Review: Kiko Face Make-Up Fixer

Meestal sta ik s’ochtends om 06.30 uur op. Ik breng mijn make-up aan en stap op de fiets. Als ik eenmaal op mijn werk ben aangekomen, zit het al minder mooi. Ik ben niet het type dat het dan even helemaal weer gaat bijwerken. Dus ik accepteer het en gedurende de dag gaat het steeds minder mooi zitten. Mijn lippen werk ik wel bij, maar extra foundation en poeder begin ik gewoon niet aan;). Een fixing spay klonk dan ook als muziek in mijn oren!

Fixing spray, wat is dat?

Dit is dus een spray die over je make-up aanbrengt waardoor het langer blijft zitten. Je kunt het van veel verschillende merken kopen. Ik kocht de versie van Kiko en ik was heel benieuwd!

Werkt het?

20161113_185920.png

In de eerste instantie was ik wat sceptisch. Het is echt een spray dat veel weg heeft van een haarlaak bij het opspuiten. Ik vond het best vreemd om zoiets in mijn gezicht te sprayen.

Het voelt ook even nat aan, maar het droogt al gauw weer op. Ik was heel bang dat het een beetje plakkerig of raar aan zou voelen. Echter voelde ik na het opdrogen bijna helemaal niets. Mijn gezicht voelde wel een beetje trekkerig.

20161113_185825.png

Echter doordat ik bijna helemaal niks voelde nadat het opdroogde, kon ik me ook niet echt voorstellen dat het iets zou doen. Ik had een beetje het gevoel alsof ik thermaal water had opgesprayed en nu moest gaan geloven dat dit iets aan de houdbaarheid van mijn make-up zou doen.

Aan het einde van de dag was ik toch wel verrast. Mijn make-up zat echt nog goed en veel beter dan dat het normaal zit aan het einde van de dag.

Ingrediënten:

20161113_190201.jpg

Ik zou de spray niet iedere dag gebruiken, aangezien het alcohol en andere stoffen bevat. Mijn huid kan hier behoorlijk van uitdrogen. Toch vind ik het zeker wel een goed product. Het doet wat het belooft en het is fijn om af en toe totaal niet aan het bijwerken van je make-up te denken. Ook is het natuurlijk ideaal voor een feestje, waarbij je gewoon zeker wil weten dat je er de hele dag goed uit blijft zien.

De spray kost 7,90 euro.

Gebruik jij een fixing spray?

Liefs,

Melike

17 thoughts on “Review: Kiko Face Make-Up Fixer

 • Reply Miss B Blogz Thingz Over.. 16 november 2016 at 07:01

  ThnQ for Sharing, Girl!
  Ik wil het defenitly uitproberen!

  Hugz, Miss B.???

 • Reply Babs 16 november 2016 at 07:37

  Klinkt fijn! Als ik een bijzonder uitje heb gebruik ik ook een fixing spray (en als ik het niet vergeet van Nivea de balsem). Een fixing spray vind ik ook fijn omdat mijn huid na sommige make-up stappen, zoals poeder er erg droog uit ziet. Heerlijk, ik hou van fixing sprays!

  • Reply melikebeauty 16 november 2016 at 21:50

   Hihi echt he wat een fijne uitvinding!

 • Reply zazazoobeauty 16 november 2016 at 08:25

  Ik gebruik het vrijwel nooit vanwege het gevoel dat het vaak achterlaat. Heel fijn dus dat deze dat niet heeft!

  • Reply melikebeauty 16 november 2016 at 21:51

   Hij heeft dat inderdaad niet. Maar ik snap wel wat je bedoelt. Deze moet je gewoon echt heel licht opsprayen anders krijg je het wel. Dat beetje trekkerige gevoel.

 • Reply nicoleswereld 16 november 2016 at 08:42

  Ik ben opzoek naar een nieuwe dus misschien word het deze wel!

 • Reply debbeautygoddessnl 16 november 2016 at 10:10

  Klinkt niet verkeerd. Leuk geprijsd ook. Ik zou het zelf inderdaad voor een feestje gebruiken en niet iedere dag. Ik ben wel benieuwd naar of een Evian verstuiver (die heb ik eens gehad) die puur Alpenwater (beter voor je gezicht lijkt me ) bevat hetzelfde resultaat geeft als een echte make-up fixer of dat dit toch meer een marketing dingetje is..

  • Reply melikebeauty 16 november 2016 at 21:52

   Oh daar ben ik nu ook wel heel benieuwd naar, Wat betreft ingrediënten zou dat veel beter zijn indd!

 • Reply hillybillybeauty 16 november 2016 at 20:33

  Ik heb de spray van Essence, die vind ik ook goed. Nooit gedacht dat zoiets zo goed zou werken! Naar die van kiko ben ik ook benieuwd!

 • Reply dedotties 16 november 2016 at 21:06

  Lijkt perfect werken voor een avondje uit!

 • Reply Comme des Coco (@CommedesCoco_) 16 november 2016 at 21:33

  Deze staat nog mijn wishlist, helaas was hij laatst uitverkocht toen ik hem in Utrecht wilde halen. Snel maar weer terug!

  • Reply melikebeauty 16 november 2016 at 21:53

   Oh wat jammer dat hij uitverkocht was, daar kan ik ook altijd zo van balen! Hopelijk hebben ze hem snel weer!

 • Reply Oui Nathalie 17 november 2016 at 09:40

  Super fijn product lijkt mij!
  Vooral als je heel de dag weg moet en daarna nog door moet naar bijvoorbeeld een etentje!

 • Reply The Fashion Mom 17 november 2016 at 14:27

  Nog nooit een fixing spray gebruikt. Maar ik spray soms wat water op mijn gezicht, ik heb mij eens laten vertellen dat je make-up dan ook langer zou blijven zitten. Of het waar is weet ik niet haha 🙂

 • Reply beautytag 19 november 2016 at 19:13

  Ik gebruik de fixing spray Lemongrass love van Jane Iredale. Als ik uit eten ga of met vriendinnen in de stad afspreek of als ik naar een event ga. Dit product heeft een zeer vriendelijk prijsje zeg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *