De Lente is er nu echt bijna! Dit betekent voor mij ook veel onrust. Lees mee waarom!

De officiële lente begint over een paar dagen en heel gek, maar dat voel ik altijd. Daarom leek het mij een goed moment om weer eens een wat persoonlijkere blog te schrijven. Dit doe ik niet vaak, aangezien ik het best lastig vind om mijn persoonlijke dingen zo op het internet te delen. Meestal deel ik kleine dingen in mijn reviews;). Toch voel ik nu echt even de behoefte om jullie te vertellen wat mij momenteel bezig houdt en het is allemaal de schuld van de lente!

Onrustig gevoel

Ik vind het zo grappig dat ik er nooit eerder heel bewust bij stil heb gestaan, maar ieder jaar rond deze tijd word ik heel onrustig. Na een aantal donkere maanden schijnt de zon weer meer en krijg ik meer energie en zin om dingen te doen. Met dingen willen doen begint ook altijd het gevoel van onrust. Ik krijg zin om dingen op te ruimen. Zowel om mij heen als in mijn hoofd. Dit vind ik altijd heel overweldigend, waardoor ik soms heel erg last krijg van stemmingswisselingen. Het ene moment krijg ik heel veel zin in alle leuke dingen die ik wil en het andere moment raak ik totaal gestrest van alle dingen die ik volgens mezelf nog moet doen en veranderen. Ik hoop dat iemand dit herkend?

De drang naar verandering

In mijn persoonlijkheid heb ik er eigenlijk nooit goed tegen gekund als alles hetzelfde blijft. Dat zie je aan mij aan de buitenkant doordat ik altijd heel veranderlijk ben wat betreft mijn kleding keuzes. Ik zal nooit exact matchen op kleur en het liefst wil ik ieder maand ander haar. Ieder maand mijn haar veranderen heb ik gelukkig afgeleerd, maar veel veranderen in mijn kledingkast helaas niet. Ik zeg helaas, omdat dit natuurlijk ook meteen een budget probleem opgeleverd. Als het aan mij zou liggen zou iedere dag nieuwe kleding dragen en nieuwe beauty producten gebruiken. Dat kan natuurlijk niet!

Toch komt dit allemaal door mijn eindeloze drang naar verandering. Ik hou van nieuwe dingen ontdekken en ervaren en aangezien dat niet altijd kan uit ik me dan op de meest makkelijke manier. Daarmee bedoel ik dus mijn uiterlijk. Ik kan elke dag iets anders aan en mijn kast is er een die ik soms niet eens durf te laten zien;) Met andere woorden propvol.

Met een propvolle kast die inmiddels weer goed is aangevuld met nieuwe lente items vermijd ik natuurlijk het echte probleem. Het echte probleem is waarom? Waarom ben ik niet tevreden met wat ik al heb?

Vluchtgedrag

Uit het probleem steeds te willen veranderen komt mijn vluchtgedrag. Op kleine schaal probeer ik altijd dingen te veranderen en beter te maken, maar als het om iets groots gaat vlucht ik weg. Het onrustige gevoel dat ik dan heb vul ik op met kleine dingen. Echter helpt dit altijd maar tijdelijk. Als het er echt op aan komt ren ik keihard weg! Dit zijn ook de leuke dingen. Door de tijd heen ben ik er gelukkig wel in gegroeid, maar het zal altijd een uitdaging blijven.

Dit merk ik al als ik een leuk event mag bezoeken. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik eigenlijk elke keer onderweg er naartoe een paar keer bedenk dat ik eigenlijk het liefst weer terug naar huis vlucht. Puur om niet de spanning en zenuwen te voelen. Door de jaren heen heb ik hierdoor ook heel veel leuke dingen vermeden.

Nieuwe doelen

Ik weet heel goed inmiddels wat ik allemaal anders zou willen doen. Maar de allergrootste uitdaging is nog altijd hoe. Hoe kan ik mijn onrust omzetten in iets goeds? Daarvoor moet ik natuurlijk onder ogen zien wat ik echt wil. Dat is behoorlijk lastig. Ik ken niet veel mensen die echt exact weten waar ze naartoe willen en welke doelen ze willen bereiken. De mensen die dit zonder moeite doen bewonder ik dan ook enorm.

Ik denk dat het vooral begint met het herkennen van je angsten. Op het moment dat je bang wordt om iets te doen, nog een keer na te denken waar je eigenlijk bang voor bent en wat zou echt het ergste is dat er kan gebeuren? In de meeste gevallen kan ik die vraag op dat moment beantwoorden met niks en niks..

Bang voor niks dus eigenlijk? Ik denk het wel. Alles komt namelijk uiteindelijk wel weer goed. Ik heb het natuurlijk niet over dingen die je zomaar overkomen die bijvoorbeeld heel naar kunnen zijn. Ik heb het over dingen die je stiekem leuk vind maar niet durft uit te voeren.

Een dromer

Ik snap dat dit misschien een behoorlijk zweverig geschreven stukje is. Ik ben een dromer en ik zal altijd blijven dromen. In mijn hoofd ben ik altijd bezig te bedenken hoe bepaalde dingen zouden zijn. De dromer in mij laat ik daarom vaak winnen. Veel dingen blijven bij dromen en worden nooit uitgevoerd. Dat is veel veiliger.

De lente die er aan komt zie ik daarom als een wake-up call. Ik ben niet voor niets onrustig;) Ik moet wakker worden en doen! Vorig jaar ben ik rond deze tijd exact, deze blog begonnen. Ik vond het dood eng en het was iets wat ik al jaren uitstelde. Nu meer dan een jaar later ben ik nog iedere dag zo verbaasd over hoe dit zich heeft uitgepakt. Dat had ik nooit durven dromen! En dat is het ultieme bewijs dat gewoon doen het beste werkt! Nu nog bedenken wat ik allemaal moet doen;)

Gewoon doen en niet te veel dromen, dat zou mijn advies ook aan jullie zijn. Mochten jullie iets herkennen in wat jullie hebben gelezen!

Liefs,

Melike

3 thoughts on “De Lente is er nu echt bijna! Dit betekent voor mij ook veel onrust. Lees mee waarom!

  • Reply Deb 15 maart 2017 at 16:14

    Wat een leuke post én foto’s! Leuk jurkje draag je ook! Staat je mooi. Ik herken me wel in het onrustige gevoel. Ik wil nog meer dan anders dat het opgeruimd is thuis en ik wil heel graag een andere vloer en lekker het huis opknappen, likje verf hier en daar. Ik heb echt zin in de lente!

  • Reply The Fashion Mom 15 maart 2017 at 20:57

    Oh Melike ik begrijp je helemaal! Maar een vriendin vertelde mij eens: ‘Alles wat je wilt is aan de andere kant van angst’. En zo is het wel. Mooie foto’s ook, heel leuk gedaan!

  • Reply Yvonne 17 maart 2017 at 20:53

    Leuke foto’s. Ik hou dus heel erg van verandering maar heb toch ook zo mijn dingen en gewoontes die ik het liefst zo wil houden. I am only human 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *