Let’s get a little more personal! Vijf feitjes over mij!

Zoals jullie misschien wel gemerkt hebben schrijf bijna nooit echt persoonlijke blogs. De reden daarvoor is niet dat ik het niet leuk vind, maar het soms wel heel eng vind meer persoonlijke dingen te delen. Toch wil ik dat graag wat vaker gaan doen en ik hoop natuurlijk dat jullie dat leuk vinden! Dus hier gaan we dan, ik vertel jullie in deze blog vijf random feitjes over mij. Misschien zul je er iets in herkennen en misschien ook helemaal niet.

Ik hou van chaos

Ik wil het eigenlijk nooit helemaal aan mezelf toegeven, maar ik hou van chaos. Ik vind het fijn als niet alles geordend is, want daar wordt ik heel benauwd van. Chaos is iets waar ik een beetje mee opgegroeid ben. Toen ik opgroeide gingen dingen niet altijd even soepel en makkelijk. Ik heb een jeugd gehad waar veel onrust was, zowel in mijn thuissituatie als in mijn omgeving. Daardoor voelt voor mij een onrustige en chaotische situatie vaak nog het meest vertrouwd.

Op de een of andere manier wordt ik er juist rustig van en kan er juist goed door nadenken en bedenken hoe dingen geregeld moeten worden. De keerzijde er aan is dat ik me bijna nooit aan een planning kan houden en juist de planning tegenwerk zodat ik me weer rustig voel in mijn chaos en weer productief wordt. Ik heb hier tegen geprobeerd te vechten, omdat ik mensen die heel geordend en gedisciplineerd zijn altijd enorm bewonder. Echter omarm ik het juist naarmate ik ouder wordt. Ik weet dat het eigenlijk iets heel moois is dat ik ook als kracht kan gebruiken. Het leven is eigenlijk helemaal niet zo goed te plannen en daar moet je ook mee om kunnen gaan. Ik ben in ieder geval goed voorbereid;)

Ik ben sociaal een beetje akward

Dit is een van de dingen die mij soms misschien nog wel het meeste bezig houdt. Ik weet vaak totaal niet hoe ik me moet gedragen in sociale gelegenheden. Een praatje maken vind ik al heel ingewikkeld;) Er schiet mij niet altijd iets te binnen om te zeggen tegen mensen die ik nog niet ken. Soms zou ik echt willen dat hier een soort sociale gebruiksaanwijzing voor zou zijn. Het gebeurt zo vaak dat ik ergens op een event ben en ik weer iets zeg waarbij ik al voel dat het niet helemaal slim was.

Bijvoorbeeld als ik iets heel leuk vind, kan ik te veel complimenten gaan geven waardoor de persoon in kwestie zich waarschijnlijk alleen maar ongemakkelijk voelt. Of juist veel te weinig terug zeggen tegen iemand die eigenlijk contact met mij probeert te maken. Meestal ben ik constant aan het bedenken wat ik moet zeggen en weet ik het eigenlijk totaal niet. Ik ben van nature nu eenmaal niet strategisch ingesteld en zeg geen dingen die ik niet meen. Dat is lastig in een wereld waar het vaak juist draait om wat je tegen wie zegt en wat je er mee bereikt.

Ik ben vrij introvert maar soms ga ik los;)

je zult mij niet zo snel heel hard zien lachen of zomaar iets geks doen. Toch heb ik echt twee kanten. Mijn introverte kan laat ik vaak zien aan mensen die ik niet zo goed ken. De meeste mensen zullen waarschijnlijk over mij zeggen dat ik heel rustig ben. Toch heb ik zeker ook een veel extrovertere kant die ik soms misschien meer zou moeten laten zien. Zo ben ik als ik uitga vaak degene die juist nooit meer van de dansvloer af komt;) Ook heb ik heel lang gebuikdanst en hier zelfs les in gegeven. Ik hou van het vrije gevoel dat het mij geeft en dat is echt mijn vorm van ontspanning. Helemaal opgaan in de muziek en nergens meer over nadenken.

Mijn favoriete kleur is rood en ik heb een hekel aan paars

Als het om kleding gaat is rood altijd mijn grootste kleur obsessie geweest. Het liefst zou ik iedere dag geheel in het rood rondlopen. Het is echt een kleur die mij het gevoel van kracht, vrouwelijkheid en sensualiteit geeft. Altijd als ik een winkel binnenloop zoek ik meteen of er een rood item is. Dat betekend natuurlijk niet dat mijn hele kast rood kleurt, maar je zult er zeker veel items in vinden. Paars is daartegenover echt een kleur waar ik bijna een hekel aan heb. De kleur heeft mij altijd een beetje een naar gevoel gegeven en ik weet eigenlijk niet waarom.

Ik hou van gangster rap

Haha, ik weet dat dat heel fout klinkt. Toch luister ik veel oldschool rap. Ik ben er echt mee opgegroeid. Ik woonde vroeger niet in een al te nette wijk of beter gezegd een behoorlijke achterstands wijk. Dit had ik zelf eigenlijk nooit door, totdat ik verhuisde. Ik dacht dat de mensen waar ik mee opgroeide en de dingen die er om mij heen gebeurden heel normaal waren. Ik zal hier verder niet heel erg over in detail treden, maar als je ooit een serie hebt gezien over een bepaalde achterstands wijk in Nederland, dan heb je een beetje een beeld. Mijn kleding stijl was veel Karl Kani voor vrouwen (misschien ken niemand dit merk nog)  en bling. Dit heeft ook mijn muziek smaak beïnvloedt en dat is eigenlijk nooit veranderd. Verder ben ik mijn ‘gangster fase’ gelukkig wel ontgroeid;)

Zo dat is er uit, tot de volgende keer dat ik weer personal word!

Liefs,

Melike

 

One thought on “Let’s get a little more personal! Vijf feitjes over mij!

  • Reply Melek 16 mei 2017 at 22:12

    Hoi Melike,

    Ik volg je blogs al een tijdje. Ik vond het wel grappig om jou stukje te lezen over dat je chaotisch bent en in sociale plekken niet goed kan uiten. Het was alsof je mij vertelde heel gek! En ja merk Karln Kani ken ik ook. Ecko, Pelle Pelle etc. Heb ze ook allemaal gehad.. Haha inmiddels ben ik wel wat volwassener geworden met een gezin en twee kids ;))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *