Is it worth it? Review: Crème De La Mer

Het is nu officieel herfst en dat betekend natuurlijk ook wat voor je huid. Mijn huid is heel droog en snel geïrriteerd, waardoor ik in de koude maanden toch zeker wel heel goed moet opletten wat ik op smeer. Tenminste als ik wil dat ik er stralend uit blijf zien. En dat wil toch denk ik in principe iedereen.

Zelfs in de zomermaanden kan ik veel last hebben van mijn huid en mijn voorkeur gaat altijd uit naar crèmes met een wat dikkere substantie, die bijna een beetje vettig aanvoelen. Als je zelf ook last hebt van een extreem droge huid of als je huid neigt naar eczeem herken je dit vast en zeker.

Een tijd geleden heb ik mijn ultieme droom crème mogen ontvangen als blogger. Ik wilde namelijk al jaren graag iets proberen van het merk La Mer en die droom is uiteindelijk werkelijkheid geworden. La Mer was het merk dat ver bovenaan mijn lijstje stond als beauty freak en daarom is het ook niet overdreven als ik het heb over een droom die uitkwam. Als je het merk kent, weet je dat het zeer prijzig is en dat je het dus niet zomaar even koopt. Tenminste niet als je een vrij normaal inkomen hebt. De ervaring leert natuurlijk dat een prijs niet altijd iets zegt over een product en de prijzen die La Mer hanteert zijn toch wel behoorlijk.

De eerste keer dat ik over het merk las, was in de tijd dat J-Low toch wel het ultieme beauty icoon was. Voor mij is ze daar nog steeds een van, maar als je een beetje rond mijn leeftijd bent herinner je je vast nog de tijd dat eigenlijk iedereen op haar wilde lijken. Ze heeft een huid waar je naar blijft kijken, naar mijn idee de ultieme glow. Toen ik ooit las dat dit zou komen doordat ze La Mer gebruikte, werd ik hier helemaal geobsedeerd door. Ik moest en zou ooit de bekende crème de la mer gebruiken. Af en toe als ik een Douglas binnen liep deed ik een beetje op mijn hand van een tester en dat voelde altijd heerlijk aan. Toch durfde ik de crème nooit echt te kopen. Bang dat hij toch niet de investering waard zou zijn..Dus, in deze blog ga ik je vertellen of dat het wel geweest zou zijn. En als je er net als ik ook zo nieuwsgierig was, helpt deze blog je misschien ook dit antwoordt te vinden.

Creme De La Mer

La Mer heeft veel producten in het assortiment, maar dit product is toch wel het meest iconische. Het is het eerste product dat het merk ooit uitbracht en nog steeds het meest bekende. Je vraagt je natuurlijk af wat het zo bijzonder maakt? Er is een substantie dat het merk in alle producten verwerkt en dat is met andere woorden ook meteen de kracht van het merk. La Mer noemt dit ook wel hun ‘miracle broth’ wat gemaakt is van hun hun zelf verbouwde gefermenteerde zeewier.

Ik heb in een eerdere blog al geschreven over hoe dit merk ooit is ontstaan. Dit was namelijk naar aanleiding van de ernstige huidproblemen van de grondlegger Dr. Huber. Hij ontwikkelde deze crème om zijn eigen ernstige huidproblemen te verhelpen. Hij had namelijk brandwonden opgelopen en was hopeloos op zoek naar een product dat dit zou verhelpen. Dat is meteen ook de kracht van deze crème. Hij is speciaal ontwikkeld om zelfs de droogste huid op drastische wijze te helpen. Hij stimuleert de genezing van je huid en brengt je huid weer tot rust. Wat ook leuk is om te weten is dat elk product met de hand wordt gevuld om zo de werking en de balans niet te verstoren.

I didn’t know I needed it until I had it..

Uiteraard ga ik je vertellen hoe mijn ervaring met dit product is geweest tot nu toe. Ik gebruik de crème nu minimaal 2 maanden en dat is voor mijn doen heel lang. Tussendoor heb ik uiteraard ook nog wat andere producten getest, maar over het algemeen dit product nog wel het meeste.

De eerste keer dat ik de crème gebruikte moest ik ergens aan denken en later las ik online dat ik zeker niet de enige was. De crème deed me namelijk enorm aan Nivea denken. Hij is heel dik van structuur en dat is dus heel vergelijkbaar met Nivea. Ik had dat zelf eigenlijk nooit geweten en was hier eerst wel even verbaast over. Toch was ik ook wel blij. Ik heb zoals ik al aangaf een enorm droge huid en daardoor hou ik echt van dit soort rijke substanties. Nivea crème heb ik nooit kunnen gebruiken, omdat ik daar irritaties van krijg. Er wordt wel eens beweerd dat de crème de la mer exact overeen komt met Nivea. Ik kan je vertellen dat dit toch echt onzin is.

Ik wil het niet te lang hebben over de vergelijking met Nivea, maar ik vind het wel belangrijk om te noemen. Dat sommige crèmes overeenkomende ingrediënten bevatten lijkt mij meer dan logisch. Maar er is een ingrediënt dat kenmerkend is voor alle producten van la mer en dat is hun ‘mirakel broth’ wat gemaakt is van gefermenteerd zeewier. Dit is iets dat Nivea crème uiteraard niet bevat en meteen ook het kostbaarste ingrediënt dat La Mer gebruikt.

En nu na ongeveer twee maanden kan ik over deze crème eigenlijk maar een ding zeggen. Ik wist niet dat ik dit nodig had tot ik het had geprobeerd. Ik ben een beetje verslaafd en dat is niet voor niets. Mijn huid is na gebruik elke keer super zacht, gevoed en totaal hersteld. Ik heb zo’n droge huid dat ik vaak op meerdere plekken schilfertjes krijg, en soms neigt dit uit te lopen op eczeem. Dit vind ik zelf echt heel vervelend. Door de droogte zie ik er vaak een stuk minder fris uit en kan ik zelfs een beetje ziek lijken. Thank god dat er foundation bestaat om alles te verbloemen, maar het liefst zou ik ook gewoon zonder al tevreden willen zijn. De crème de la mer maakt dit voor mij mogelijk. Na het aanbrengen denk ik altijd, ja..dit is wat ik bedoel. Dit is wat ik zocht. Een crème die echt alles meteen verlicht en mijn huid weer helemaal opknapt. Een crème waardoor ik me totaal geen zorgen hoef te maken over mijn droge huid en hier dus ook totaal niet meer over na hoef te denken. Dat is zo fijn en verslavend!

Als je net als ik de extreem droge huid struggles herkent en uiteraard toch eens een investering wil doen, zou ik dit product zeker aanraden. Ik kan natuurlijk nooit zeggen of het bij iedereen hetzelfde effect zou hebben, maar als ik dit had geweten had ik waarschijnlijk niet zo lang gewacht om dit product te proberen;). De versie die je op de foto’s ziet is de de speciale editie ter ere van wereld oceaan dag. Het is een 100ml pot, echter is de crème al vanaf 30 ml te verkrijgen. Je kunt het product kopen bij meerdere parfumerie zaken en online via: www.lamer.eu.

Liefs,

Melike

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *