Review: Vichy Slow Age

Vichy is een merk dat ik al heel lang gebruik en daarom was ik ook heel enthousiast toen ik ontdekte dat zij een nieuw product hadden uitgebracht.

Ik heb zoals sommigen van jullie wel eens hebben kunnen lezen niet altijd de makkelijkste huid. Mijn huid is erg droog en ik heb last van eczeem. Om die reden kan ik zeker niet alle producten gebruiken en krijg ik snel huidirritaties. Echter heb ik hier nooit last van gehad bij de  producten van Vichy.

Ik en Vichy

Doordat ik dus niet tegen veel crèmes kan heb ik in mijn leven al ongelofelijk veel miskopen gedaan op huidverzorgingsgebied. Een merk waar ik altijd op terug kom is Vichy. De lijn die ik eigenlijk altijd koop is de Aqualia Thermal. Altijd als mijn huid weer onrustig is door een product, waar ik vaak veel te veel voor betaald  heb dat niet goed werkt. Kom ik terug op Vichy. Maar toch leer ik het nooit, ik blijf altijd nieuwsgierig naar verschillende huidverzorgingsmerken. Niet voor niets heb ik natuurlijk een beauty blog en ben ik een beetje verslaafd aan het uitproberen van nieuwe producten. Wil je meer weten over Vichy? Ga dan naar: www.vichy.nl. Je kunt hier trouwens ook testen welk huidtype je hebt, dit vind ik zelf heel handig!

Over Vichy

Het merk Vichy is in 1931 opgericht door een Franse dermatoloog. Dit wist ik zelf eigenlijk ook niet, maar dat verklaart wel de Frans klinkende naam;). Het merk staat bekend om haar goede effectiviteit, fijne structuren en veilige ingrediënten. Hierdoor zijn de producten ook heel geschikt voor mensen met een gevoelige huid. Ik was dan ook ontzettend blij dat ik in samenwerking met Vichy hun nieuwste product mocht testen en reviewen. Dit zijn voor mij echt de leuke beloningen voor het hebben van een blog. Een samenwerking aangaan met een merk dat je al jaren ontzettend goed vind, hoe leuk is dat!

Vichy Slow Age

20161026_222818.png

Dit is dus het nieuwste product van Vichy. Toen ik er over las was het eerste dat mij aansprak, dat het gericht was op het tegengaan van sporen van huidveroudering. Het belooft geen wonderen, maar is realistisch naar mijn idee. Het is er op gericht je te helpen mooi oud te worden, vandaar ook de naam ‘slow age’.

Volgens Vichy zijn de grootste beïnvloeders van huidveroudering uv-straling, vervuiling, stress, vermoeidheid en leefgewoonten. De crème is geschikt voor vrouwen vanaf 24 jaar en pakt de huidveroudering aan in verschillende stadia. Zo helpt het onder andere tegen pigmentvlekjes, een ongelijkmatige teint en het verlies van veerkracht.

Een paar feitjes over de crème:

 • Het heeft een beschermings factor van 25 tegen de zon
 • Het bevat Bifidus, dit is een probiotica
 • Het bevat Bacialine wortel, dit is anti oxiderend en wordt al 2000 jaar gebruikt in China
 • Het bevat Mineraliserend thermaal water
 • Het is hypoallergeen
 • Het bevat geen parabenen

Je huid zou onmiddelijk gehydrateerd worden. Hoe langer het gebruik hoe beter de conditie van de huid zou worden. Je huid wordt stralender en sterker waardoor hij jeugdiger gaat ogen.

Gebruik: Aanbevolen wordt het als dagcrème te gebruiken, eventueel in combinatie met een serum. De crème kan niet gebruikt worden rond de ogen.

Ingrediënten:

AQUA / WATER – HOMOSALATE – OCTOCRYLENE – GLYCERIN – ETHYLHEXYL SALICYLATE – BIFIDA FERMENT LYSATE – SILICA – ALCOHOL DENAT. – BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE – DIMETHICONE – ISOPROPYL LAUROYL SARCOSINATE – STYRENE/ACRYLATES COPOLYMER – PEG-100 STEARATE – GLYCERYL STEARATE – TOCOPHEROL – SYNTHETIC WAX – PEG-8 LAURATE – CI 14700 / RED 4 – STEARIC ACID – DICAPRYLYL CARBONATE – STEARYL ALCOHOL – DIMETHICONE/VINYL DIMETHICONE CROSSPOLYMER – TRIETHANOLAMINE – MYRISTIC ACID – MYRISTYL ALCOHOL – SODIUM BENZOATE – PALMITIC ACID – PHENOXYETHANOL – AMMONIUM POLYACRYLOYLDIMETHYL TAURATE – ASCORBYL GLUCOSIDE – DISODIUM EDTA – CAPRYLOYL SALICYLIC ACID – CAPRYLYL GLYCOL – XANTHAN GUM – SCUTELLARIA BAICALENSIS EXTRACT / SCUTELLARIA BAICALENSIS ROOT EXTRACT – T-BUTYL ALCOHOL – CETYL ALCOHOL – PARFUM / FRAGRANCE

Ik en huidveroudering

Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog niet echt kan wennen aan het idee dat ik ouder word en soms heel bang ben voor het moment dat je het echt gaat zien. Ik ben nu over de 30 en ik ben nog niet echt begonnen met anti-aging producten. Ik denk dat ik daarvoor nog een beetje in een ontkenningsfase zit. Ook wordt ik ‘gelukkig’ nog vaak veel jonger geschat. Er wordt mij regelmatig gevraagd wat ik doe om er nog zo jong uit te zien. Eerlijk gezegd is dit vrij weinig. Ik denk dat ouder worden en de snelheid in dat dit zichtbaar wordt voor een groot deel ook genetisch bepaald is.

Daarnaast moet ik wel eerlijk zeggen dat ik vrij gezond eet en zoveel mogelijk slechte voedingsstoffen vermijdt. Zo eet ik bijvoorbeeld bijna nooit iets uit pakjes en zakjes en maak ik alles zelf. Eet ik bijna geen suiker en drink ik ook bijna nooit frisdrank. Water drinken zou ik nog wel wat meer mogen doen. Niet dat ik daarvoor iets anders in de plaats drink, maar ik vergeet gewoon vaak genoeg te drinken.

Toch wordt ik mij er natuurlijk steeds bewuster van dat ik ouder word en dat het misschien verstandig is om meer anti-aging producten te gebruiken. Ik word aan het einde van deze maand 32 jaar en de gedachte erbij maakt me al een beetje angstig. Ik merk dat ik mijn gezicht vaker in de spiegel analyseer om te zien of ik ouder lijk. Stom eigenlijk, want ouder worden hoeft natuurlijk niet lelijk te zijn. Ouder worden kan ook heel mooi zijn en ik hoop dat ik dit door de jaren heen steeds meer op die manier zal kunnen bekijken.

Mijn ervaring met Vichy Slow Age

Wat ik allereerst heel erg leuk vind is dat deze crème in een hele mooie glazen pompflesje zit. In plastic kunnen ook slechte stoffen zitten als BPA. Daarnaast blijft je crème met een pompje volledig hygiënisch en bacterie vrij. Behalve dat het dus beter is vind ik  het felsje ook heel erg mooi en luxe ogen.

De textuur van de crème is vrij dun. Hier moest ik in het begin wel even aan wennen. Ik gebruik meestal wat rijkere crèmes en deze leek mij in de eerste instantie niet rijk genoeg. Dit was echter onterecht. Meteen bij het aanbrengen voelde mijn huid heel zacht en gehydrateerd aan.

wp-1477584440102.jpg

Ik had wel even iets verkeerd gedaan. Meestal als ik een nieuwe crème heb smeer ik hem op over mijn hele gezicht, inclusief mijn ogen. Ik lees eigenlijk nooit eerst de gebruiksaanwijzing. Ook houd ik mij er vaak niet aan. De eerste keer dat ik de crème gebruikte heb ik dit ook gedaan en dat was niet zo slim. Mijn ogen traanden namelijk enorm en waren echt geïrriteerd. Achteraf stond er natuurlijk duidelijk bij dat dit niet rond de ogen gebruikt moest worden. Ik vind dit belangrijk om te delen, omdat ik vast niet de enige vrouw ben die bijna nooit gebruiksaanwijzingen leest;).

20161023_172223.png

Ik heb de crème nu al enige tijd op de juiste manier gebruikt. Alleen als dagcrème en niet rond mijn ogen. Wat ik vooral merk is dat mijn huid er een stuk stralender en egaler uitziet sinds het gebruik. Veel lijntjes heb ik zelf nog niet, dus daar kan ik nog niks over zeggen. Wel denk dat het zeker klopt dat deze crème van Vichy echt iets doet voor mijn huid en dat dit op de lange termijn steeds beter merkbaar wordt. Aanrader dus;)

Vichy Slow Age kost 30,25 euro en is verkrijgbaar in meerdere apotheken en online shops.

Wat vinden jullie van ouder worden?

Liefs,

Melike

 

 

 

14 thoughts on “Review: Vichy Slow Age

 • Reply zazazoobeauty 28 oktober 2016 at 07:23

  Ouder worden, ik heb er gelukkig nog niet zo’n last van. Kijk er wel onwijs tegenop hoor!

 • Reply debbeautygoddessnl 28 oktober 2016 at 08:00

  Ouder worden en hoe ik daarover denk? Heb je even? Laten we het erop houden dat het iets is dat me (veel) bezighoudt. En ik had jou echt veel jonger geschat.. ergens halverwege de 20 ofzo!

  On topic: dit product lijkt me fijn. Wel vreemd dat het irriteerde op en rondom je ogen. Ik snap dat het niet de bedoeling was dat je de crème op die plek gebruikt, maar come on.. wat zit er in de crème dat zoveel irritatie kan geven. Ik word daar direct wantrouwig van. Ik zie dat er siliconen in zitten en ook parfum (wel heel weinig zo te zien) maar ik gebruik dit soort stoffen liever niet voor mijn gezicht (voor mijn lichaam ben ik minder kritisch).

 • Reply Simplynspecial 28 oktober 2016 at 08:47

  Fijne review! Ik vind de vormgeving hiervan al heel tof moet ik zeggen. Ik doe ook (nog) te weinig aan anti age producten hihi, zou ik eigenlijk al mee moeten beginnen… Wie weet ooit 😉 Dan houd ik deze in gedachten.

 • Reply Mariska 28 oktober 2016 at 09:08

  Ik ben 23 en doe al aan anti-age, beter voorkomen dan genezen 😛 Vind dit eigenlijk wel een mooi product! Ik lees meestal wel een beetje de gebruiksaanwijzing door. Maar smeer crème standaard niet op m’n ogen :Oi

 • Reply ikhouvanbeautynl 28 oktober 2016 at 09:25

  Mooi flesje is het he? Ik moet ‘m ook nog testen, maar wil eerst mijn andere crème opmaken. Ik lees er al wel veel goede dingen over, dus ben benieuwd…

 • Reply Maschs 28 oktober 2016 at 09:40

  Vichy rules??Ik ben er mee opgegroeid omdat m’n moeder in een apotheek werkte en daar Vichy onder haar hoede had. Nu jaren later nog steeds groot fan en na kleine uitstapjes ook altijd weer terug naar het oude vertrouwde Vichy. Ik eeet niet of het aan de genen ligt of Vichy of juist de combinatie, maar krijg regelmatig complimentjes ivm leeftijd. Onbekende zitten er vaak onder?? en laatst op FB een foto geplaatst waarop oude bekende, die ik al lang niet heb gezien, reageerde met de vraag of ik niet ouder wordt. Een mooier compliment kan ik en Vichy niet krijgen. Weet je trouwens dat je tegenwoordig ook kunt Wattsappen met Vichy?

 • Reply Babs 28 oktober 2016 at 09:56

  Ik had jou ook jonger geschat! 32 is voor mij nog piepjong, hoor! Maar ik snap wat je bedoeld. Ik baal zelf best van het ouder worden, de grijze haren, het verzakken van mijn huid, mijn ogen die achteruit gaan.. En ik denk dat mijn medicijnen daar ook niet bij helpen.
  Prikkende ogen, ik snap waarom je het zo bijzonder vond dat je het masker van Paula’s Choice rondom de ogen mocht.
  Mooi flesje overigens!
  Gebruiksaanwijzingen: Ik moest gisteren zo lachen! Ik heb een tool tegen rimpels en ik wilde hem direct proberen. Maar had het gevoel dat er weinig gebeurde. Moest ik hem eerst 16 uur opladen hahahaha!
  Dus zeker herkenbaar!

 • Reply dirk1heidi 28 oktober 2016 at 11:53

  Lijk me echt een fijne product te zijn.

 • Reply Beauty45plus 28 oktober 2016 at 19:42

  Slow age klinkt goed, ik ga een vragen of ze ook een rewind versie kunnen maken. Mooie fles en ik hoop dat die op de lange duur veel voor je huid doet.

 • Reply jeapiebel 29 oktober 2016 at 08:29

  Wat heb je een leuk uitgebreid review. Voor mij is dit merk ook een vertrouwd en positieve naam. Misschien omdat ik hem vaak zie bij de apotheek. Ik ben zelf ook deze Slow Age aan het testen. ?

 • Reply Claudia 30 oktober 2016 at 13:34

  Ik heb hem ook nog staan voor een review en Vichy is idd een gevestigde naam en heel bekend in de apotheek. Het flesje is idd prachtig

 • Reply The Fashion Mom 30 oktober 2016 at 15:13

  Ik ben nog maar 27 en toch vind ik verjaren nu al steeds moeilijker worden haha 🙂 Ik gebruik al verzorgingsproducten met anti age in. Volgens mij kan je er niet vroeg genoeg mee beginnen, haha 🙂 Wat leuk dat je deze nieuwe van Vichy mocht testen!

 • Reply Nita 27 november 2016 at 10:24

  Oud worden is een feit, maar met slow age van Vichy blijft je huid jong en fris,

 • Reply Nita 27 november 2016 at 10:26

  Oud worden is een feit, maar met slow age blijft je huis jong en fris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *