Lets get personal;) Wat ik even kwijt wil..

Jullie hebben misschien gemerkt dat ik de afgelopen weken iets minder blog en post. Wat de reden daarvoor is wil ik niet heel uitgebreid vertellen, maar ik wil jullie wel een aantal dingen vertellen. Vooral, omdat het jullie misschien ook kan helpen. Er is namelijk veel gebeurt en veranderd in mijn leven in de afgelopen periode. En dit waren zeker niet allemaal leuke dingen. Er waren dingen in mijn leven waarvan ik al heel lang wist dat ik ze moest veranderen, maar toch niet het lef had om ze ook daadwerkelijk onder ogen te zien. Nu achteraf gezien snap ik totaal niet waar ik bang voor was en voel ik me juist ontzettend sterk en goed.

Remove the cluther..

Hiermee bedoel ik de dingen die je in de weg staan. Dingen waarvan je misschien denkt dat je er niet zonder kan. Dingen die je bang bent om los te laten. De dingen waarvan je je misschien helemaal niet genoeg realiseert dat ze je afremmen en de persoon die je eigenlijk bent onderdrukken.

Er zijn veel mensen die constant bezig zijn met wat ze willen en wie ze zijn. Dat vind ik zelf ook heel belangrijk, maar het is naar mijn idee niet goed om er alleen maar constant bij stil te staan. Uiteindelijk om er echt achter te komen moet je risico’s nemen. En om te kunnen bepalen welke risico’s je zou moeten nemen, veel meer naar je gevoel luisteren. Ik geloof er namelijk echt in dat je gevoel je zoveel meer verteld dan wat je zelf rationeel gezien onder ogen wil zien.

 

Vaak weet je allang wat je wil en wat je moet doen alleen durf je het simpelweg niet, omdat je bang bent om de controle die hebt los te laten. Bang om dingen te laten gebeuren in plaats van altijd te weten wat er gaat gebeuren. Dat terwijl je je niet realiseert dat je daarom juist vastloopt en niet verder komt.

Soms is het niet wat het lijkt..

Wat ik zelf heb ontdekt nadat ik heb besloten om toch een aantal dingen drastisch te gaan veranderen, is vooral dat ik me nu juist beter voel dan ik in een lange tijd heb gedaan. Op de een of andere manier ben ik ineens veel dichterbij mezelf en realiseer ik me ineens veel meer hoeveel controle ik eigenlijk heb over mijn eigen leven.

En ik weet nu pas wat het nu eigenlijk was dat ik moest overwinnen. Ik denk dat dat voor mezelf nog wel het grappigste is. Dat ik zelf eigenlijk blijkbaar toch niet wist wat het nu eigenlijk was dat mij tegenhield.

Alles gaat terug naar je roots?

Ik heb vooral in mijn jeugd en mijn thuis situatie vroeger veel nare dingen meegemaakt. Ik denk zeker wel meer dan een gemiddeld persoon. Hierdoor liggen mijn grenzen op sommige gebieden soms veel verder dan zou moeten. Ik heb geleerd om vooral niet aan mijn eigen gevoelens te denken en juist altijd veel rekening te houden met anderen. Ik heb nooit geleerd dat ik zelf de belangrijkste persoon ben in mijn leven. Juist het tegendeel.

 

Mijn reactie daarop vanaf dat ik heel jong was, is altijd een beetje rebels geweest. Ik ging tegen dingen in en ik deed het liefst alles wat niet zou ‘mogen’. Soms zeggen mensen dat een opvoeding alles uit maakt bij hoe een persoon zich ontwikkeld. Een goede opvoeding zou een goed resultaat geven en andersom. Ik denk dat daar een kern van waarheid in zit, maar ik denk dat je karakter eigenlijk voor een groot deel al bepaald is vanaf het begin. Ik zie mezelf een beetje als een levend bewijs daarvan;). Ik denk dat ik anders nu zo ongeveer in een gesticht zou moeten zitten met serieuze psychische problemen.

De key is naar mijn idee vooral hoe je verder om gaat met de dingen die mee hebt gemaakt en leren wat het positieve is dat je er uit kunt halen. Ook als het nare dingen waren. En dat is niet iets dat in een keer gebeurt. Het kost soms heel veel tijd om dingen te herkennen. Ik ben nu 32 en ik heb het zeker nog niet allemaal uitgevogeld. Wel heb ik er juist heel veel zin in, omdat ik door mijn ervaringen weet dat dingen uiteindelijk altijd beter kunnen worden.

My advice for now?

Misschien een beetje grappig. Ik heb zelf echt een eureka moment gehad in de afgelopen tijd, die anderen misschien volledig vanzelfsprekend vinden. Wat ik uiteindelijk heb geleerd, meer dan ooit. Is dat je echt de regisseur bent van je eigen leven en dat je daar heel bewust van moet zijn. Dat voel ik nu meer dan ooit en dat is echt een bevrijdend gevoel. I’m excited;)

Liefs,

Melike

 

 

One thought on “Lets get personal;) Wat ik even kwijt wil..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *