Collageen drankjes drinken? Waarom zou je dat doen? Review: Pure Gold Collagen

Je zult je misschien afvragen waarom ik het over collageen drankjes hebt. Gelukkig denken veel mensen om mij heen dat ik veel jonger ben, maar ik ben nu over de dertig. Persoonlijk heb ik daar nog steeds moeite mee. Ik voel me namelijk zeker niet ouder dan 25;). De spiegel laat je naar mate je ouder wordt, natuurlijk wel de waarheid onder ogen zien. Dit wil ik nog zoveel mogelijk uitstellen!

Tegen ouder worden kunnen we niks doen?

Dat we ouder worden kunnen we natuurlijk niet voorkomen. Echter zijn er naar mijn idee wel genoeg dingen die je kunt doen om mooier oud te worden. Ik heb het op mijn blog meestal over uiterlijke verzorging. Dat terwijl ik ook geloof dat het vooral aan de binnenkant gebeurt. Wat je eet of drinkt kan zoveel verschil maken. Daarom vond ik het ook heel leuk om deze collageen drankjes van Gold Collagen te testen.

Pure Gold Collagen: Skincare with a sip!

20170201_221354

Je zult je vast afvragen wat dit precies voor drankjes zijn. Ik had er ook nooit eerder van gehoord! Het zijn vloeibare supplementen die bedoelt zijn om je huid van binnenuit te voeden. Ze zijn ontwikkeld aan de Minerva onderzoeks laboratoria van Gold Collagen in samenwerking met Europese wetenschappers. De emulsie is een gepatenteerde, suikervrije melange van gehydroliseerd collageen, hyaluronzuur, mineralen en antioxidanten. Het drankje heeft een frisse perziksmaak.

Hoe het werkt?

20170201_221333

Collageen is een eiwit dat je huid van nature ook aanmaakt. Echter maakt je huid hier steeds minder van aan naarmate je ouder wordt. Het is verantwoordelijk voor een glad, vol en jong uitziende huid. Naast dat je huid naarmate je ouder wordt minder collageen produceert, maakt het ook minder hyaluronzuur en elastine aan. Daarom ziet een oudere huid er vaak minder gehydrateerd en doffer uit.

20170201_221229

Hoe gaat dat in de praktijk?

 • Een betere vertering. De bioactieve peptiden blijven intact bij het spijsverteringsproces in de maag en dunne darm.
 • Een betere opname. Het bioactieve collageen wordt snel opgenomen door je dunne darm en komt zo in je bloedbaan terecht.
 • Een betere verdeling. Het bioactieve collageen bereikt je huid en gewrichten via je bloedbaan. Dit activeert je fibroblasten in je huis en je chondrocyten in je gewrichten.
 • Je fibroblasten worden gestimuleerd om nieuw collageen, hyaluronzuur en elastine aan te maken.

Dat klinkt natuurlijk een beetje ingewikkeld, maar het komt er op neer dat je huid hierdoor weer gladder, gehydrateerder en elatischer wordt.

Het resultaat is afhankelijk van de termijn waarin je het gebruikt:

 • Na drie weken iedere dag een flesje wordt je huid gemiddeld 12% gehydrateerder.
 • Na zes weken gebruik nemen je fijne lijntjes gemiddeld met 15% af en je diepe rimpels met 27%
 • Na negen weken is de elasticiteit van je huid met gemiddeld 20% toegenomen.

Het drankje bevat elf actieve ingrediënten, dit zijn: Bioactieve Collageen Peptiden, Hyaluronzuur, Bernagiezaadolie, Biotine, Vitemine E, Koper, Zink, Vitamine C, Piperine, Vitamine B6 en N-Acetyl-D-Glucosamine.

Wil je meer informatie: Kijk dan op Pure Gold Collagen

Ingrediënten:

Water, gehydrolyseerd viscollageen, Zuurteregelaar: Citroenzuur; Sojaboon polysaccharide, Smaakstoffen, Zuurteregelaar: Appelzuur; Ascorbinezuur (vitamine C); Hyaluronzuur, Bernagiezaadolie (Borago Officinalis) (Emulgator: Sojalecithine), D-α-Tocoferol (vitamine E), Zoetstof: Sucralose; N-acetyl-D-glucosamine, Zoetstof: Steviolglycosiden; Zinkgluconaat, Pyridoxine Hydrochloride (vitamine B6), Piperine, Kopergluconaat, Biotine (vitamine B8).

Wat is mijn ervaring?

Collageen drankjes

Ik moet eerlijk zeggen dat ik het best spannend vond om iets in te nemen in plaats van bijvoorbeeld op te smeren. Ik weet niet waarom, maar dat voelt toch anders. Alsof het meer risico’s met zich mee brengt, omdat je echt iets in je lichaam stopt. Aan de andere kant is het naar mijn idee veel logischer, omdat je gezondheid voor het grootste deel afhankelijk is van wat je eet en drinkt.

Ik heb zoals heel veel mensen, momenteel een ‘winterhuid’. Dat betekent dat mijn huid een stuk droger en doffer is. Dat is de voornaamste reden dat ik zo nieuwsgierig was naar dit product. Ik was benieuwd of ik ook echt verschil zou merken.

Ik heb het drankje nu iets meer dan 21 dagen ingenomen. Na drie weken zou je huid gemiddeld 12% gehydrateerder worden. Ik vind het lastig te beoordelen of dat nu ook zo is. Mijn huid is wel minder droog, maar ik kan natuurlijk moeilijk zeggen of dit alleen door het drankje komt. Wel heb ik het vermoeden dat het er aan heeft bijgedragen. Het drankje bevat veel goede ingrediënten en vitaminen, waardoor ik denk dat het zeker iets goeds gedaan moet hebben. Ik ben heel benieuwd wat het zou doen op de lange termijn.

Een minder belangrijk, maar wel leuk detail is het flesje en de smaak. Alle drankjes zitten apart verpakt in mooie glazen flesjes. Het voelt daardoor heel speciaal om het op te drinken. Ook smaakt het heel lekker naar perzik!

Zou jij collageen drankjes durven proberen?

Liefs,

Melike

6 thoughts on “Collageen drankjes drinken? Waarom zou je dat doen? Review: Pure Gold Collagen

 • Reply Gonny 2 februari 2017 at 10:29

  Perzik.
  Hoe toepasselijk. Voor een perzik zacht huidje.
  Ik zou ze wel willen proberen.

 • Reply Yasemin 2 februari 2017 at 22:38

  Wow wat bijzonder! Dit wil ik ook eens proberen na mijn zwangerschap. Ben benieuwd of je het mag gebruiken tijdens borstvoeding. Mooi artikel weer en super leuk geschreven!

 • Reply Anna Gerrie 3 februari 2017 at 22:12

  Wat leuk bedacht zo in die flesjes! Ik zou het persoonlijk niet proberen, dan eet ik liever vitamine c rijk en zet mijn huid het automatisch om in collageen 🙂

 • Reply The Fashion Mom 4 februari 2017 at 19:30

  Die flesjes zien er al mooi uit vind ik! Ik had je trouwens ook iets jonger geschat hihi 🙂 En iets opdrinken voelt idd anders dan producten smeren. Maar ik zou ze ook wel willen proberen!

 • Reply Deb 5 februari 2017 at 20:55

  Ik heb deze collageen drankjes ook voorbij zien komen en ik ben er nog niet over uit of ik het aan zou durven.
  Ik durf wel crèmes te gebruiken, die uiteindelijk ook in je lichaam terecht komen maar drankjes vind ik toch iets anders. Het komt wel heel direct in je lichaam terecht. Crèmes worden nog door je huid gezuiverd voordat ze in je bloedbaan terecht komen, dus ik ben er nog niet over uit.

 • Reply COLLAGEEN DRANKJES DRINKEN? WAAROM ZOU JE DAT DOEN? REVIEW: PURE GOLD COLLAGEN - Pers 6 februari 2017 at 09:39

  […] vond ik het ook heel leuk om deze collageen drankjes van Gold Collagen te testen […] .'' Klik hier om het volledige artikel te […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *