Is lotion het nieuwe wondermiddel? Review: Kenzoki Belle De Jour Sacred Lotus Face Lotion

Enige tijd geleden was ik aanwezig op een event van Ici Paris waarop de nieuwste zomer/ lente producten werden gepresenteerd. Er waren natuurlijk heel veel leuke producten te zien, maar het product dat mijn aandacht nog het meeste trok was deze lotion. De grootste reden daarvoor was, dat ik eigenlijk nog helemaal niet zo bekend was met lotions en ik ben vast niet de enige;).

In mijn normale beauty routine gebruik ik waarschijnlijk al veel meer dan een gemiddeld persoon. Toch is een lotion en de werking er van geheel nieuw voor mij en ik merk dat steeds meer merken ineens lotions uitbrengen. De vraag die meteen bij mij opkomt is, of dit misschien het nieuwe ding is? Gaan we nu allemaal aan de lotions? Ik ben heel benieuwd hoe dit zich gaat ontwikkelen en ik wil jullie in ieder geval mijn eerste ervaring met een lotion vertellen.

Wat is het eigenlijk, een lotion??

Ik presenteer het concept nu eigenlijk alsof het iets nieuws in, maar dat is het natuurlijk niet. Misschien denk je wel: ‘Hallo, dat gebruik ik al jaren!’. Dat kan natuurlijk;). Maar toch zie ik in ieder geval ineens steeds meer lotions en voel ik een trend opkomen…Of wellicht ben ik er nu pas op gaan letten? We zullen het zien.

Een lotions is eigenlijk een hele lichte dunne substantie, die vaak vele malen meer geconcentreerd is dan een gewone crème. De concentratie zit hem vooral in de hoeveelheid werkzame stoffen. Je huid krijgt daardoor bij gebruik eigenlijk meteen een soort oppepper zonder dat je het product heel duidelijk aanvoelt. De meeste lotions hebben daarnaast ook een heel verfrissend effect, waardoor ze ideaal zijn in de ochtend. Het is eigenlijk een beetje een extra boost voordat je een dag- of nacht crème aanbrengt.

Je kunt het eigenlijk heel goed vergelijken met een serum. Echter is het verschil dat een lotion vaak nog veel lichter is wat betreft de substantie. Daarnaast is er een essentieel verschil. Dat verschil zit in het feit dat lotions ook wel gezien worden als essentieel na het reinigen van je gezicht. Je kunt het zien als een nabehandeling. Je huid is na het reinigen kwetsbaar en er wordt wel eens beweerd dat je huid de meeste beschadigingen oploopt door resten van een zeep of reinigingsmiddelen. Een lotion bevorderd een snellere regeneratie oftewel herstel van de zuurmantel van je huid. Oftewel een sneller herstel van de ph waarde van je huid.

Kenzoki Belle Du Jour Sacred Lotus Face Lotion

Dit is een lotion uit de heilige lotus lijn van Kenzoki. Mocht je het merk niet kennen. Het is de gezichtverzorgingslijn van het merk Kenzo, dat ken je vast! De lotus bloem die gebruikt wordt voor onder andere deze lotion, laat Kenzo zelf verbouwen in Laos. Vervolgens wordt de bloesem hiervan met de hand geplukt en hier word een oliecomplex uit gewonnen. Wat dit ingrediënt zou doen is de huid beschermen, herstellen en huidveroudering tegengaan.

Het advies is de lotion na het reinigen met een wattenschijfje of met je vingertoppen aan te brengen en vervolgens je verdere huidverzorging aan te brengen. De textuur zou fijn en zacht zijn en direct versmelten met je huid en je huid zou er vanaf de allereerste toepassing meteen stralender en levendiger uit zien.

Mijn ervaring?

Zoals ik al een beetje verwacht had, was mijn ervaring met dit product echt iets heel nieuws. Dat vond ik er zoals ik al eerder een beetje aangaf ook zo leuk aan het product. Wat mij allereerst na de eerste toepassing opviel was dat het gebruik inderdaad een heel verfrissend gevoel gaf. Vooral in de ochtend nadat ik mijn gezicht heb gewassen is dit echt een heel fijn gevoel. Ook klopt het dat je het product na het aanbrengen eigenlijk bijna meteen niet meer voelt. Dus je kan er gerust een crème overheen aanbrengen, zonder dat je huid meteen te vettig aanvoelt.

De substantie is echt een beetje waterig en toch voel je wel meteen dat het iets doet. Mijn huid voelt na gebruik meteen iets zachter en prettiger aan. Maar wat denk ik nog wel het allerbelangrijkste is om te noemen, is het effect. Ik zie er na gebruik daadwerkelijk meteen een stuk frisser uit. Om deze reden gebruik ik de lotion soms nog een keer overdag. Ik weet eerlijk gezegd niet of dat de bedoeling is, maar eigenlijk is dat mijn favoriete toepassing. De lotion aanbrengen op momentjes dat ik er wat minder fris uit zie. En dat werkt! Dus als je net als ik vaak dat soort momentjes heb is dit zeker een aanrader. Vooral, omdat het eigenlijk vrijwel meteen intrekt en niet voelbaar is.

En last but not least. Door deze lotion te gebruiken ben ik eigenlijk alleen nog maar meer benieuwd geworden naar andere lotions. Dus je zult hier zeker nog wat vaker over horen;). En of het een wondermiddel is? Ik denk dat geen enkel product dat is, maar het is zeker een leuke aanvulling op mijn dagelijkse routine. De lotion van Kenzo is verkrijgbaar bij Ici Paris Xl en mocht je hem nog zelf even willen bekijken, dan kan dat hier: Iciparisxl.nl.

Liefs,

Melike

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *