Reinig jij je gezicht wel goed genoeg? Review: Clarisonic Mia Fit

Een ding dat ik bijna nooit oversla als ik ga slapen, is mijn gezicht reinigen. Het klinkt misschien gek, maar ik merk het meteen aan mijn huid en uitstraling als ik het de avond ervoor niet heb gedaan. Wat ik meestal gebruik is een product dat in een keer alles reinigt. Iets van een reinigingsmouse of gel. Ik hou namelijk totaal niet van wattenschijfjes, omdat ik dat te veel gedoe vind. Het moet voor mij dus vooral snel en effectief zijn;).

Een tijd geleden mocht ik een event van Ici Paris XL bijwonen en daar kon je een Clarisonic apparaat winnen. Ik had al heel vaak gehoord van het apparaatje, maar vooral vanwege de prijs durfde ik hem eigenlijk nooit aan te schaffen. Op het event zelf woonde ik een demonstratie bij van Clarisonic en dat was echt bizar! Ze lieten door middel van blacklight zien hoeveel make-up er nog achterbleef met alleen een reinigingsproduct. Een uiteraard ook het verschil met het apparaatje. Nadat ik dat had gezien was ik eigenlijk al vastbesloten toch maar een te gaan kopen, maar tot mijn geluk won ik de Clarisonic!

Wat is er zo speciaal aan een Clarisonic?

Je hebt vast al veel reinigings borstels gezien door de jaren heen en misschien denk je ook wel dat ze allemaal een beetje hetzelfde zijn. Dat dacht ik tenminste wel! Ik heb al langere tijd een van Philips waar ik eigenlijk niet zo heel veel verschil mee merk. Wat het grote verschil is met andere reinigingsborstels en Clarisonic is dat dit apparaat geen roterende beweging maakt. Hij werkt op basis van oscilerende bewegingen. Dit is een beweging waarbij het borsteltje heel snel heen en weer beweegt. Het gaat zelfs zo snel dat het met het blote oog meer lijkt alsof hij alleen trilt. Het apparaat reinigt door de oscilerende beweging je hele gezicht in een keer, terwijl hij je huid niet beschadigt. Integendeel, op de lange termijn zou je huid juist enorm moeten verbeteren.

 

Voordelen door reinigen met Clarisonic:

  • Je huid wordt zes keer beter gereinigd dan met alleen een renigings product
  • Je huid wordt zichtbaar gladder en zachter
  • Je poriën gaan beter sluiten doordat ze dieper gereinigd worden
  • Je doorbloeding wordt gestimuleerd
  • Dode huidcellen worden verwijderd

En zo zijn er nog veel meer…

De versie die ik zelf in mijn bezit heb is de Mia Fit. Dit is de nieuwste versie die speciaal ontworpen is om makkelijk in je hand vast te houden door het compacte design. Ook heeft hij twee standen: delicate en powercleanse.

Hoe gebruik je de Clarisonic?

Het is eigenlijk heel simpel. Je kunt de borstel natmaken en daarna per gedeelte van je gezicht maak je 20 seconden lang een roterende beweging. Het enige gedeelte waar je hem niet op mag gebruiken zijn je ogen, wat mij wel logisch lijkt;). Je maakt het borsteltje eerst nat en vervolgens kun je een beetje van je favoriete reinigingsproduct aanbrengen. Het apparaat is waterdicht en dat is natuurlijk heel fijn, want je kunt hem gewoon onder de douche gebruiken. Verder laadt hij in acht uur op en gaat hij vervolgens 28 minuten lang mee. Dat is behoorlijk lang vind ik aangezien je maar een minuutje nodig hebt om je gezicht te reinigen.

Wat ook fijn is om te weten is dat hij geschikt is voor alle huidtypes en volledig veilig is.

Clarisonic heeft ook eigen reinigings producten die je erbij kunt gebruiken, maar deze zijn dus niet noodzakelijk. Wel zijn deze producten naar mijn idee ook heel fijn. Bij die van mij zat een proeftubetje skin illuminating cleanser. Dit is een rijk schuimende melk die onder andere zoethoutwortel, pepermuntextract en ginko biloba extract bevat.

De Clarisonic komt altijd standaard met een borstel, maar er zijn ook andere borstels die je er appart bij kunt kopen. Bijvoorbeeld speciaal gericht op je huidtype. Ook zag ik onlangs dat ze zelfs een borstel hebben ontwikkeld om je foundation mee aan te brengen. Hier ben ik nog super benieuwd naar!

Mijn ervaring?

Ik heb dus de Clarisonic Mia Fit, wat een kleiner apparaatje is dan de standaard. Hij is bedoelt om makkelijk en snel te kunnen gebruiken, omdat hij zo compact is. Hij past precies in je handpalm en hij is ook klein genoeg om ergens mee naartoe te nemen. Dat is iets dat perfect bij mij past, aangezien ik vaak onderweg ben of aan het reizen ben;) De normale versie van Clarisonic heb ik verder geen ervaring mee, maar de werking zou hetzelfde zijn. Het enige grote verschil is het formaat.

De reden dat ik zelf heel benieuwd naar het apparaat was, omdat dat ik benieuwd was of mijn huid ook echt zou verbeteren. Ik heb geen makkelijke huid. Ik heb veel last van eczeem en mijn huid is ontzettend droog. Soms is mijn huid zo geïrriteerd dat je het ook echt duidelijk kan zien, maar meestal valt dit gelukkig mee in mijn gezicht. Het probleem dat ik in mijn gezicht heb is vooral dat mijn huid er heel dof en schilferig uit kan zien. Ik probeer dat altijd te verbloemen met foundation, maar heel eerlijk gezegd maak ik het daarmee vaak nog erger. Schilfertjes zie je natuurlijk nog beter met foundation!

Een stralende huid heb ik dus absoluut niet van nature, waardoor ik altijd op zoek ben naar producten die mij wel een frisser stralender effect geven. Toen ik de presentatie over Clarisonic bijwoonde besefte ik mij nog meer dat een stralende huid natuurlijk begint bij goed reinigen. Ik begon me zelfs af te vragen of de manier waarop ik reinigde niet de grote oorzaak was van mijn doffe schilferige huid? Ik gebruik namelijk iedere dag foundation en deze is vaak behoorlijk dekkend. Ik dacht dat ik deze iedere avond goed verwijderde, maar nu kwam ik er ineens achter dat ik waarschijnlijk al jaren helemaal niet zo’n schoon gezicht had. Ik weet dat dat een beetje overdreven klinkt haha, maar dat was echt wat er door mijn hoofd ging.

Nu ik deze blog schrijf gebruik ik de Clarisonic alweer wat langer dan een maand. Ik las namelijk dat het effect met de tijd steeds beter zichtbaar zou moeten zijn. Toch moet ik eerlijk zeggen dat ik al verschil merkte na de eerste keer gebruik. Mijn huid voelde namelijk zoveel zachter aan en was al een stuk stralender. Nu na een aantal weken, kan ik zeggen dat ik niet meer zonder wil. Ik merk dat mijn huid echt aan het verbeteren is. Ik zal altijd een droge huid hebben en eczeem zal ook altijd een deel van mijn leven zijn, maar een goede reiniging heeft zeker wel verschil gemaakt. Vooral als het gaat om schilfertjes. Daar heb ik namelijk bijna geen last meer van. Ook voelt mijn huid een stuk zachter aan.

Wat ook wel grappig is, is dat ik tussendoor een paar keer alleen een reinigingsproduct heb gebruikt. Puur om te kijken of ik nog steeds een verschil merkte. Dat is misschien nog wel het meest bizarre aan mijn ervaring tot nu toe. Ik merkte namelijk meteen verschil. Mijn huid was meteen minder stralend met alleen een reinigingsproduct.

De investering waard?

Zoals ik in het begin van deze blog aangaf is dit product niet goedkoop. Hij kost namelijk 199,00 euro en dat is natuurlijk nogal een bedrag. Toch vind ik het zelf zeker de investering waard en vind ik het eigenlijk jammer dat ik hem zelf niet veel eerder heb aangeschaft. Hij is te koop bij Iciparisxl.nl of een van de winkels van Ici Paris Xl.

Liefs,

Melike

One thought on “Reinig jij je gezicht wel goed genoeg? Review: Clarisonic Mia Fit

  • Reply BeautyFashion 14 mei 2017 at 12:40

    Ik ben een grote fan van Clarisonic.. ? Ik heb de Aria en gebruik het religieus! Leuke review!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *