Een nieuw make-up merk in Nederland? Persevent: Smith & Cult

Vorige week was ik uitgenodigd voor een persevent van een voor mij nog geheel onbekend merk. Het event was in het teken van het merk Smith & Cult. Dit is een highend make-up merk uit Amerika. Het merk is nieuw in Nederland en ik mocht het ontdekken. Op deze manier jullie dus ook!

Over Smith & Cult

Het merk is opgericht door Dineh Mohajer en Jeanne Chavez. Dit zijn twee vrouwen die al decenia lang werken in de beauty industrie en meerdere successen op hun naam hebben staan. Zo richtten ze ooit Hard Candy op. Dit is een merk dat in een hele korte tijd veel succes boekte en het kan zijn dat je het nog kent. Jeanne Chavez was zelf ook aanwezig en wat was dit een inspirerende vrouw. Verhalen van vrouwen die veel passie voor hun werk hebben en echt iets moois willen creëren vindt ik altijd zo inspirerend.

img_5259

Nu jaren later realiseerde Paula zich dat deze meisjes die Hard Candy kochten nu groot waren. Ze wilde een exclusief merk lanceren die deze meisjes die nu groot waren, weer het gevoel zou geven dat ze echt speciaal waren. Zo ontstond Smith & Cult.

Alle producten van Smith & Cult zijn cruelty free en vrij van slechte stoffen. Zo zijn alle stoffen die normaal gesproken slecht voor je gezondheid zijn vervangen door stoffen die dit niet zijn. Er wordt veel tijd en aandacht besteed aan ontwikkeling en alleen als het product buitengewoon goed werkt wordt het op de markt gebracht.

De producten bevatten bijvoorbeeld geen:

 • Parabenen
 • Gluten
 • Minerale olien
 • Petrolium

En ze zijn volledig veganistisch.

De lancering

img_5294

Het event zelf stond in het teken van de lancering van hun nieuwe oogschaduw pallettes genaamd ‘Book of eyes’en wat waren ze mooi! Elk pallette bestaat uit vier kleuren. Drie donkere kleuren en een lichte. Een aantal kenmerken zijn:

 • Heel veel pigmentatie en glans
 • Ze kunnen zowel nat als droog gebruikt worden
 • De textuur is romig en zacht
 • Ze lopen niet uit

Ik was heel erg benieuwd!

Toen ik binnenkwam moest ik mezelf echt even knijpen, want het was zo sjiek en de producten zagen er zo mooi uit! Ook was er een bekende nagelstyliste genaamd Sarah Bland aanwezig die klanten als Beyonce had. Daarnaast was er een beroemde make-up artist genaamd Ashlee Glazer, die heeft gewerkt met sterren als Rachel Zoe. Samen met de oprichtser waren ze helemaal over komen vliegen vanuit Amerika om het merk te presenteren.

Je kon je nagels en je make-up laten doen en je mocht alles testen en ervaren. Ik vind het zelf echt heerlijk om dit soort dingen door iemand te laten doen, dus ik heb daar echt van genoten. Ook was ik echt overweldigd hoe mooi de producten op mijn huid en nagels uitkwamen.

De oogschaduw voelt heel fijn en licht aan op je huid, maar heeft ontzettend veel pigment. Ook blijft hij perfect zitten, zonder dat er een primer onder hoeft. Ik merkte dat hij aan het einde van de avond nog precies op zijn plek zat.

De nagellak is zelfs na een laag goed dekkend. Daarnaast zou hij minimaal een week blijven zitten, terwijl het verder geen gelnagellak is. Dit zou voor mij een ideale uitkomst zijn. Ik wil namelijk liever geen gelnagels, omdat mijn nagels hier zo slecht van worden. Echter vind ik het ook heel vervelend om elke dag mijn nagellak bij te werken. Zo eindig ik vaak zonder nagellak. Een nagellak die een week blijft zitten klinkt daarom perfect.

Naast dat ik een beetje verliefd ben geworden op de werking van de producten, vind ik het ook heel erg fijn dat de producten helemaal vrij van slechte stoffen zijn. Ik ken niet veel merken die en vrij van slechte stoffen zijn en heel goed werken. Daarnaast zien ze er gewoon naar mijn idee te mooi uit!

Een product van Smith & Cult hebben voelt echt als een cadeautje. De oprichtster Jeanne Chavez, die ik later sprak benadrukte dit ook. Ze zei dat ze echt een merk wilde neerzetten waarbij elk product heel speciaal voelt om te hebben. Naar mijn idee is dat haar echt gelukt. Het liefst wilde ik snel alle producten die ik zag in mijn tas stoppen en heel hard wegrennen haha. Ik voelde mij de hele tijd een ekster die eigenlijk alles moest verzamelen wat zij om zich heen zag.

Gelukkig kregen we bij afloop een goodiebag. Hieronder een sneakpeak;)

20161113_190348.png

En ik was uiteraard in het gezelschap van heel veel lieve leuke blogvriendinnen.Vanaf rechts naast mij: Tatiana van www.blogenbeauty.com, Claudia van www.beautytag.nl, Hennie van www.tutje.nl en Eva (staat niet op de foto) van www.deappelvaneva.nl

img_5448

De producten van Smith & Cult zijn verkrijgbaar op meedere plekken in Nederland en online op de webshop: www.voquire.nl.

Wat vinden jullie van dit merk?

Liefs,

Melike

13 thoughts on “Een nieuw make-up merk in Nederland? Persevent: Smith & Cult

 • Reply Babs 18 november 2016 at 10:03

  Ja, dat ekster gevoel op zo een persdag, haha. Het ziet er altijd zo mooi uit, die bedrijven weten het altijd perfect te brengen.
  Wat een prachtig flesje nagellak! Ik hou ook van goede kwaliteitsproducten, maar wat gek.. ik ken dit merk helemaal niet.
  En jeetje, wat is Hennie lang! Ik zou met mijn hoofd zo een beetje op haar borsthoogte zitten… Als ik haar zie moet ik mijn high heels maar aandoen, hahaha.

 • Reply debbeautygoddessnl 18 november 2016 at 10:43

  Wat ontzettend leuk dat je hierbij bent geweest! Klinkt als een exclusief event. Ik ben heel erg benieuwd naar de nagellak geworden. De kleur die jij draagt (is dat niet een soortgelijk kleurtje uit de Breakfast at Tiffany’s collectie van OPI die je graag wilde 😉 ?) is prachtig en zit super strak op je nagels. Ik ken Hard Candy nog wel en toen was ik inderdaad nog een meisje dat hier geen budget voor had hihi want het merk was vrij prijzig.. zoals altijd bij high end producten. Ik ben heel benieuwd naar je reviews van deze producten en laat me graag door je overtuigen / overhalen om iets van dit merk aan te schaffen.

 • Reply The Fashion Mom 18 november 2016 at 15:42

  Wauw wat een leuk event zeg! En dat ze helemaal van Amerika zijn overgevlogen en met grote sterren werken, maakt het alleen maar specialer! Zo fijn dat je uitgenodigd was. Supermooi kleurtje van die nagellak trouwens 🙂

 • Reply YuStSoMe 18 november 2016 at 18:33

  Oooooh wat een mooie collectie toch! Liefde voor de nagellak, i need! ?

 • Reply dirk1heidi 18 november 2016 at 18:39

  ziet der ook echt mooie Make-up uit meid.

 • Reply blogenbeauty 18 november 2016 at 20:38

  Wat een leuk verslag heb je er van gemaakt. Ik heb er ook ontzettend van genoten en ben verliefd geworden op het merk.

 • Reply zazazoobeauty 18 november 2016 at 21:34

  Wat een leuk event zeg!! De verpakking van de nagellak vind ik echt prachtig! Ik kende het merk nog niet zo goed, maar dit ziet er heel goed uit. Je hebt me nieuwsgierig gemaakt 😀

 • Reply beautytag 19 november 2016 at 19:10

  Wat heb je er een super leuk verslag van gemaakt!! Zoals jij het omschrijft heb ik ff een trow back moment. Een hele leuke middag met prachtige producten en veel gezelligheid!

 • Reply Malou | Blonde Blossom 20 november 2016 at 13:29

  Dit leek me echt een supergaaf persevent! Ik had nog nooit gehoord van dit merk, maar het ziet er heel goed uit allemaal. X

 • Reply Yvonne 21 november 2016 at 03:41

  Hard Candy is nog steeds te koop in de USA, leuk dat ze nu ook met een volwassener versie komen.

 • Reply Gonny 21 november 2016 at 11:37

  Wat een bijzonder merk. Gaan we denk ik nog veel over horen.

 • Reply Anna Gerrie 21 november 2016 at 11:43

  Wat ziet dit er mooi uit zeg, heel luxe! Ben benieuwd naar je reviews.

 • Reply jeapiebel 21 november 2016 at 16:25

  Ik had over deze persevent ook bij Claudia gelezen. Wat leuk dat jullie allemaal met dit interessante merk mogen mee maken en elkaar gezien te hebben. Zoals Babs zegt, ik had nooit verwacht dat Hennie zo lang was. Leuk. Dat je je ervaring al zo sjiek is en de producten zagen er zo mooi uit, dat kan ik me erg goed voorstellen. Ik ben benieuwd naar de producten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *