Bijna een nieuw jaar! Een terugblik op afgelopen blog jaar en wat zal volgend jaar brengen?

Het is bijna zover, het nieuwe jaar staat voor de deur. Ondanks dat ik het altijd een beetje stom vind om goede voornemens te maken, doe ik het toch. Het blijft een mooi moment om even terug te blikken en vooral weer vooruit te kijken.

Een terugblik op dit ‘blog’ jaar

Ik kan niet anders dan terugkijken op dit jaar met veel trots en dankbaarheid. Dit was namelijk het jaar dat ik de moed had een blog te beginnen. Ik wilde altijd al iets iets met schrijven doen, maar heb dit gelaten toen ik aan mijn huidige baan begon. Ik werk namelijk bij een bank terwijl ik journalistiek heb gestudeerd. Ik vind mijn baan leuk, maar ik miste het heel erg om mij ook creatief te kunnen uiten. Zo ben ik begin vorig jaar een blog begonnen. Eigenlijk totaal niet wetend hoe dat zou gaan.

Hoe begon ik een blog?

Ik schreef een blog op een gratis wordpress format en knalde dit online. Nu ik er aan terug denk, moet ik er nog steeds een beetje om lachen. De kwaliteit was echt slecht en de foto’s ook. Toch kreeg ik veel complimentjes van de mensen om mij heen en merkte ik dat mensen het gingen lezen. Dat stimuleerde mij om het te blijven doen.

Drie weken nadat mijn blog online stond bezocht ik mijn eerste blog event. Dit was van de webshop van John Beerens. Ik was zo zenuwachtig! Ik vergeet nooit dat bijna elke blogster die er was aangaf dat ze nog nooit van mij gehoord had en dat ik de meeste andere bloggers die er waren niet zo aardig vond. Ik had geen kaartje en als ik mijn website liet zien trokken sommigen even hun wenkbrauwen op.  Het was een geweldig event, maar ik realiseerde me ook dat het soms best een hard wereldje kon zijn.

Toch gaf mij dat wel extra motivatie om beter te worden. Mijn blog was ook nog niet mooi genoeg en een kaartje is toch wel het minste dat je moet meenemen naar een event. Ook veel geleerd dus!

Hoe heb ik bijna al mijn tijd besteed?

Het afgelopen jaar heb ik dan ook bijna al mijn tijd en energie in mijn blog gestoken. Ik werk bijna fulltime en in de avond uren en in het weekend is mijn blog mijn baan. Dat betekent dus dat ik nu eigenlijk ongeveer 80 uur per week werk. Gelukkig vind ik het bloggen leuk en heb ik het er voor over. Als je zelf geen blog hebt, weet waar je aan begint! Aan de andere kant denk ik dat de enige om je blog succesvol te maken heel hard werken is. Ik ben dan misschien iets minder sociaal geworden, maar ik krijg heel veel voldoening uit hetgeen dat ik tot nu toe heb mogen meemaken en bereiken door mijn blog.

Een beetje doorgeslagen?

Als je net het vorige stukje hebt gelezen, begrijp je vast dat ik wel een beetje doorgeslagen ben met mijn blog. Bijna geen sociaal leven en 80 uur werken? Het is de waarheid;). Echter is het wel een hele bewuste keuze die ik heb gemaakt. Ik wil meer doen in mijn leven waar ik echt voldoening uit haal en ik heb heel lang gewacht. Dus wellicht ook wel een beetje logisch dat ik doorgeslagen ben. Daarnaast geloof ik er echt in dat als je iets wil, je er echt voor moet gaan.

Een achtbaan!

Het harde werken aan mijn blog heeft mij ook ontzettend veel opgeleverd! Het is dus gelukkig niet voor niets geweest. Vooral de laatste paar maanden had ik echt het gevoel alsof ik in een achtbaan was beland. Het ging zo hard en ik kon het nauwelijks bijhouden. Mijn blog groeide enorm en hij groeit nog steeds. Ik werd ineens bijna dagelijks benaderd voor samenwerkingen en ik ben inmiddels bij meerdere pr bureaus op de perslijst gezet.

Dat is natuurlijk heel erg gaaf, maar vergeet niet dat daar veel druk bij komt kijken. Tenminste zo voel ik dat soms. Als ik een samenwerking aan ga doe ik nog harder mijn best er iets moois van te maken. Daarnaast weet ik natuurlijk nooit van tevoren of het product dat ik ontvang goed zijn werk gaat doen. Ik vind het daarbij heel belangrijk om dichtbij mezelf te blijven. Zo vind ik zelf bijvoorbeeld een blog over telefoonhoesjes of een nieuw schoonmaak middel niet passen. Deze wijs ik dan ook af. Als ik een product echt niet vind werken geef ik dat ook eerlijk aan.

Ik heb afgelopen jaar ook bizar veel leuke events mogen bijwonen. Het grappige is, dat ik er altijd moeilijk aan kan wennen. Ik blijf het heel bijzonder vinden als ze mij uitnodigen en ik vind het altijd lastig om mijn zenuwen op het moment zelf onder bedwang te houden;).

Ook heb ik dat soms met producten. Als ik iets ontvang wat ik ontzettend gaaf vind, kan ik er soms bijna niet van slapen! Ook wil het dan het liefst aan iedereen om mij heen vertellen. Ik denk dat dat ook niet gek is aangezien ik gewoon echt een beauty junkie ben.

Wat heb ik geleerd?

Het afgelopen jaar was voor mij dus echt het jaar waarin ik harder dan ooit heb gewerkt en waarschijnlijk ook het minste heb geslapen. Bijna elke seconde vrije tijd ging in mijn blog. Ik ben heel trots eerlijk gezegd dat ik zoveel discipline heb gehad om dat te doen. Zo gedisciplineerd ben ik namelijk niet en ik normaal maak ik eigenlijk nooit iets af. Ik laat vaker dingen liggen. Ook hou ik niet van het gevoel om iets te moeten. Door zoveel discipline te houden voor mijn blog probeer ik dit te overwinnen. Het is zo lastig om telkens in strijd te gaan met je natuur. Mijn natuur is rebelleren. Ik ben behoorlijk streng opgevoed, waardoor ik altijd overal een beetje tegenin wilde. Dit is iets dat ik heel moeilijk af leer. Ik ben eigenlijk als het ware allergisch voor dingen die moeten.

Toch dwing ik mezelf om bijvoorbeeld door voor deze blog echt discipline te houden. Of dat altijd lukt? Nee! Het komt zo vaak voor dat ik juist op een vrije dag mezelf volledig saboteer, terwijl ik op een drukke dag te veel doe. Misschien een beetje ingewikkeld om uit te leggen;).

Volgend jaar?

Ik ben zo nieuwsgierig of de achtbaan van dit jaar zich voort gaat zetten! Ik heb in ieder geval het gevoel dat er hele mooie en leuke dingen aan gaan komen. Dat is een lekker gevoel! Ik weet nog niet exact waar ik heen wil en wat ik wil gaan doen en ik denk echt dat 2017 het jaar wordt waarin ik dat ga ontdekken. Het begin is er, nu nog het hele plaatje. Ook wil ik nog meer leren discipline te houden en dat niet meteen te associëren met iets negatiefs. Ik kom gelukkig steeds een stapje dichterbij.

C U Next Year!

Ik doe net alsof ik weg ga, met dit kopje haha. Maar dat is natuurlijk duidelijk niet zo. Ik wil jullie ontzettend bedanken voor alle lieve reacties het afgelopen jaar en voor het lezen van mijn blog. Zonder lezers ben ik nergens en dat besef ik mij heel goed. Ik hoop dan ook dat jullie mijn blog met plezier blijven lezen!

Hoe kijken jullie terug op het afgelopen jaar?

Liefs,

Melike

 

10 thoughts on “Bijna een nieuw jaar! Een terugblik op afgelopen blog jaar en wat zal volgend jaar brengen?

  • Reply The Fashion Mom 26 december 2016 at 14:51

    Wat ben je toch een schatje Melike! Ik begrijp je zo goed en hebben toch wel wat dingen gemeen hihi 🙂 Ik herinner mij nog altijd die post over pms en dat je je haren dan zo vaak kleurde 🙂 Wat ben ik blij dat ik je blog gevonden heb, want ik leer hier iedere keer bij. En dankzij jou heb ik nog meer interesse in beauty gekregen. Blijf vooral verder doen en je eigen bescheiden zelf, want dat siert je ontzettend! 🙂

  • Reply Kiran 26 december 2016 at 15:55

    Wat leuk om te lezen! Fijn dat je zo’n goed jaar hebt gehad. Op naar het volgende succesvolle jaar ;-)!

  • Reply Anna Gerrie 26 december 2016 at 15:57

    Wat tof dat je blog zo gegroeid is, ik hoop dat het doorzet! Een blog is dan echt een uitlaatklep en ik herken het tijdtekort helemaal. Gelukkig is er dan toch nog een soort online sociaal leven, haha. Ik lees je blog altijd met veel plezier:)

  • Reply jeapiebel 27 december 2016 at 09:05

    Lijkt mij niet zo’n fijne ervaring met de eerste keer event. Ik heb zelf gehoopt dat de blogwereld niet zo hard is. Wel denk ik dat het afhangt van het karakter van iemand. Ik kan soms ook zelf perplex staan met hoe ik soms word behandelt door een blogger. Maar je leert mensen ook zo kennen he. Word je alleen maar slim van.
    Fijn dat je zo goed groeit met je blog en dat het waard is om tijd in te steken is. Ik begrijp ook over telefoonhoes, volgens mij wordt iedere blogger daarvoor benaderd. 😉

  • Reply Carolina 27 december 2016 at 10:15

    Well done Melike, keep up the good work! There are no limits ? Ben erg benieuwd wat 2017 je gaat brengen❤

  • Reply Blog & Beauty 27 december 2016 at 16:04

    De blogwereld kan inderdaad heel erg hard zijn, en een reality check. Je leert bepaalde mensen goed kennen. Ik ben blij dat ik jou heb mogen leren kennen, en ik hoop dat we onze uitstapjes in 2017 gaan voortzetten. Ik heb enorme respect voor jou als persoon, je eerlijkheid, je bescheidenheid en je strijdlust. Ik volg je graag en blijf je ook in het volgende jaar lekker volgen.

  • Reply Rebecca 28 december 2016 at 10:07

    Je mag zeker trots zijn op wat je allemaal hebt bereikt. Ik ben soms toch wel jaloers op al je leuke uitstapjes hoor, hihi.. Bizar dat je er zo veel tijd aan hebt besteed. Je moet het niet te ver laten gaan en je sociale leventje is inderdaad ook belangrijk. Ook ik heb het hoor dat ik mega zenuwachtig ben als ik een event heb. Ik vraag ook vaak of ik een +1 mee mag nemen haha

  • Reply Deb 29 december 2016 at 08:38

    Super gaaf wat je allemaal hebt bereikt afgelopen jaar met je blog, zeker iets om bij stil te staan en trots op te zijn wat je met het harde werken hebt bereikt. Ik werk in een mannen wereld dus mijn blog is, net als bij jou, mijn uitlaatklep. Zo leuk om via het bloggen met gelijkgestemden in aanraking te komen. Ik hoop jou dan ook zeker eens te ontmoeten in 2017!

  • Reply Babs 30 december 2016 at 08:57

    Het verbaasd mijn niet dat jouw blog zo gegroeid is, je ziet dat je er tijd en energie in steekt en ik denk dat veel mensen ook door hebben dat je een goede blogger en heel aardig persoon bent. Jij blijft ook dicht bij jezelf en dat is belangrijk. Keep up the good work and see you next year! (and I hope also in real life! ;))

  • Reply Yvonne 31 december 2016 at 13:56

    Wow met een fulltime job, dan kost het inderdaad heel veel tijd. Ik ben nog net geen jaar aan het bloggen maar heb het met mijn baan e.d. mega druk. Ik kan er niet meer tijd insteken dan ik nu doe. Maar wat ik doe 3 post per week doe ik met plezier. Ik zie komend jaar vast weer veel producten tegenkomen die ik ook wil of heb ik denk dat wij heel erg op één lijn zitten qua beauty smaak 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *