden niet te veel te praten tijdens het wachten. Dat deed ik namelijk wel en dat is niet handig bij een klei masker. Ik knoeide nogal wat opgedroogde poeder op mijn kleding;)

Na 20 minuten heb ik het masker afgepoeld en dit ging heel gemakkelijk. De opgedroogde klei wordt snel vloeibaar en gaat er met gemak af.

Mij huid voelde na de tijd wel een stuk zachter en gehydrateerder aan. Ook zag ik zeker verschil. Ik leek weer een stuk frisser dan ervoor.

Ik vind dit masker daarom zeker een aanrader als je huid even een oppeppertje nodig heeft. Naast dat hij dus goed zijn werk doet is hij ook nog eens heel voordelig. Voor een zakje waar je naar mijn idee minimaal drie keer mee kan doen betaal je 2,29 euro.

Gebruik jij vaak maskers?

Liefs,

Melike

 

0 thoughts on “Review: Dr Van Der Hoog Sensational Sea Algae Kleimasker

 • Reply zazazoobeauty 26 oktober 2016 at 06:45

  Oh deze maskers van dr van der hoog vind ik altijd zo fijn!!! Ben overigens een echte maskertjesaddict

 • Reply jeapiebel 26 oktober 2016 at 07:13

  Mijn huid is precies hetzelfde. Ik ga ook in deze koude periode meer een masker gebruiken. Ik kan ook schrikken van al de producten dat een prikkend gevoel geeft op mijn gezicht. 20 minuten niet proberen te praten, dat is ook niet altijd makkelijk. 😉 Ik ga dan in mijn eentje in bad liggen, dan lukt het wel. Ik ben fan van dit merk.

 • Reply Merel_whatsgebird 26 oktober 2016 at 07:31

  Ik ben echt fan van de Dr van der Hoog maskertjes, ik koop ze altijd bij de big bazar voor maar 1 euro per stuk! Deze heb ik daar alleen nooit gezien maar hij lijkt mij perfect voor deze koude maanden!:)

 • Reply Marieke 26 oktober 2016 at 07:41

  Ik ben dol op maskers van dr van der hoog, deze klinkt ook erg fijn zeg!

 • Reply Babs 26 oktober 2016 at 08:50

  Ik ben dol op maskers maar soms schiet het er bij in.. dit lijkt mij een fijn masker, gek genoeg omdat hij in het begin wat prikt lijkt mij mij heel werkzaam! Ik ben een rare wat dat betreft, hahaha!

 • Reply The Fashion Mom 26 oktober 2016 at 10:41

  Oh kleimaskers vind ik zo leuk! Je huid wordt dan zo trekkerig dat het een lastig en tegelijk zalig gevoel is, haha 🙂

 • Reply Rebecca Denise 26 oktober 2016 at 11:01

  Ondanks dat ik dacht dat ik het meeste van Dr. van der Hoog wel kende, is dit toch niet waar. Dit lijkt me een heerlijk maskertje.

 • Reply Beauty45plus 26 oktober 2016 at 18:12

  Ik ben dol op maskers, op dit moment hebben sheetmasks mijn voorkeur.

 • Reply debbeautygoddessnl 26 oktober 2016 at 19:15

  Klinkt fijn en ook de ingrediënten zien er (op een klein beetje parfum na) goed uit! Je huid ziet er fris uit en je hebt zelfs een gezonde blos op je wangen. Ik gebruik eigenlijk zelden maskers, omdat ik mezelf er simpelweg de tijd niet voor gun. Ik heb nog een ghassoul masker liggen (van Atlas Argan) maar ik ben er nog niet aan toegekomen het te proberen, misschien doe ik dat vanavond wel. Je hebt me geïnspireerd 😉

 • Reply ikhouvanbeautynl 27 oktober 2016 at 12:20

  Mooie maskerfoto 😀 LIjkt me een prima maskertje. Ik vind het altijd wel leuk als de maskertjes zo hard worden.

 • Reply bychristiana 27 oktober 2016 at 16:59

  Ik ben echt gek op maskers, vooral van die overnight maskertjes die je heel de nacht kunt laten zitten. Dr. van der hoog was ooit mijn aller-aller-aller eerste maskertje en ik vind het van dit merk vooral zo leuk dat ze individueel verpakt zijn, zo kun je af en toe eens wat nieuws uitproberen!

 • Reply Kirsty 27 oktober 2016 at 18:15

  Klinkt wel heel fijn! Zeker in de winter is mijn huid ook snel droog.

 • Reply beautytag 30 oktober 2016 at 13:36

  Ik ben echt dol op maskers. Ik gebruik maskers zeker in deze periode vaker dan normaal omdat mijn huid zo snel uitdroogt door wind, verwarming, kou etc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *