Droge winter huid? Review: Babor Neuro Sensitive Cellular Intensive Calming Cream Rich

Een extreem droge huid is iets waar ik heel vaak last van heb. Vooral in de winter! Nu zal het nog wel een tijdje winter blijven, dus ik doe er alles aan om mijn huid zo goed mogelijk te verzorgen. Onlangs kreeg ik deze crème opgestuurd om te testen. Ik was heel benieuwd!

Babor

Ik had eigenlijk zelf nog niet zo vaak over dit merk gehoord. Behalve dat het een merk is dat door veel schoonheidsspecialisten wordt aangeraden. Dat is naar mijn idee altijd een goed teken.

Het merk bestaat al 55 jaar en is een pionier op het gebied van professionele huidverzorging. De producten bevatten natuurlijke werkzame stoffen en zijn geheel dierproefvrij en gericht op duurzaamheid.  Ze noemen het zelf: ‘De kunst van de nauwkeurige huidverzorging’. Elk product is een bewijs van decennia aan expertise en geeft daarnaast een ultiem gevoel van luxe. Wil je meer weten? Kijk dan hier: Babor.com

Babor Neuro Sensitive Cellular Intesive Calming Cream Rich

Babor Neuro Sensitive

Een lange naam voor een bijzonder product. Het is bedoelt om de extreem droge, schilferige en gevoelige huid te kalmeren en te herstellen.  Roodheid wordt verminderd en het verzacht eventuele jeuk. Je huid wordt weer soepel en ontspannen.

De werkzame stoffen zijn neuroxyl, gamma-linoleenzuur, pathenol en microzilver. De combinatie van deze stoffen zorgt voor een vermindering van irritaties, jeuk en roodheid. De regeneratie van je huid barrière wordt ondersteund en het weerstandvermogen en de soepelheid van je huid wordt bevorderd. Hierdoor herstelt je huid sneller en gaat hij weer soepel aanvoelen.

Het advies is om de creme ’s morgens en ’s avonds aan te brengen. Of alleen als nachtcrème.

Ingrediënten:

OENOTHERA BIENNIS OIL, OENOTHERA BIENNIS OIL, AQUA, PRUNUS AMYGDALUS DULCIS OIL, GLYCERIN, DICAPRYLYL ETHER, DECYL OLEATE, POLYGLYCERYL-2 DIPOLYHYDROXYSTEARATE, POLYGLYCERYL-3 DIISOSTEARATE, CERA ALBA, COCOGLYCERIDES, SQUALANE, MAGNESIUM STEARATE, MAGNESIUM SULFATE, PANTHENOL, BUTYLENE GLYCOL, ALLANTOIN, SODIUM LACTATE, SILVER, PENTYLENE GLYCOL, HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL, HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL, TOCOPHEROL, TOCOPHEROL, CITRIC ACID, CITRIC ACID, LECITHIN, ACHILLEA MILLEFOLIUM EXTRACT, XANTHAN GUM, ASCORBYL PALMITATE, PANTOLACTONE, GLYCERYL STEARATE, GLYCERYL OLEATE

Wat vind ik?

creme voor droge huid

Ik had deze crème ontvangen op een moment dat het echt nodig was. Mijn huid was extreem droog en gevoelig en ik kon wel iets krachtigs gebruiken. Zoals velen heb ik momenteel last van een ‘winterhuid’. Dat houdt in dat ik veel last heb van eczeem, schilfers en extreme droogte. Niet alleen in mijn gezicht, maar ook bijvoorbeeld in mijn handpalmen. Mijn gezicht is er ten opzichte van de rest van mijn lichaam nog het minst erg aan toe. De enige reden daarvoor is eerlijk gezegd, omdat ik mijn gezicht het meest verzorg. Logisch ook, omdat dit wel het eerste is wat mensen zien;). Droge handen vind ik net iets minder erg.

Neuro sensitive cream doctor babor

De crème van Babor vond ik eerlijk gezegd heel bizar. Ik heb nog niet eerder zo’n dikke rijke substantie meegemaakt op het gebied van een crème. Het komt in een pompflesje en mijn eerste ingeving was dat ik een heel pompje nodig zou hebben. Echter is de substantie zo rijk dat je met een heel pompje waarschijnlijk genoeg crème hebt voor de hele week. Je hebt namelijk maar een heel klein beetje nodig! Het is dus zeker belangrijk te doseren met het pompje. Een keer heel zacht drukken om een klein beetje van het product er uit te halen is meer dan genoeg.

Na het aanbrengen voelt je huid meteen rustig en zacht aan. Als je net zo’n droge huid hebt als ik, weet je dat dit een heerlijk gevoel is. De crème is zo rijk dat hij een zichtbaar glimmende laag achterlaat. Dit geeft een frisse uitstraling, maar is iets minder geschikt onder bijvoorbeeld een foundation. Ik gebruik zelf iedere dag foundation, waardoor ik de crème ook niet als dagcrème gebruik. Het is eigenlijk mijn nachthulpje geworden. Ik heb hem nu enige tijd iedere avond na het reinigen aangebracht en zo wordt ik wakker met een gehydrateerde huid die heel fijn aanvoelt. Het voelt bijna alsof ik iedere nacht een masker op doe die mijn huid weer helemaal herstelt en hydrateert.

Hoe is het met jouw huid?

Liefs,

Melike

 

5 thoughts on “Droge winter huid? Review: Babor Neuro Sensitive Cellular Intensive Calming Cream Rich

  • Reply Gonny 24 februari 2017 at 16:22

    BABOR is echt een top merk!
    Het was mijn enige merk in mijn schoonheidssalon. Voor ieder huidtype en huidprobleem is er een perfecte creme.

  • Reply Saartje 24 februari 2017 at 17:08

    Wat grappig. Deze créme gebruik ik op dit moment ook. Ben er heel tevreden over!

  • Reply jeapiebel 25 februari 2017 at 11:49

    Ik ben zo nieuwsgierig naar de substantie van deze creme. Na deze review. Zelf hou ik er ook van als ik het product goed kan doseren, anders vind ik het altijd zonde dat ik te veel producten heb op mijn hand. Frisse uitstraling daar ga ik zeker voor. 😉

  • Reply Deb 27 februari 2017 at 14:11

    Je hebt me nog nieuwsgieriger gemaakt naar dit merk na jouw review. Ik was al enorm benieuwd na alle positieve verhalen over Babor. De ingrediënten van deze crème zien er ook nog eens heel goed uit. Volgens mij zal ik ook heel gelukkig worden van dit merk en is het ook echt iets voor mij. Ik ga de website zeker bekijken. Wat betreft jouw vraag: met mijn huid gaat het gelukkig weer heel goed. Geen last meer van eczeem. Nu moet ik dat natuurlijk zo zien te houden 😉

  • Reply The Fashion Mom 6 maart 2017 at 20:02

    Nog nooit van dit merk gehoord eigenlijk, maar ik vind de verpakking er al heel chique uitzien hihi 🙂 Mijn huid is op sommige plaatsen heel droog, omdat ik eigenlijk net als jij vooral m’n gezicht verzorg, oeps :))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *