Een foundation die je huid ook verzorgt? Review: Paula’s Choice Resist Anti-Aging Serum Foundation

Van foundations kan ik eigenlijk nooit genoeg hebben. Dat klinkt misschien vreemd, want als je een goede hebt gevonden zou je daar natuurlijk ook bij kunnen blijven. Echter hebben veel foundations toch ook weer andere eigenschappen. Wat ik wel altijd heel belangrijk vind is dat een foundation goed dekt en lang blijft zitten. Ook let ik altijd goed op of hij mijn huid niet uitdroogt. Onlangs bracht het merk Paula’s Choice een nieuwe foundation uit. Bij deze foundation is ook veel aandacht besteed aan de verzorging van je huid en dat vond ik zelf heel interessant.

Paula’s Choice

Jullie hebben dit merk al eerder voorbij zien komen op mijn blog. Paula’s Choice is een merk dat gericht is op het maken van huidverzorging dat effectief is tegen talloze huidproblemen. Er wordt gebruik gemaakt van de meest hoogwaardige ingrediënten en het is volledig cruelty free. Aangezien ik al meerdere producten van ze heb getest ben ik zelf ook echt overtuigd door het merk. De producten die ik heb gehad maakten hun beloftes zeker waar. Daarnaast heb ik zelf last van eczeem en is mijn huid heel droog en gevoelig, dus is een goede huidverzorging voor mij onmisbaar. Er zijn niet veel merken die hier ook specifieke producten voor hebben en Paula’s Choice heeft dat wel. Daarom een heel fijn merk dus en zeker een aanrader als je nog op zoek bent naar goede betrouwbare huidverzorging.

Paula’s Choice Resist Anti-Aging Serum Foundation

Ik was daarom ook heel benieuwd naar hun nieuwe foundation en ik was heel blij dat ik een exemplaar mocht ontvangen ter review. Wat deze foundation zo speciaal maakt is dat hij de eigenschappen van een serum heeft die tekenen van huidveroudering tegengaat. Daarnaast is het een lichte formule die je huid niet uitdroogt en een matte finish geeft. Ook bevat hij huideigen antioxidanten en is hij geschikt voor alle huidtypen. Hij is verkrijgbaar in acht tinten.

Ingrediënten:

Isododecane (texture enhancer/absorbent), Aqua, Hydrogenated Polydecene (texture enhancer), Tricaprylin (skin-softening), Nylon-12 (texture enhancer/absorbent), Quaternium-90 Bentonite (texture enhancer/absorbent), Butylene Glycol (hydration), Dimethicone (silicone skin-conditioning agent), Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone (silicone-derived skin conditioning agent), Polyglyceryl-3 Diisostearate (emollient), Magnesium Sulfate (texture enhancer/absorbent), Resveratrol (grape-derived antioxidant), Glycyrrhetinic Acid (licorice-derived soothing agent), Retinyl Palmitate (vitamin A-derived antioxidant), Adenosine (skin-restoring), Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract (antioxidant), Palmitoyl Hexapeptide-12 (skin-replenishing and restoring ingredient), Tribehenin (skin conditioning agent/hydration), Ceramide NG (skin-replenishing ingredient), Tremella Fuciformis Sporocarp Extract (plant-derived antioxidant), Allantoin (skin-soothing), Montmorillonite (clay/absorbent), Propylene Carbonate (texture enhancer), Boron Nitride (texture enhancer), Dimethicone Crosspolymer-3 (silicone-based skin-conditioning agent), Betaine (hydration), Glycerin (skin-replenishing ingredient), Glycereth-12 (hydration), Glyceryl Cocoate (emollient), Triethoxycaprylylsilane (silicone-derived texture enhancer), Citric Acid (preservative), Xanthan Gum (texture enhancer), C12-15 Alkyl Benzoate (emollient), PEG-10 Phytosterol (hydration), Potassium Sorbate (preservative), Phenoxyethanol (preservative), Caprylyl Glycol (preservative), Sodium Benzoate (preservative).

Mijn ervaring?

Wat mij meteen opviel toen ik de foundation ontving, was dat hij in een glazen flesje zat. Dat vind ik zelf altijd prettiger, omdat ik weet dat in plastic nogal eens schadelijke stoffen kunnen zitten als bpa. Ook vind ik foundations in pompflesjes altijd altijd erg handig, omdat je zo goed kunt doseren. Ik was wel een beetje bang dat de substantie te mat voor mij zou zijn. Doordat ik een droge huid heb, kan een matte foundation soms iets te droog lijken. Dit komt naar mijn idee vaak doordat hij dan ook daadwerkelijk mijn huid uitdroogt. Toch vind ik een mat effect wel mooi.

Doordat deze foundation ook verzorgt kan ik zeggen dat ik zelfs met mijn droge huidje een mooi effect kan creëren. Mijn huid bleef gehydrateerd terwijl hij wel mooi mat bleef. Wat betreft de dekking is hij op te bouwen. Ik vind dat zelf wel heel fijn nu de zomer er aan komt. Je kunt hem dus zo dekkend opbouwen als je zelf wil. Ook blijft het effect mooi bij meerdere lagen en zie je er niet meteen uit alsof je heel veel make-up op hebt. Misschien is dat voor mij nog wel het grootste pluspunt aan dit product. Dat hij natuurlijk blijft ogen! Wat betreft de houdbaarheid, vind ik hem gemiddeld. Het is geen foundation die 24 uur lang perfect blijft zitten, maar een goede 8 uur houdt hij wel vol. Hieronder mijn before en after;)

 

Of hij mijn rimpeltjes ook echt verminderd durf ik eerlijk gezegd niet helemaal te zeggen. Ik merk dat mijn huid heel prettig blijft aanvoelen als ik hem op heb en dat mijn huid er mooier en egaler uit ziet. Ik denk dat het heel moeilijk is om echt te meten of een product ook iets doet tegen huidveroudering. Dat zou op een langere termijn moeten blijken. Maar ik geloof wel dat het beter is om een product als deze te gebruiken waar ingrediënten in zitten die je huid verzorgen om huidveroudering tegen te gaan.

De kleur die ik zelf heb gebruikt was Light Sand level 2. Wil je meer weten over deze foundation? Hij kost 38,00 euro en is hier verder te bekijken: Resist Anti Aging Serum Foundation

Liefs,

Melike

3 thoughts on “Een foundation die je huid ook verzorgt? Review: Paula’s Choice Resist Anti-Aging Serum Foundation

  • Reply jeapiebel 8 april 2017 at 11:59

    Interessante foundation. Lange termijn dat is wat wij vaak nodig hebben om resultaat te zien idd. 🙂

  • Reply Chantal | Beauty VS Dumasy 8 april 2017 at 18:35

    Ik ken dit merk nog helemaal niet. Je hebt me wel heel nieuwschierig gemaakt!! Liefs xx

  • Reply Yvonne 9 april 2017 at 18:39

    Klinkt goed, maar 8 uur dekking vind ik dan weer niet heel lang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *