Clean your face Honey Bea! Review:Lancôme MIEL-EN-MOUSSE

Heb je ook wel eens geen zin om je gezicht schoon te maken voor het slapen gaan? Ik heb dit regelmatig en het heeft me eerlijk gezegd wel wat tijd gekost om niet meer met make-up te gaan slapen. Het liefst duik ik ’s avonds gewoon meteen in bed. Mijn gezicht wassen voelt dan echt als een berg beklimmen;). Toch heeft het niet wassen van mijn gezicht zoveel nadelen, dat ik mezelf echt iedere dag wel verplicht het te doen.

Wat ik vooral merk als ik mijn gezicht ’s avonds niet goed reinig is dat ik in de ochtend en stuk minder stralend ben. Logisch ook natuurlijk;). Wat je in feite doet als je je gezicht ’s avonds niet goed reinigt is alle make-up dat je nog op hebt de hele nacht in je huid laten trekken. In plaats van je huid extra verzorging te laten opnemen. Simpel toch?

Ik geloof er echt in dat het in tegengaan van huidveroudering, verzorging en reiniging twee van de belangrijkste dingen zijn. Dat naast gezond eten;). Je kunt huidveroudering niet voorkomen, dat lijkt me logisch. Maar je kunt er zeker wel iets aan doen om mooier oud te worden. En met mooier bedoel ik eigenlijk gewoon stralender. Een frisse en stralende huid zal denk ik niemand willen voorkomen.

Honing obsessie

Honing in haar pure vorm heeft ongelofelijk veel voordelen en jammergenoeg weten nog steeds veel mensen dat niet. Ik bedoel daarmee niet de standaard honing in de supermarkt. Ik weet eerlijk gezegd niet of daar ook veel goede stoffen in zitten. Wat ik bedoel is koudgeperste pure honing. Zelf heb ik dit altijd standaard in huis en ik gebruik het op meerdere manieren. De honing die ik zelf altijd in huis hebt komt uit Turkije. Ik laat het altijd door mijn vader meenemen (die daar vandaan komt) rechtstreeks van de imker.

Ik snap dat niet iedereen de mogelijkheid heeft om het zo puur te krijgen, maar je hebt gelukkig ook redelijk veel opties te koop in Nederland hoor. Waar je gewoon even op moet letten is, of het koudgeperst is. Koudgeperst betekent dat het dus niet is verhit en dat betekend dat zo min mogelijk stoffen verloren zijn gegaan.

Er zijn veel mensen die beweren dat honing niets anders is dan suiker. Misschien als je naar bepaalde eigenschappen kijkt is dat wel waar, maar daarbij wordt vergeten wat er allemaal nog meer in zit. Honing is vanuit de oudheid altijd een medicijn geweest. Er is zoveel over te vertellen, maar dat ga ik niet doen. Ik zou hier dan een boek moeten schrijven in plaats van een blog.

Ik hou het voor nu dus alleen bij de voordelen die het je huid kan geven:

  • Het bevat methylglyoxal. Dit is een stofje dat een antibacteriele werking geeft. Wat dus betekend dat het helpt je huid te reinigen en vrij te maken van slechte stoffen.
  • Honing werd vanuit de oudheid gebruikt om de huid te herstellen, bij bijvoorbeeld littekens. Met andere woorden kan het je huid dus helen en verbeteren.
  • Verder bevat honing veel vitamines en mineralen.

Lancôme Miel-En-Mouse

Dan zijn we nu aangekomen bij het product waar ik over wilde vertellen;). Ik heb enige tijd geleden een aantal prachtige producten mogen ontvangen van Lancôme en dit product sprong er eigenlijk meteen voor mij uit. Je hebt nu gelezen hoe ik over honing denk, dus je kunt je vast voorstellen hoe tof ik het vond dat dit dus een reiniger is met honing!

Ik kon niet wachten om hem te testen en ik gebruik hem inmiddels al enige tijd. Het is reiniging gel die Acacia honing bevat. De structuur veranderd bij contact met water in mouse en hij voelt heerlijk zacht aan en verwijderd al je make-up. Een prachtig product als je het mij vraagt.

Mijn ervaring?

Ik zou deze ode niet geschreven hebben als ik niet ook heel blij was met het product zelf. Wat ik het allerbelangrijkste vind aan een reiniger is dat hij niet uitdroogt, maar wel goed reinigt. Dat doet deze reiniger beide op een hele zachte manier. De gel die in mouse veranderd voelt heerlijk aan en je hebt maar 2-3 pompjes nodig. Mijn huid voelt na gebruik echt goed aan en ziet er ook goed uit. Daarnaast merk ik dat het bij langer gebruik nu steeds beter wordt. Ik weet niet hoe het product zou werken op een gemengde huid, maar als je een enorm droog gevoelig huidje hebt als ik is het zeker een aanrader;) Het product is te koop bij meerdere parfumerien die Lancôme verkopen.

Liefs,

Melike

 

One thought on “Clean your face Honey Bea! Review:Lancôme MIEL-EN-MOUSSE

  • Reply veerle 10 september 2017 at 14:16

    Ik heb onlangs een staaltje gekregen van miel-en-mouse in de parfumwinkel. Ik was meteen verkocht. Ook de geur vind ik heerlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *