Wallen, donkere kringen en lijntjes? Review: Medik 8 Hydr8 Night Eye en Eyelift

Doordeweeks sta ik over het algemeen om een behoorlijk onvoorstelbare tijd op. Hoe laat dat is? Rond 04.30..Ik weet het, dat is echt heel vroeg! Soms kan ik het zelf ook bijna niet geloven. Toch is dit nodig vanwege mijn werk naast mijn blog. Je kunt je dan ook vast voorstellen dat je dit soms aan mij kunt zien, met als grootste verrader de huid onder mijn ogen. Natuurlijk is slaap de belangrijkste oplossing hiervoor, maar ik vind het toch ook wel heel fijn om ook wat meer hulpmiddeltjes te hebben daarnaast. Het lukt nu eenmaal niet altijd op tijd te gaan slapen;)

Met hulpmiddeltjes bedoel ik natuurlijk goede oogverzorgings producten. Onlangs testte ik twee producten van een voor mij nog onbekend merk. Ik was heel benieuwd!

Medik8

Ondanks dat dit merk voor mij nog redelijk nieuw is, bestaat het al enige tijd. Het merk is begonnen in 2009 en heeft door de jaren heen al meerdere awards gewonnen voor hun producten. Het merk richt zich op individuele specifieke huidproblemen. De producten worden met de hand gemaakt en duurzaamheid staat centraal. De ingrediënten worden voor elk product zorgvuldig uitgekozen en het is belangrijk voor het merk dat ze zo min mogelijk irritatie kunnen veroorzaken. Er worden bijvoorbeeld geen parabenen gebruikt en er wordt zo veel mogelijk rekening gehouden met de natuurlijke balans van de huid. Wil je meer weten? Kijk dan even op: Medik8.nl

Een hulpje voor de nacht en voor de dag..

Ik heb twee producten mogen testen van het merk die specifiek gemaakt zijn voor de huid onder mijn ogen. Dat het twee producten waren maakte het voor mij meteen heel interessant. Meestal gebruik ik namelijk alleen iets onder mijn ogen in de ochtend. Vooral, omdat ze hier meestal alleen voor bedoeld zijn. Denk aan producten die de huid onder je ogen instant minder laten zwellen. Voor de nacht miste ik echt nog wat extra verzorging.

Hydr8 Night Eye

Dit is dus het product dat gemaakt is voor de nacht. Het product is bedoeld om alle tekenen van huidveroudering tegen te gaan en tegelijkertijd je huid onder je ogen te beschermen. Ook geeft het extra hydratatie en verminderd het dofheid en zichtbare vermoeidheid. Het is geschikt voor alle leeftijden en huidtypes.

De belangrijkste ingrediënten zijn:

  • Retinol (Dit verminderd fijne lijntjes en rimpels.)
  • Hesperidine (Dit verbeterd wallen en donkere kringen.)
  • Hyaluronzuur (Dit laat de huid meer vocht vasthouden, waardoor je huid langer gehydrateerd blijft.)
  • Niacinamide en vitamine E (Dit beschermt je huid tegen invloeden van buitenaf en ondersteund de verbetering van je huidbarriere.)

Medik8 Eyelift

Dit is een product dat zowel ’s nachts als overdag gebruikt kan worden. De naam zegt het natuurlijk al, maar het is dus vooral bedoelt om de huid om je ogen strakker te maken. Het verminderd je wallen zichtbaar en lift en verzacht meteen. Daarnaast verhoogt het je collageen en elastine gehalte en geeft het hydratatie. Het kan ook wel omschreven worden als een anti-aging, waarbij aan alles is gedacht. Als je zelf gevoelig bent voor retinol is dit ook een mooi alternatief. Dat bevat het namelijk niet.

De belangrijkste ingrediënten zijn:

  • Tripeptiden (Dit stimuleert je natuurlijke huidherstelproces, wat als resultaat kan geven dat je meer collageen, elastine en hyaluronzuur produceert. Uit testen is gebleken dat het rimpels tot 44,9% kan verminderen.)
  • Tetrapeptiden (Dit is ontstekingsremmend, waardoor zwellingen verminderen.)
  • Peptide antioxidanten (Dit vermindert wallen en verkleuringen.)

Een minder vermoeide blik?

Mijn voornaamste reden om deze producten te gebruiken, was natuurlijk om te testen of ik er wat minder vermoeid uit zou zien. Het is niet zo dat ik normaal gesproken iedere dag met wallen rondloop, maar soms kun je zeker wel zien dat ik vroeg op sta en wat minder slaap krijg. Ook wordt ik natuurlijk ouder en beginnen de fijne lijntjes nu toch echtwel te komen. En beetje jammer;)

Ik heb de Hydr8 Night eye nu een aantal weken iedere avond gebruikt. Wat ik bij de eerste keer gebruik al heel erg fijn vond, was de substantie. Het is namelijk een rijke crème en dat voelt meteen aan als een extra verzorging. Hij voelt heel lekker na het aanbrengen en ik voelde verder geen irritatie. Voor mij is dat extra belangrijk, aangezien ik een gevoelige eczeem huid heb. Ik heb gemerkt dat ik in de ochtend zeker verschil zie. De huid onder mijn ogen ziet er rustiger en gladder uit dan het daarvoor deed. Natuurlijk niet op een extreem zichtbare manier, maar ik zie zeker wel verschil.

In de ochtend heb ik naast de nachtverzorging dus ook iedere dag de Medik8 eyelift gebruikt. De substantie van dit product heeft meer weg van een gel. Hij voelt na het aanbrengen een beetje verkoelend aan en dat vind ik zelf heel prettig. Dat geeft meteen een beetje het gevoel dat het iets doet. Ook merk ik na gebruik dat het nog net even iets strakker maakt, met als resultaat dus minder vermoeid uitziende ogen.

Wat ik wel belangrijk vind om te zeggen is, dat je bij dit soort producten nooit wonderen moet verwachten. Zie ze echt als hulpmiddelen, ze zullen natuurlijk nooit al je rimpels weg halen of je enorme slaapgebrek verbergen. Ze geven je gewoon net even iets extra’s en ik ben heel blij dat er producten bestaan die dit doen. Toen ik begon met testen wist ik totaal niet wat ik kon verwachten. Ik had besloten ze alleen langer te gaan gebruiken, als ik echt verschil zou merken. Nu ik een paar weken verder ben kan ik er van zeggen, dat ze eigenlijk sinds ik ze heb iedere dag weer heb gebruikt. Dat zegt wat;). Ik was blij verrast en het resultaat is zichtbaar aanwezig. Zeker een aanrader dus.

De producten zijn onder andere verkrijgbaar op de website van Medik8 zelf. Mocht je ze meteen zelf nog even willen bekijken, kan dat hier: Medik8 Oogverzorging

Liefs,

Melike

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *