Masker momentje! Review: Madara Ultra Purifying Mud Mask en Brightening AHA Peel Mask

In het weekend gebruik ik eigenlijk altijd wel een masker. Vooral op zondag als ik even niks te doen heb. Het is wel grappig, want ik heb daar altijd echt een ideaal beeld bij. Mijn beeld dat ik erbij krijg is een soort zen momentje met een kopje thee, waarbij ik helemaal tot rust kom. Heel eerlijk? De realiteit is anders.

Ik ben niet zo Zen..

Ik ben wat betreft maskers een heel ongeduldig persoon. Wachten tot het droog is vind ik heel irritant en ik vergeet vaak te kijken hoe laat het is als ik hem heb aangebracht.  Ook vind ik het vervelend dat ik niks kan eten en bijna niet kan praten tijdens het wachten. Daarom vind ik masker eigenlijk helemaal niet zo zen haha. Waarom gebruik ik ze dan toch regelmatig? Dat is dus, omdat ze heel veel kunnen doen voor mijn huid. Ik ben altijd zo blij nadat ik eindelijk van mijn masker moment verlost ben, als mijn huid er echt opgeknapt uit ziet. Daar doe ik het voor;). Ik weet niet of iemand dit herkent?

Nieuwe maskers testen van Madara

Ondanks dat ik dus niet het ‘masker momentje’ type ben kan ik wel heel erg blij worden van maskers. Na gebruik dus! Madara is een merk waar ik al vaker iets over geschreven heb. Hoe vaker ik een product van ze gebruik, hoe meer ik van ze overtuigd raak. Het is een van de merken die ik aanraad, als iemand die ik ken me vraagt om advies op het gebied van natuurlijke huidverzorging. De oorsprong van het merk is Litouwen dat zelfs vandaag de dag nog voor 60% uit bos bestaat. De gebruikte ingrediënten zijn voornamelijk biologisch en de producten worden gemaakt met respect voor mens en natuur. Wil je meer weten of de producten bekijken, dat kan hier Madara

Ik heb dit keer twee maskers ontvangen ter review. Ik was super benieuwd!

Madara Ultra Purifiyng Mud Mask

20170129_134856

Dit is een moddermasker dat diepreinigend is en je porien verstevigt. Het is gemaakt met klei uit een Baltisch bosmeer en algen. Je huid wordt er weer fris en stralend van.

Voordelen op een rij:

 • Het brengt je vochtgehalte op pijl.
 • Het verminderd sporen van Acne en kleine oneffenheden.
 • Het laadt je huid op door de toegevoegde vitamines.
 • Het verwijderd gifstoffen en zware metalen op je huid.
 • Het absorbeert overtollig talg en verfijnt de poriën.

Ingrediënten:

Mud Lavender Watercress Alcohol Lactic Acid Olea Europaea Algae Xanthan Gum Aroma Limonene

Wat vind ik?

20170129_134124

De werking van klei is echt iets waar ik in geloof. Als klein meisje zat ik altijd onder de eczeem. Het enige moment dat ik het een tijd niet had was op vakantie  in Turkije, nadat ik me ingesmeerd had met klei. Deze klei zat tussen de bergen. Eenmaal in Nederland verlangde ik daarom enorm naar het land. Wat ik hiervan heb geleerd is dat de werking van klei echt soms kleine wonderen kan doen.

Heel leuk dus dat ik een klei masker ontving. Ik was heel benieuwd!. Ik heb de klei over mijn hele gezicht aangebracht en het product 15 minuten laten drogen. Wat mij meteen opviel was dat het ongelofelijk snel droogde. Na een paar minuten was het al droog en kon ik dus niet meer praten haha. Het was echt kurkdroog! Mijn gezicht voelde tijdens het wachtend heel tintelend aan. Alsof ik iets heel krachtig op mijn gezicht had gesmeerd dat nu heel hard aan het werk was.

Na het afspoelen zag mijn huid er een beetje rood aangeslagen uit, maar na een paar minuten trok dit weer weg. Wat er over bleef was een stuk stralendere huid. Heel eerlijk gezegd behoorlijk stralender! Ik vind het zelf daarom een heel bizar product. Het is tot nu toe een van de maskers die het meest effect gaven op mijn huid.

Madara AHA Brightening Peel Mask

20170129_134914

Dit is een peelingmasker op basis van fruitzuur.  Bij een peeling zou je misschien eerder denken aan een scrub, maar dat is dit niet. De formule verwijdert dode huidcellen door middel van de samenstelling, terwijl je hem laat inwerken. Het bevat onder andere vitamine c uit kweepeer, melkzuur en vlierbloesem.

De inwerktijd is afhankelijk van je huid. Dit kan 3 tot 15 minuten zijn. Het is geheel afhankelijk van je huidtype en hoe je huid er op reageert. Het is een ontzettend krachtig masker dat meteen aan het werk gaat. Doordat het masker zo’n krachtige werking heeft, wordt het dan ook afgeraden voor mensen met een overgevoelige huid. Na het aanbrengen kan de huid tijdelijk rood aanslaan en warm en tintelend aanvoelen.

Voordelen op een rij:

 • Het verwijdert dode huidcellen, waardoor je huid soepeler en gladder wordt.
 • Het exfolieert de huid, waardoor celvernieuwing wordt gestimuleerd.
 • Het verheldert je huid
 • Het ontstopt je poriën
 • Het verbeterd de absorptie van andere producten, waardoor je huid meer opneemt

Ingrediënten:

Aqua Lactic Acid Glycerin Lavender Galactoarabinan Amorphophallus Konjac Root Extract Potassium Hydroxide Mica (CI 77019) Quince extract Elder tree extract Aroma Titanium Dioxide (CI 77891) Ethyl Lauroyl Arginate HCl Xanthan Gum

Wat vind ik?

20170129_134211

Zoals je op de foto ziet is het een heel dun masker. Het is als het ware alsof je een grote hoeveelheid serum op je huid aanbrengt. De formule droogt verder niet op. Na het aanbrengen reageerde mijn huid meteen. Het voelde een beetje warm en tintelend aan. Doordat dit al snel steeds heftiger werd heb ik hem ongeveer na vijf minuten afgespoeld. Mijn huid was na het afspoelen nog een beetje rood aangeslagen, maar dat trok vrij snel weg.

Mijn gezicht voelde een stuk zachter aan en ik zag er een stuk stralender uit. Ik vind het daarom een ontzettend snel een effectief masker. Waar je wel op moet letten bij dit masker is dat de gebruiksaanwijzing heel belangrijk is. Het is een heel krachtig masker dat ook verkeerd kan gaan. Als ik niet volgens de instructies had gehandeld, was mijn huid naar mijn verwachting wel geïrriteerd geraakt. Ik zou dit masker zeker aanraden als je huid echt even een krachtige oppepper nodig heeft!

Gebruiken jullie vaak een masker?

Liefs,

Melike

8 thoughts on “Masker momentje! Review: Madara Ultra Purifying Mud Mask en Brightening AHA Peel Mask

 • Reply Natalie 29 januari 2017 at 14:56

  Bijna elke zondagavond gebruik ik een masker! Ben zelf ook fan van een kleimasker. Van dit merk had ik trouwens nog nooit gehoord, maar klinkt goed! Ben erg benieuwd geworden!

 • Reply Gonny 29 januari 2017 at 16:48

  Op de een of andere manier vergeet ik het de laatste tijd. Gebruik ze nog maar 1 per week.
  Morgen maar weer eens mee beginnen. Mijn badderavondje…
  Ik vind maskertjes die zacht blijven fijner omdat ze dan niet af kunnen breken… maar maskertjes die hard worden lekker. Omdat het èchter is. Haha…

 • Reply Aileen 29 januari 2017 at 16:51

  Ik word zelf ook niet zo zen van maskers. Daarom doe ik ze altijd op als ik het huishouden aan het doen ben. Gewoon ondertussen ff de was ophangen ofzo. Dat duurt bij mij meestal 10 minuten dus gelijk daarna spoel ik het masker af en anders ga ik nog ff een nieuwe was sorteren of aanzetten, mocht het masker langer moeten intrekken.

 • Reply Rebecca 30 januari 2017 at 10:59

  Oeh ik zou dolgraag het peeling masker willen proberen! Lijkt me heerlijk.

 • Reply Jeapiebel 30 januari 2017 at 11:37

  Helemaal met je eens dat de gebruiksaanwijzing super belangrijk is. Al skip ik vaak over. De laatste tijd probeer ik het wel eerst te lezen. Klinkt positief deze masker. Ik gebruik minder vaak een masker tegenwoordig.

 • Reply Yvonne 30 januari 2017 at 21:14

  Ik probeer het 2 keer per week. Dat laatste masker lijkt mij het fijnst van de twee.

 • Reply the 31 januari 2017 at 14:21

  Oh kleimaskers vind ik zowat de leukste die er zijn! Het voelt echt zo raar op je gezicht, hihi 🙂 Ik ken dit merk niet, maar het lijkt precies goed zijn werk te doen!

 • Reply Deb 5 februari 2017 at 20:38

  Lijken me hele fijne maskers, maar het AHA Brightening Peel Mask zal misschien voor mijn huid net iets te heftig zijn. Het klei masker lijkt me meer iets voor mij. Die wil ik nog wel eens proberen. En wat een fijne korte ingrediëntenlijstjes (met mooie ingrediënten: en je weet dat ik altijd heel kritisch ben ;-)) hebben deze maskers, daar houd ik van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *