Een van de meest groene merken ter wereld? Event: O’right in de Hortus Botanicus Amsterdam

Naar mijn idee is er een revolutie in de beauty wereld gaande, waar wij niet meer omheen kunnen. Merken moeten steeds meer investeren in duurzaamheid en natuurlijke ingrediënten, omdat wij ‘de consumenten’ gelukkig ook steeds kritischer worden. Bij mezelf merk ik het vooral in de kleine dingen. Als ik iets koop let ik steeds meer op de ingrediënten en als er een duurzamere of natuurlijkere optie is, ga ik daar liever voor. Volledig groen kan ik mezelf absoluut niet noemen, maar ik word wel steeds bewuster en ik denk dat ik zeker niet de enige ben.

O’right

Een week geleden was ik aanwezig bij een leuk even van het merk O’right. Dit is een van de meest groene merken ter wereld en daarom vond het event ook heel toepasselijk plaats in de Hortus Botanicus in Amsterdam. O’right is een merk dat afkomstig is uit Taiwan. Het hoofdkantoor dat daar gevestigd is, wordt gezien als een van de meest groene locaties ter wereld. Oprichter Steven Ko, verloor zelf jaren geleden zijn ouders aan kanker en een nierziekte.

Hij gelooft dat dit soort ziektes voor een groot deel te wijten zijn aan de wereld waarin we nu leven. Een wereld vol chemische stoffen en vervuiling. Het merk O’right is daarom volledig plantaardig en alle ingrediënten worden zorgvuldig uitgezocht op hun eigenschappen.

Presentatie

Het event begon met een leuke presentatie waarin uitgebreid werd stil gestaan bij het belang van duurzaamheid. Wist je bijvoorbeeld dat er in de oceaan een schrikbarende hoeveelheden plastic zit? En wist je dat dit zelfs in bepaalde vormen in je normale verzorgings producten zit? Het probleem daarmee is dat plastic niet biologisch afbreekbaar is. Een plastic flesje in de zee kan dus heel gewoon een paar honderd jaar in tact blijven. Hoe meer plastic er dus in wordt gedumpt hoe erger het vervuild. Ik sta hier zelf eigenlijk bijna nooit zo bij stil.

De O in het merk staat dan ook voor onze planeet en het woord Right voor de duurzame doelstelling. Het merk wil met al haar producten een positieve bijdrage leveren aan onze wereld en de mensen die er op leven.

Zo zijn sommige verpakkingsmaterialen zelfs zo natuurlijk dat de verpakking zelf maar 6 maanden houdbaar is. Dit is bijvoorbeeld zo bij de Cafeïne shampoo. Dit is een shampoo die gemaakt is van onder andere gerecyclede koffie. Hij is geschikt voor fijn en futloos haar en helpt tegen haaruitval. De verpakking is gemaakt van PLA dat is gemaakt van plantaardig afval.

En er is nog iets heel bijzonders aan de fles waarin de shampoo zit.  Er zit namelijk onder de fles een klein doosje met zaadjes. Als je shampoo op is kun je deze in de fles planten en dus je eigen boompje laten groeien. Ik denk dat ik dit wel de meest geniale oplossing vind op het gebied van duurzaamheid, die ik tot nu toe heb gehoord!

Producten

De producten van O’right zijn eigenlijk allemaal heel bijzonder. Over elk ingrediënt is uitgebreid nagedacht. Ik vind het zo mooi dat alles uit de natuur komt en dat alles ook echt een bijdrage levert en een verhaal heeft. Naast dat er veel aandacht is besteed aan duurzaamheid is er ook echt nagedacht over de ingrediënten. Het is natuurlijk ook heel belangrijk dat een product werkt! Ik vind het een hele mooie gedachte om producten te kunnen gebruiken die eigenlijk op alle gebieden goed zijn. Zowel voor jezelf als je omgeving.

Momenteel zijn de producten bijna allemaal gericht op haarverzorging, maar ik heb begrepen dat er plannen zijn om ook verder uit te gaan breiden naar huidverzorging.

Botanische tuinen

Nadat we uitgebreid kennis mochten maken met het merk kregen we ook nog rondleiding door de Hortus Botanicus in Amsterdam. Dit was ontzettend leuk! Wist je bijvoorbeeld dat er zelfs een boom is die zo zeldzaam is, dat hij beschermt wordt in een kooi tegen diefstal? Elke plant en elke boom had een verhaal en ik hou daar echt van.

Het voelde een beetje als een ontdekkingsreis door de natuur en bracht je echt tot nadenken. De gedachte hoe mooi onze wereld eigenlijk is en hoe jammer het zou zijn als we steeds meer natuur zouden verliezen.

Veel om over na te denken

Het event gaf mij echt stof tot nadenken. Nog meer dan dat ik al deed. Ik hoop dat ik ook steeds meer kan bijdragen aan een groenere betere wereld en wat ik zo mooi vind is dat je dit alleen al doet door bijvoorbeeld producten te gebruiken van dit merk. Daarnaast ben ik natuurlijk ook heel benieuwd naar de werking. Ik kreeg een aantal leuke producten mee en die ben ik nu uitgebreid aan het testen;)

Alle producten zijn verkrijgbaar op bij de webshop: Hairoright.nl en bij kapsalons die er mee werken. Ook kun je op de website natuurlijk nog veel meer lezen over hoe O’right bijdraagt aan een betere wereld;) Ik zou zeker even een kijkje nemen!

Liefs,

Melike

3 thoughts on “Een van de meest groene merken ter wereld? Event: O’right in de Hortus Botanicus Amsterdam

  • Reply hillybillybeauty 15 april 2017 at 11:35

    Wat gaaf dat je het verhaal erachter ook zo mooi brengt! Ik heb ook 2 producten ontvangen en ga ze binnenkort eens testen. Prachtige foto’s heb je weer gemaakt, chapeau!

  • Reply Lucia 15 april 2017 at 13:20

    Oh ik had nog niet eerder van dit merk gehoord. Ik ga er zeker weten naar kijken!

  • Reply Aileen 30 april 2017 at 23:28

    Wat leuk om te zien! Ik ken het merk al een paar jaar en vind niet alleen het idee maar ook de producten heel goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *