De nieuwe parfum van Chanel! Review: Gabrielle Chanel

Als je net als ik een echte Chanel addict bent, wist je misschien al dat Chanel een nieuw parfum uit zou brengen. Ik zat er in ieder geval echt op te wachten, aangezien ik nog steeds helemaal geobsedeerd ben door dit merk;). Alles dat het merk maakt heeft voor mij altijd iets legendarisch. En dat deze parfum ook nog de originele naam draagt van de vrouw die ik zo inspirerend vind, is naar mijn idee ongelofelijk leuk. De parfum is een ode aan haar, en terrecht!

De laatste keer dat Chanel weer een parfum uitbracht ben ik een paar weken achter elkaar langs parfumerie zaken gegaan om te vragen of ze hem al hadden. De verkoopsters wisten lange tijd totaal niet waar ik het over had en dat frustreerde mij enorm haha. Ik moest hem even ruiken! Dit was bij de geur L’eau. Toch had ik nadat ik deze geur eindelijk kon ruiken wel besloten dat ik bij mijn vertrouwde favoriet Chance Eau Tendre zou blijven.

Ondanks dat ik dus al jaren een ultieme favoriet heb, wacht ik nog altijd op het moment dat ik een geur vind die mij zo betoverd dat ik overstap. Een geur die nog lekkerder ruikt;). Ik was zo benieuwd of deze nieuwe geur van Chanel de geur zou zijn, waar ik op zat te wachten. Ik kon dan ook mijn geluk niet op, toen ik hem ter review mocht ontvangen.

Het werd tijd!

Chanel heeft in de afgelopen jaren wel meerdere geuren uitgebracht, maar deze waren eigenlijk niet helemaal nieuw. het waren versies van al bestaande geuren. Zo was L’eau een versie van Chanel n05 en zijn er ook meerdere versies van Chance uitgebracht. Dat er echt een geheel nieuwe geur is uitgebracht, was voor het laatst in 2002 en dit was Chance. Dat is dus echt 15 jaar geleden!

Dat maakt de geur Gabrielle Chanel natuurlijk extra bijzonder en interessant, want het succes van Chance was enorm. En het is natuurlijk meteen de vraag of deze geur net zo legendarisch gaat zijn. Ik hoopte het natuurlijk wel!

Gabrielle Chanel Parfum

De nieuwe geur van Chanel is een bloemige geur die speciaal is ontwikkeld door de Franse parfumeur Olivier Polge. Deze man wordt gezien als een echte geuren ‘goeroe’.

De geur bestaat uit verschillende noten:

 • Topnoten: mandarijn, grapefruit en zwarte bes
 • Harnoten: tuberoos, yang yang, jasmijn en oranjebloesem
 • Basisnoten: Sandelhout en muskus

Op 4 juli 2017 is de parfum officieel onthult op het feest dat ter ere van de nieuwe parfum in Parijs werd gehouden. Hij is officieel ook nog niet te koop, dit zal vanaf 19 augustus op de officiële website Chanel.com zijn. En vanaf 1 september bij erkende parfumerie zaken. Voor 50ml betaal je 103,00 euro en voor 100ml 146,00 euro.

Het moment supreme

Toen ik de parfum binnen kreeg was ik eerlijk gezegd gewoon echt zenuwachtig. Ten eerste omdat ik het zo speciaal vond dat ik hem überhaupt als een van de eersten mocht testen. Ten tweede hoopte ik enorm dat ik hem ook echt heel erg lekker zou vinden.

Toen ik de verpakking opende en de geur rook, was ik echt even opgelucht. Ik werd er namelijk ontzettend blij van. Een soort warm gelukkig gevoel. I know, dit klinkt weer een beetje overdreven, maar zo is het gewoon. Het belangrijkste aan een geur vind ik het gevoel dat je erbij krijgt. Geuren kunnen veel met je emoties doen en een geur die je de hele dag draagt, moet je naar mijn idee echt blij maken en energie geven.

Ik kon bijna niet geloven dat ik eigenlijk vrij snel bedacht dat deze parfum echt de geur is waar ik al heel lang op heb zitten wachten. Ik vind hem namelijk nog lekkerder dan mijn Chance Eau Tendre en ik had dit niet durven dromen;)

Naast dat ik zo ongelofelijk blij werd van de geur, kreeg ik ook meteen een lichtelijk paniek gevoel. Ik was meteen al aan het bedenken dat ik hier echt spaarzaam mee om moest gaan, zodat ik er nog heel lang van kon genieten.

Ik kan zelf de geur het beste omschrijven als bloemig en zacht. Hij is zoet, maar absoluut niet te zoet en heeft zelfs iets fris. Dat is wat ik in een geur zoek.

Het is nog even geduld hebben tot augustus, maar wat zou ik graag willen dat mijn blog ook een reukfunctie had. Ik zou de geur namelijk nu alvast echt aan iedereen willen laten ruiken;)

Liefs,

Melike

 

 

First name Gabrielle

Last name Chanel

Distinguishing feauture

Rebellious

4 thoughts on “De nieuwe parfum van Chanel! Review: Gabrielle Chanel

 • Reply Gonny 25 augustus 2017 at 10:49

  Ik vind Cocco Mademoiselle zo heerlijk!
  Inderdaad je moet wel blij worden van een geur

 • Reply Yvonne 28 augustus 2017 at 17:35

  Ik kan niet wachten!!!! Klinkt goed als ik je blog lees. Ik hoop ook zo dat het niet tegenvalt omdat mijn verwachting hoog is. Loop ook al tijden langs bij de parfumerie die eerst geen idee hadden.

 • Reply Ellen 1 september 2017 at 16:04

  Ik ben hem vandaag meteen gaan testen en ook ik ben om! Ik blijf maar aan mijn pols ruiken. Hij heeft iets heel vertrouwds, heerlijk poederig en er zit wat warmte in vind ik. Ik ben ook dol op Coco mademoiselle, alleen jammer dat je die op elke straathoek bij iemand ruikt. Coco noir vind ik ook heerlijk voor in de winter of als avondgeur. En No 5 eau poudre is ook een favoriet. Hoera voor Chanel! Ik ga hem morgen kopen!

 • Reply Annette 29 september 2017 at 11:02

  Wat een leuke blog. ik twijfelde ook nog, had hem wel geroken bij Ici Paris en was niet gelijk overtuigd.
  Maar ook als echte chanel fan ga ik hem bestellen. Ik gebruik zelf al 4 0 jaar no 19, afgewisseld met Mademoiselle en no 5…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *