Wat doe je op een Persdag? Even een kijkje achter de schermen van mijn blog!

Heb je wel een gehoord van een persdag? Toen ik begin dit jaar met mijn blog begon, was er een moment dat ik echt even jaloers werd op andere bloggers. Er was iets dat persdagen heette en op de een of andere manier leek het voor mij alsof iedereen hiervan op de hoogte was behalve ik. Ik las dat je er voor uitgenodigd moest worden en vond het best rot dat ik geen enkele uitnodiging had gekregen.

Blog nog geen jaar

Mijn blog bestond destijds nog maar net en hij bestaat nu nog steeds geen jaar. Nadat ik wat meer over de persdagen had gelezen begreep ik eigenlijk wel waarom ik nergens uitgenodigd was.

Wat is een persdag?

Een persdag is een soort open dag van een pr bureau. Ze laten je dan zien met welke merken ze samenwerken en wat de nieuwe collecties zijn voor het komende seizoen. Verder is het een leuke mogelijkheid om te netwerken met andere bloggers en de pr bureaus te leren kennen.

En nu?

Afgelopen donderdag was voor mij echt weer een mijlpaal bereikt als blogger, want ik mocht een aantal pr bureaus bezoeken op hun persdag. Mijn blog is behoorlijk gegroeid sinds ik ben begonnen en daar ben ik zo blij om. Ik had nooit verwacht dat dit al na een paar maanden al zou gebeuren. Samen met een paar van mijn favoriete blog chickkies Claudia van www.beautytag.nl en Tatiana van www.blogenbeauty.nl ging ik richting Amsterdam!

Wat doe je daar dan?

Dat was de grote vraag die in mijn hoofd rondspookte. Ik was nu wel uitgenodigd op een persdag, maar ik had eigenlijk geen idee wat daar de bedoeling was. Bijvoorbeeld of er een programma was en of er bepaalde dingen waren die ik daar moest doen. Uiteindelijk werd ik gerustgesteld. Je kon er rustig rondkijken tussen alle mooie merken en eventueel daar vragen over stellen. Daarnaast waren er bij sommige pr bureaus ook leuke dingen te doen.

FS Agency

 

20161106_123056.png

Dit is het eerste pr bureau dat we bezochten. Het eerste dat mij opviel was hoe mooi alle kleding en spullen waren. Daarnaast was er een leuk hoekje ingericht waar je meer informatie kreeg over de beauty producten waar zij mee samenwerken. Zo heb ik weer veel opgestoken en leuke nieuwe producten gezien. Ook kregen we een leuke goodie bag mee naar huis! Hieronder een sneakpeak:)

20161106_130529.png

Mooi Pr

De tweede stop was bij Mooi Pr. Zij hadden er echt een feestje van gemaakt. Toen we binnen kwamen zag ik overal gouden slingers en ballonnen hangen! Ik werd eerst mee genomen door een van de pr meisjes voor een kleine fashion tour. Na de fashion tour mocht ik zelf een leren tasje maken van Ecco. Ook hier waren weer prachtige nieuwe collecties te zien zoals de nieuwe Hunkemöller kerst collectie met Doutzen Kroes.

20161106_123237.png

Ik heb me bij dit pr bureau echt vereerd gevoeld dat ik er bij aanwezig mocht zijn en ik vond het ontzettend leuk om een van de pr meisjes eens te ontmoeten. Ik had namelijk regelmatig contact met haar en dit was een perfecte gelegenheid om elkaar eens in het echt te spreken;). Ook hier kreeg ik weer een leuke goodiebag!

Met onder andere dit;)

20161106_130444.png

Maison Pr

Na Mooi Pr gingen we als laatste stop naar Maison Pr. Ook hier hebben we prachtige producten en collecties gezien. Zoals hierboven op de foto!

Happy!

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om een kijkje te nemen achter de schermen van mijn blog. Ik zal dit zeker vaker doen. Ik ben namelijk enorm happy dat ik zoiets als een persdag heb mee mogen maken en ik ben heel excited voor wat de toekomst gaat brengen voor mijn blog. Ik wil jullie ontzettend bedanken voor het lezen en volgen van mijn blogs, want ik realiseer me heel goed dat ik zonder lezers nergens ben!

Liefs,

Melike

 

 

 

 

0 thoughts on “Wat doe je op een Persdag? Even een kijkje achter de schermen van mijn blog!

 • Reply Babs 11 november 2016 at 07:50

  Wat leuk! Slim dat die bureau’s het op een dag doen, veel praktischer! Ben benieuwd naar je reviews!

 • Reply annagerriee 11 november 2016 at 09:12

  Heel gaaf dat je hier aanwezig mocht zijn en ook om te zien hoe het er bij de pr bureaus aan toe gaat. Ben vooral benieuwd naar het palette van MUA!

 • Reply Vinesma 11 november 2016 at 13:15

  Waauww wat ontzettend leuk Mel!! Echt tof dat je bent uitgenodigd en dat nu al na een paar maanden. Dat zegt heel wat over jou als blogger 😉
  Geniet van je mijlpaal!! En ik blijf sowieso een trouwe lezer van je blog!! xx

 • Reply jeapiebel 11 november 2016 at 13:23

  Wat super leuk van je en je blog dat je dit snel hebt kunnen bereiken. Ik ben blij voor je. Je verdient het! Claudia lijkt mij ook een kanjer ondanks ik haar niet persoonlijk ken. Tatiana die ken ik ook niet echt maar zal ook een fijn persoon zijn. Lijkt mij een leuke en leerzame dag. 🙂 Fijn weekend!

  • Reply melikebeauty 12 november 2016 at 10:37

   Dankjewel wat lief!! En inderdaad dat zijn ook kanjers;)

 • Reply Beauty45plus 11 november 2016 at 18:53

  Dat zal zeker een leuke dag geweest zijn als ik alles zo zie. En wat een indrukken zal je die dag gehad hebben.

 • Reply Kirsty 11 november 2016 at 19:36

  Wat leuk dat je je eerste persdag hebt mee mogen maken! Best snel ook al inderdaad, want je blogt nog niet zo heel lang. Ik vind het zelf ook altijd heel leuk om naar persdagen/events te gaan, alleen kan ik nu bijna niet meer naar events heen door mijn opleiding en stage; ik ben haast nooit meer vrij wanneer ze zijn.

 • Reply The Fashion Mom 11 november 2016 at 20:38

  Oh wat leuk! Ik mag volgende week ook voor het eerst gaan en ben nu al zenuwachtig haha 🙂 Weet helemaal niet aan wat ik mij kan verwachten, al heb jij mij nu al een beetje gerustgesteld!

  • Reply melikebeauty 12 november 2016 at 10:37

   Hihi ja spannend is dat he. Gewoon genieten en op je af laten komen;)

 • Reply aileenjessicaout 12 november 2016 at 09:13

  Wat leuk om te lezen en vooral ook dat je verteld wat jij zelf dacht van de term “persdag”. Er wordt een hoop over geschreven maar jouw samenvatting in het begin is denk ik heel waardevol voor beginnende bloggers.

  • Reply melikebeauty 12 november 2016 at 10:38

   Wat een lief compliment, dat waardeer ik echt!

 • Reply zazazoobeauty 12 november 2016 at 09:22

  Wat ontzettend gaaf, zeker een mijlpaal! En wat heb je een mooie spulletjes gezien zeg ??

 • Reply Charel 12 november 2016 at 11:23

  Leuk om jouw ervaring te lezen! Leuk geschreven! Gaaf dat je daar bij mocht zijn!

 • Reply Mira 12 november 2016 at 15:59

  Leuk dat je langs mocht komen, mijn eerst keer vergeet ik nooit meer en altijd leuk om het vanaf een andere visie weer te bekijken:)

 • Reply marleen@burgertrutjes 12 november 2016 at 18:54

  Wat leuk om te zien Melike 🙂 Leuk beeld van hoe zo’n dag eraan toe gaat! 🙂

 • Reply Rebecca Denise 12 november 2016 at 20:53

  Ah mooi pr versiert alles altijd zo mooi!
  Leuk dat je was uitgenodigd voor deze persevents 🙂

 • Reply Blog & Beauty 13 november 2016 at 10:05

  Mooi stuk heb je geschreven, je hebt er een mooie twist aan gegeven op deze manier. Ik vond het erg gezellig, en voor mij was het ook nieuw om mee te maken. Lekker samen in het diepe gesprongen, nu we de smaak te pakken hebben gaan we het vast vaker doen (wanneer we de kans krijgen).

 • Reply debbeautygoddessnl 13 november 2016 at 16:44

  Té gek dat je hier bij bent geweest. Leuk verslag heb je ervan gemaakt Het leren kennen van mede-bloggers vind ik altijd een van de leukste aspecten aan dit soort gelegenheden. Je komt vaak ook vol energie en inspiratie terug is mijn ervaring. Ik heb helaas een aantal persdagen moeten missen dit jaar omdat ik het niet kon combineren met mijn werk ..dat blijft altijd een uitdaging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *