Review: Redken Extreme Shampoo, Conditioner, Cat Treatment en Length Sealer

Sommigen van jullie hebben het al wel eens vaker kunnen lezen, maar ik vind het over het algemeen niet leuk om naar de kapper te gaan. De enige reden dat ik met plezier naar de kapper zou gaan is om het te laten kleuren. Mijn haar laten knippen vind ik vreselijk! Ik denk dat dit komt dat ik ooit een beetje getraumatiseerd ben geraakt.

Ik en mijn pogingen tot het mishandelen van mijn haar

20161106_121736.png

Ik heb al wel eens verteld dat er een periode was dat ik iedere maand mijn haar verfde. Daar gaat dit echter niet over. Er is namelijk nog een verhaal dat ik niet heb verteld;). Ik denk nu inmiddels 8 jaar geleden belde ik eens een kapper op, omdat ik vond dat mijn haar niet meer mooi krulde. De kapper gaf aan dat de beste oplossing was, mijn haar een lichte permanent te geven. Dit zouden veel mensen met krullen doen. De kapsalon die ik belde was een behoorlijk dure landelijk bekende kapper, dus ik ging er vol vertrouwen naartoe.

De permanent die ingezet werd zou ook nog eens biologisch zijn en niks slechts met mijn haar doen. Echter toen de rollers er weer uitgehaald werden bleek dit zeker niet waar te zijn. Mijn haar was veranderd in een pluizige bos met mini zigzagjes. Geen krul dus en ongelofelijk lelijk. Ik was helemaal in shock! Toen ik vroeg aan de kapster wat er gebeurd was, gaf ze vrolijk aan dat het gewoon goed gelukt was. Als ik de zigzag structuur niet mooi vond had ik moeten zeggen dat ik een spiraal krul wilde. Verder moest er nog even een flink stuk af.

Even voor jullie beeldvorming. Mijn haar was wat betreft lengte bijna tot onderaan mijn rug en ik kwam naar buiten met een lengte tot ongeveer mijn oren in kleine zigzagjes. Later, veel later gaf de kapsalon wel toe dat het mislukt was en eigenlijk nooit had gemogen op mijn haartype. Daar was mijn haar veel te dun voor. Echter heeft het mij minimaal 4 jaar gekost om weer wat langer gezonder haar aan te groeien.

Nu ik weer lang haar heb?

Ik ben nog steeds bang voor de kapper. Telkens als ik naar de kapper ga ben ik bang dat ze er te veel af knippen of dat er stomweg veel af moet. De enige manier waarop ik dit kan voorkomen is naar mijn idee een goede verzorging.

Redken Extreme

Ik ken Redken al jaren als merk. Het is een hoogwaardig kappersmerk dat naar mijn idee altijd heel erg innovatief en vernieuwend is. Daarnaast gebruiken ze hoogwaardige ingrediënten. Ik heb onlangs een aantal producten van het merk ontvangen ter review. Een aantal daarvan waren van de Extreme lijn. Ben je benieuwd naar meer producten van Redken? Kijk dan even op: www.redken.nl

De Extreme lijn is bedoelt voor futloos beschadigd haar. Het zou je haar 96% sterker maken door het unieke fortifiyng complex.

Dit bevat:

 • 18-Mega en dat zorgt voor opbouw, herstel en glans
 • Ceramide en dit zorgt voor structureel herstel
 • Interlock proteïne network en dit versterkt de haarvezel laag

Extreme Shampoo en Conditioner

20161102_154037.png

Wat de shampoo vooral laat werken zijn de proteïnen. Haar dat beschadigd is heeft hier een tekort aan. Door het tekort weer aan te vullen wordt je haar weer sterker.

Het is bestwel grappig wat er met mijn haar gebeurt als ik de shampoo en conditioner heb gebruikt. Als mij haar nog nat is ziet het er al iets dikker uit en zie ik dat het een beetje dwarrelt. Dit effect vind ik heel moeilijk te omschrijven, maar ik weet dat als mijn haar net geknipt is, dit ook gebeurt. Mijn haar is natuurlijk krullend en als mijn haar gezond is dan dwarrelt het meteen al als het nat is. Als dit niet meer gebeurt weet ik altijd dat het tijd is voor de kapper.

20161102_153905.png

Wat ik verder merk nadat ik de shampoo en conditioner heb gebruikt is dat mijn haar echt wat steviger aanvoelt. Dat terwijl het wel zacht blijft en goed doorkambaar is. Als het droog is ziet het er een stuk voller en dikker uit. Ik ben echt een beetje verslaafd geraakt aan dit effect en had zoveel resultaat echt niet verwacht. De shampoo en conditioner doen dus zeker veel goeds voor mijn haar.

Ingrediënten Shampoo:

Water, sodium laureth sulfate, coco-betaine, glycol distearate, sodium chloride, dimethicone, fragrance, cocomide mipa, dosium benzoate, hexylene glycol, salicylic acid, guar hydroxypropyltrimonium chloride, carboner cetyl alcohol, behentrimonium methosulfate, quaternium-33, benzyl benzoate, limonene, arginine, 2-oleamido-1, 3-octadecanediol, hydrolyzed soy protein, linalool, benzyl alcohol, methyl cocoat, sodium cocoate, hydrolyzed vegetable protein, PG-propyl silanetriol, sodium hydroxide, citric acid
Ingrediënten Conditioner:
Water (Aqua), Cetearyl Alcohol, Cyclopentasiloxane,
Stearalkonium Chloride, Isostearyl Alcohol, Phenoxyethanol, Guar
Hydroxypropyltrimonium Chloride, Dimethicone, PEG 100 Stearate,
Glyceryl Stearate, Fragrance (Parfum), Cetyl Alcohol, Hydrolyzed
Wheat Protein, Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Arginine
HCl, Disodium EDTA, Taurine, Behentrimonium Methosulfate,
Quaternium 33, PPG 5 Ceteth 20, Hydrolyzed Wheat Starch, Oleth 10,
Disodium Cocoamphodipropionate, Lecithin, Phosphoric Acid,
Trehalose, 3 Octadecanediol (D4194/1)
Redken Extreme Cat20161102_153634.png

 

Dit is een spray die je kunt gebruiken nadat je je haar gewassen hebt. De bedoeling is dat je het in je haar sprayed en het vervolgens na 3-5 minuten weer uitspoelt. Het bevat ook weer veel proteïnen en ceramiden.

Ingrediënten:

Aqua/Water/Eau (Water), Magnesium Sulfate, Laureth 23, Taurine, Hydrolyzed Wheat Protein, Phenoxyethanol, Cocamidopropyl Betaine, Methylparaben, Hydrolyzed Wheat Starch, Ethylparaben, Parfum (Fragrance), Polyquaternium 10, Propylparaben, Arginine HCl, Lysine Hydrochloride, Linalool

Dit product was echt heel nieuw voor mij. Ik dacht namelijk eerst dat het een spray was dat je na het douchen zou moeten aanbrengen, zoals zoveel sprays. Echter heb ik nog niet eerder gehoord van een spray die je in de douche gebruikt en weer uitspoelt.

Ik gebruik hem nu af en toe tussen de wasbeurten door en ook met deze spray voelt mijn haar weer een stuk sterker en beter aan. Ik heb het gevoel dat het net nog even wat extra verzorging en kracht geeft aan je haar. Ook vind ik het gewoon een heel leuk origineel product. Ik weet niet of jullie als eerder zoiets hebben gehad?

Redken Extreme Length Sealer

 

 

Dit is een treatment tegen gespleten punten. Hij bevat onder andere biotine. Van biotine weet ik dat het je haar zou helpen groeien. Het is een soor vitamine b complex. Ik heb er wel eens pilletjes van gebruikt, maar nog geen product gehad dat het bevatte. Toen ik las dat het er in zat was ik meteen verkocht! Daarnaast wil ik zoals jullie misschien al doorhebben zo lang mogelijk haar. Volgens Redken groeit je haar gemiddeld tussen de 7 en 15 centimeter per jaar. Dit product zou helpen je maximale lengte te behalen.

Ik kan natuurlijk nog niet zeggen of ik mijn maximale lengte ga behalen dit jaar, maar ik hoop het wel! Toen ik het dopje van dit product er af haalde schrok ik wel even. Het is namelijk een soort kwastje. Ook staat er ‘on’ en ‘off’ op. Je moet de kwast draaien om naar ‘on’ te gaan. Toen dat deed verwachtte ik dat er iets zou gebeuren. Maar nee, je kan het product er dan uitknijpen en het met het kwastje over je lengten en punten verdelen. Ik vond dit echt bizar en heel erg gaaf. Het is namelijk echt een nieuwe manier voor mij om een product over mijn haar te verdelen en ik vind het heel fijn werken.

Ik breng het nu na iedere wasbeurt aan op mijn handdoekdroge haar. Ik zie meteen dat mijn haar er weer wat beter door uitziet, maar of het mij gaat helpen? Ik heb er wel vertrouwen in, maar het echte resultaat moet natuurlijk blijken op de lang termijn.

Lang haar is mijn missie

Mijn missie is dus om steeds langer haar te krijgen en ik geloof echt dat producten als deze daarbij gaan helpen. Alle producten die je hierboven hebt gezien kosten tussen de 20 en de 30 euro. Dit is zeker niet goedkoop, maar ik vind ze zeker de investering waard. Ze zijn verkrijgbaar in meerdere webshops en bij de kapper.

Heb jij een haar missie?

Liefs,

Melike

 

13 thoughts on “Review: Redken Extreme Shampoo, Conditioner, Cat Treatment en Length Sealer

 • Reply Babs 9 november 2016 at 07:26

  Wat een verhaal van die kapper! Ik snap dat je niet meer naar de kapper wil, wat een bummer zeg!
  Het ziet er nu weer mooi lang uit!
  Wat een aparte producten, ik ken ook geen spray die je er weer uit moet wassen en die sealer vind ik ook heel apart! Ik denk dat je met goede haarproducten een heel eind komt om je haar in shape te houden.
  Ik wil mijn haar ook weer laten groeien, heel lang zal het niet worden want het lijkt alsof het altijd op een bepaalde lengte stopt.
  En als je een keer de puntjes eraf wilt laten knippen, kom dan hier langs, dan gaan wij naar mijn kapper. Ik zal als een waakhond erop letten dat ze niet teveel eraf knippen, hahaha. Nee hoor, het is een goede kapper en knippen altijd perfect hoe ik het wil hebben 🙂

  • Reply melikebeauty 12 november 2016 at 10:43

   Hahahah dat lijkt me wel wat jouw als waakhond meenemen. Die kapper durft straks niet meer te knippen hahah.

 • Reply lisagroot1997 9 november 2016 at 09:35

  Jeetje wat een heftig verhaal met die kapper! Door dit soort verhalen krijg ik dus ook angst om naar de kapper te gaan haha. Ik heb van mezelf krullen en heb altijd als doel dat mijn haar niet te kort geknipt wordt bij de kapper (wat nog weleens mis gaat…). Ook is mijn missie om mijn krullen zo mooi mogelijk voor de dag te laten komen met een fijn serum! Liefs

  • Reply melikebeauty 12 november 2016 at 10:42

   Haha sorry! Maar inderdaad de angst voor te veel afknippen heb ik ook. Vooral als je krullen hebt kan dit heel snel mis gaan. Het serum is echt heel fijn;)

 • Reply jeapiebel 9 november 2016 at 14:59

  Zeker wat een verhaal en 4 jaar over doen om weer gezond haar te hebben. Ik ben benieuwd hoe je zelf zal ervaren naar de lange termijn gelukkig “so far so good”. Ik probeer zelf nu even niet meer te kleuren en een flink stuk van mijn haar af. Even een paar jaar mijn haar weer gezond laten worden. 🙂

  • Reply melikebeauty 12 november 2016 at 10:41

   Precies dat is toch wel het belangrijkste dat het gezond is. Ik ben ook op weg;)

 • Reply Beauty45plus 9 november 2016 at 18:55

  Een missie voor mijn haar, nee want dat gaat niet lukken. Dus probeer het zo goed mogelijk te verzorgen.

 • Reply Kirsty 9 november 2016 at 19:08

  Wat een naar verhaal van bij die kapper zeg! Ik houd er zelf ook niet zo van om naar de kapper te gaan, vaak moet ik na afloop stiekem toch wel erg wennen ook al is er niet heel veel veranderd.

 • Reply debbeautygoddessnl 9 november 2016 at 20:28

  Het lijken me hele fijne producten! Vooral de sealer lijkt me bijzonder, apart dat je het met een kwastje moet aanbrengen. Redken vind ik een fijn merk, ik heb een tijd geleden shampoo en conditioner van hun Curvaceous lijn gehad en die bevielen me erg goed. Nu zweer ik bij de reinigende cremespoeling van Elvive, dit is het enige product (tot nu toe) waarvan mijn haar mooi glanst en ook niet pluist.

  Vervelend dat ze je zo hebben belazerd bij die kapper.. ik kan me voorstellen dat je daardoor een beetje een trauma hebt ontwikkeld voor de kapper. Het duurt ook zo lang voordat permanent is uitgegroeid. Ik heb ook een keer een mini drama gehad vanwege een bezoek aan de kapper: ik wilde mijn haar op schouderlengte, maar de kapster had geen rekening gehouden met mijn van nature krullende haren. Dus knipte ze mijn natte haren tot op mijn schouders en toen krulde het in tot.. net onder mijn oren. Echt vreselijk! Ik ben daar natuurlijk nooit meer terug gegaan.

  • Reply melikebeauty 12 november 2016 at 10:40

   Omg dat is ook echt erg dat ze het zo kort hadden geknipt! Dat snap je toch niet dat ze geen rekening houden met je haartype. Er zijn jammergenoeg nog zoveel kappers die het niet snappen..

 • Reply zazazoobeauty 9 november 2016 at 20:44

  Heel interessant! Supermooie foto’s ook!

 • Reply hillybillybeauty 10 november 2016 at 21:14

  Bij mij moet er eerst een stuk af, onderste deel is echt dood. Ik wil juist heel graag naar de kapper, lekker knippen, verfje etc. Ik gun mij de tijd niet, en ik weet gewoon nog niet wat ik ermee wil. Daarna ben ik het van plan goed te gaan stylen. Jij hebt het prachtig haar!

 • Reply The Fashion Mom 10 november 2016 at 21:37

  Oh wat vreselijk Melike! Eigenlijk heb ik nooit echt veel schrik om naar de kapper te gaan, maar ik maakte gelukkig ook nog niks erg mee zoals bij jou. Meestal wil ik mijn haren korter, maar dan zie ik overal mensen met lange haren en heb ik spijt, haha 🙂 Mijn haar missie zijn echt donkere lokken (eigenlijk zowat jouw kleur) maar dat durf ik precies toch niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *