Mis jij ook je zongebruinde huidje? Review: MUA Bronze & Sculpt Contour Kit

Het is nu echt bijna winter en ik mis mijn zongebruinde huidje enorm. Naar de zonnebank gaan is natuurlijk een optie, maar ik doe dit liever niet te vaak in verband met huidveroudering. Gelukkig bestaan er producten waarmee je toch een beetje zon kan terugbrengen op je huid!

MUA Bronze & Sculpt Contour Kit

Dit product van MUA kreeg ik mee in mijn goodiebag van de persdagen. Ik vind MUA een betaalbaar merk dat het kwalitatief ook nog eens goed doet, dus ik was heel blij dat ik er weer iets nieuws van kon testen.

Het doosje vind ik er in de eerste instantie heel mooi en luxe uitzien. Er zitten twee kleurtjes in die in lagen zijn ondergebracht. Super handig en super compact dus. De bovenlaag is een lichte glanzende bronzer en de onderste laag een donkere matte. Ook zit er een handig spiegeltje in. Je kunt hem dus heel makkelijk meenemen in je tas voor een snelle touch-up.

Contouren

Ik moet eerlijk bekennen dat ik hier geen ster in ben. Met meerdere kleuren mijn hele gezicht shapen doe ik dan ook bijna nooit. Een enkele keer wel met behulp van een tutorial op YouTube. In dit doosje zaten maar twee kleuren, dus dat lukte nog wel. Hieronder zie je wat ik heb gedaan;)

20161113_161944.jpg

wp-1479050548966.jpg

20161113_161840.jpg

Zoals je ziet op de before ben ik een beetje bleek. Door strepen te zetten onder mijn jukbeenderen, naast mijn neus en bij mijn haarlijn creëer ik net iets meer kleur in mijn gezicht. Daarna heb ik nog een beetje van de lichtere kleur aangebracht op mijn jukbeenderen.

De kleur tijdens het strepen zetten ziet er in de eerste instantie heel donker uit. Ik schrok er zelf ook van. Echter is hij dus heel goed te blenden met een kwast en uiteindelijk heel subtiel. De glanzende lichtere kleur zie je helaas niet goed op de foto, omdat hij heel erg licht is.

Zoals je ziet is dit een soort shapen voor dummies en kan denk ik iedereen dit. Zelfs ik!

Mijn oordeel?

Ik ben verrast! Meestal vind ik bronzer namelijk toch te opvallend en zichtbaar in mijn gezicht. Ik mis mijn zongebruinde huidje, maar ik wil wel dat het effect natuurlijk blijft.  Doordat de donkere kleur mat is valt dit heel erg mee. Ook is hij heel goed uit te blenden. De lichtere kleur is heel subtiel. Als je van meer glans houdt is hij niet voor jouw, maar als je het subtiel wil houden is het echt een aanrader.

De kit kost 7,49 en is onder andere te koop bij de kruidvat. Ik vind dit eigenlijk wel een koopje;).

Wat vind jij van contouren?

Liefs,

Melike

 

20 thoughts on “Mis jij ook je zongebruinde huidje? Review: MUA Bronze & Sculpt Contour Kit

 • Reply Blog & Beauty 14 november 2016 at 09:22

  Contouren is ook niet echt mijn ding! In het begin van mijn blog kreeg ik eens een setje toegestuurd, hier moest ik een video van maken. Dit zijn 2 dingen die ik normaal eigenlijk niet doe, contouren en ook nog filmen. Maar ik heb een poging gedaan. Ondanks de lelijke reacties die ik op mijn video kreeg staat hij nog wel steeds online. Ik weet NU ook wel dat je zo niet je make-up aanbrengt en ik heb geen make-up artist nodig. Contouren is gewoon niet mijn ding hihi. Maar het resultaat van jou is mooi en subtiel. Prima gedaan mop!

 • Reply Beauty45plus 14 november 2016 at 09:45

  Ik contour echt nooit, ik vind het niet nodig zo voor elke dag. Doe het al jaren zonder haha.

 • Reply Rebecca Denise 14 november 2016 at 12:18

  Oh wauw ik vind het eindresultaat erg mooi. Ik contour eigenlijk nooit maar ben wel benieuwd hoe het me staat..

 • Reply Babs 14 november 2016 at 14:33

  Je hebt het heel mooi gedaan vind ik!
  Contouren heb ik wel eens geprobeerd, op de foto lekker was het wel oké maar in daglicht bespeurde ik allemaal niet geblende vlekken!
  Hahaha, zag er zo raar uit!
  Ik moet dus nog echt oefenen!

  • Reply melikebeauty 16 november 2016 at 21:44

   Hihi dankjewel! Ik ben er ook echt geen ster in en inderdaad zonder daglicht blenden kan echt gevaarlijk zijn haha

 • Reply Chantal | Beauty VS Dumasy 14 november 2016 at 15:32

  wauw wat mooi! ik vind de spulletjes van MUA sowieso heel erg fijn!

 • Reply zazazoobeauty 14 november 2016 at 19:39

  Mooi gedaan! Ik vind contouren soms ontzettend lastig, moet er nog wat mee oefenen 🙂

  • Reply melikebeauty 16 november 2016 at 21:45

   Hihi dankje, ik moet ook nog flink oefenen hoor;)

 • Reply annagerriee 14 november 2016 at 21:40

  Het enige contouren dat ik doe is met een matte bronzer, verder niet. Ik vind het effect van deze wel heel mooi en natuurlijk ogen!

 • Reply The Fashion Mom 14 november 2016 at 21:58

  Contouren, ik moet eigenlijk echt lachen als ik eraan denk want ik kan dit totaal niet haha 🙂 Ik heb het eens een keer geprobeerd en kwam precies terug van een skivakantie, je weet wel dat je bril in je gezicht staat. 🙂 Jij kan het goed hoor Melike! En MUA is idd een goed en betaalbaar merk.

  • Reply melikebeauty 16 november 2016 at 21:46

   hahaha omg maar dat is ook wel echt een hilarisch moment. Ik moet ook echt nog oefenen hihi, dankjewel!

 • Reply debbeautygoddessnl 15 november 2016 at 14:57

  Ik ben geen held in contouren dus ik waag me hier dan ook bijna niet aan. Heel af en toe probeer ik het bij mijn jukbeenderen, maar ik heb het gewenste effect nog niet bereikt en moet nog veel leren 😉 wel breng ik af en toe wat bronzer aan voor wat meer warmte.Ik vind dit trouwens een leuk kitje voor een fijn prijsje. Fijn ook dat de bronzers goed te blenden zijn.

  • Reply melikebeauty 16 november 2016 at 21:47

   Het is ook zo lastig! Op een tutorial lijkt het altijd zo simpel, tot je het zelf probeert. Het blijft me fascineren. Gewoon blijven proberen, dat doe ik ook;)

 • Reply www.jouvence.nl 17 november 2016 at 14:54

  Vind het resultaat mooi! Niet too much, lekker subtiel. xx

 • Reply beautytag 19 november 2016 at 19:17

  Ik contour eigenlijk nooit omdat ik niet zo goed weet hoe het moet. Vind het erg lastig. Maar wat staat het jou mooi zeg! Geeft net iets extra’s aan je gezicht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *