Een natuurlijkere optie voor je haar? Review: L’Oréal Botanicals Fresh Care

Mijn haar is echt een ding! Ik moet altijd op zoek naar goede producten en als ik iets goeds gevonden heb ben ik meteen benieuwd of er nog iets beters bestaat. Wat ik altijd heel fijn vind, is als een haarverzorging zo min mogelijk slechte stoffen bevat. L’Oréal bracht onlangs een nieuwe lijn uit genaamd Botanicals Fresh Care. De naam zegt het al, het is een natuurlijkere haarverzorgingslijn. Ik mocht een van de varianten testen en ik was zo benieuwd!

Botanicals Fresh Care

L’Oréal vond dat het tijd werd voor verandering en heeft een ecologisch verantwoordere haarverzorgingslijn uitgebracht. De producten bevatten natuurlijke botanische extracten en bijna alle ingrediënten en verpakkingsmaterialen zijn bio-afbreekbaar. De producten zijn dus beter voor je haar en je omgeving.

Alle formules zijn vrij van:

 • Parabenen
 • kunstmatige kleurstoffen en
 • Siliconen

Alle formules bevatten soja en kokosolie en hebben een key ingrediënt dat van botanische oorsprong is.

Er zijn vier lijnen en deze zijn gebaseerd op verschillende haartypes:

 • De Geranium lijn is geschikt voor dof en gekleurd haar. Het verheldert en revitaliseert je haar.
 • De Koriander lijn is geschikt voor kwetsbaar haar. Het versterkt en beschermt je haar.
 • De Saffloer lijn is geschikt voor droog haar. Het voedt je haar intens.
 • De Camelina lijn is geschikt voor pluizig haar. Het maakt je haar zachter en gehydrateerder.

Elke lijn bestaat uit vier producten. Dit is een shampoo, conditioner, masker en een specifiek verzorgingsproduct dat geschikt is voor jouw haartype. Hierbij kun je denken aan een serum of een ander verzorgend product.

Wat testte ik?

Ik ontving zelf de koriander lijn. Deze lijn is geschikt voor kwetsbaar haar en dat heb ik zeker! Door de koriander zijn de producten rijk aan omega 9. Dit is een niet essetieel onverzadigd vetzuur. Ons lichaam kan zelf ook omega 9 aanmaken en het is dus zeker heel natuurlijk. Dit vetzuur kan je haar versterken en hydrateren. De koriander lijn bestaat net als de andere producten uit een shampoo, conditioner en een haarmasker. Het specifieke product dat bij deze lijn hoort is de Strength Potion. Ik was heel benieuwd!

Shampoo & Conditioner

Botanicals Fresh Care Loreal

Wat ik meteen heel fijn vond aan de schampoo vond, was dat het in een grote pompfles kwam. Ik hou daar echt van! Allereerst, omdat het mij echt een kapper gevoel geeft. Je herkent het vast wel;) Bij de kapper gebruiken ze ook altijd van die grote pompflessen. Daarnaast is het super fijn in gebruik aangezien je de shampoo er zo uit pompt. De shampoo zelf heeft een lichte dunne structuur en voelt daardoor heel puur aan. De geur is een beetje fris en doet me een beetje denken aan plantjes. Niet heel zoet dus. Verder schuimt hij fijn en heb je maar weinig nodig.

De conditioner zit in een tube. Ook groot van formaat en zuinig in gebruik. Na het wassen smeer ik een beetje in mijn puntjes en zo voelen ze meteen een stuk zachter aan. Mijn puntjes zijn echt mijn probleem zone als het om mijn haar gaat en ik ben vast niet de enige.

Het masker

Het masker zit in een grote pot en is lekker dik van structuur. Naar mijn idee moet een masker altijd wat dikker zijn, aangezien het echt een treatment is die je niet elke dag doet. Ik gebruik het masker nu een keer per week en daar pept mijn haar echt van op. Even 10 minuutjes laten inwerken en je haar is weer lekker zacht en gehydrateerd.

Strength Potion

L'Oréal botanicals

Dit vond ik het meest bijzondere product in deze lijn. Ik had namelijk verwacht dat het een serum achtige olie zou zijn, maar dat is het totaal niet! De structuur is een beetje melkachtig en dun. Echt een potion dus. Je haalt het er uit met een pipetje. Ik moest echt even nadenken hoe ik dit moest gebruiken, aangezien ik niet gewend was aan deze substantie. Hoe je het gebruikt is uiteindelijk niet heel ingewikkeld hoor;) Je haalt met het pipetje een beetje uit het flesje en verdeelt dit over je handdoekdroge haar voor extra voeding en bescherming.

Algehele conclusie?

L’Oréal heeft me echt verrast met deze producten. Ik ben er namelijk heel tevreden over. Mijn haar voelt na gebruik goed aan en krijgt veel glans. Verder vind ik het heel erg fijn dat er geen parabenen en siliconen inzitten. Dat is normaal gesproken een reden voor mij om een shampoo minder snel te kopen. Normaal gesproken koop ik zoals sommigen van jullie weten vaak hele prijzige shampoos.

Een shampoo van een standaard drogisterij zul je mij niet zo snel zien kopen, omdat ik altijd merk dat ze minder goed werken. Bij deze lijn heb ik dat niet! Hij is wat betreft de kwaliteit heel erg fijn en wat betreft de prijs naar mijn maatstaven daarom zelfs behoorlijk voordelig. Ik twijfel zelfs of misschien hierna de Saffloer lijn wil proberen die geschikt is voor droog haar. Ik zou mezelf niet zijn als ik nu al niet aan mijn volgende shampoo experiment zou denken;).

De shampoo, het masker en de strengthening potion kost en 9,99 euro per stuk en de conditioner kost 7,99 euro.

Liefs,

Melike

4 thoughts on “Een natuurlijkere optie voor je haar? Review: L’Oréal Botanicals Fresh Care

 • Reply Deb 22 februari 2017 at 09:35

  Kwaliteit (en gevoel) van een kappersproduct met een drogisterij prijsje, verwoord ik het zo goed? En ook nog eens voor een groot deel natuurlijk.. ik ben heel erg benieuwd. Ik ben ook fan van pompflessen. Mijn favoriete shampoo is van Elvive (reinigende crème spoeling) en zit ook in een grote pompfles Ik zou de Camelina lijn willen proberen van de Botanicals Fresh Care collectie omdat mijn haar de neiging heeft om te pluizen.

 • Reply The Fashion Mom 6 maart 2017 at 19:59

  Oh deze wil ik ook wel eens proberen! Zien er ook al mooi uit vind ik 🙂

 • Reply Jolanda 11 mei 2017 at 19:13

  Ik ben erg nieuwschierig naar deze oroducten omdat ik al een tijd met mijn haar aan het klooien ben. Tis dof en breekt snel af, jeuk van sommige producten of valt uit. Ben ook zeer content dat er geen parabelen, sileconen en andere schadelijke stoffen in zitten, ik weet namelijk wat deze stoffen met haar doet . Ik ben zelf hondenkapper van beroep( 30 jaar) en heb 4 poedels die ik ook al een tijd was met schampoo zonder toevoegingen. Prachtig glanzend haar hebben ze nu . Het heeft wel even tijd nodig voor resultaat omdat het haar eerst moet ‘ reinigen’ van al het opgestapelde troep . Ben benieuwd!!

 • Reply 13 juni 2017 at 20:26

  Ik gebruik de botanicals voor gekleurd haar, sind ongeveer twee maanden. Eerst gebruikte ik Matrix maar was een beetje flauw van de geur. Ben op zoek gegaan naar iets nieuws op natuurbasis en kwam deze tegen. Vanaf het begin ben ik heel enthousiast. Ik heb fijn, maar veel haar en tussen twee knipbeurten (6weken) zakt mijn haar in de laatste anderhalve week in. Het is dan niet te stijlen, maar nu had ik er geen moeite mee was nog goed te stijlen. Mijn kapster was er vandaag weer en zij zei dat mijn haar heel gezond is en lekker zacht aanvoelt. Ik ga deze in de toekomst verder gebruiken, zolang er aan het recept niks veranderd wordt en het ruikt ook fris en natuurlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *