Je huid mooi houden tijdens de winter? Review: Origins Three Part Harmony

De afgelopen dagen is het toch naar mijn idee wel echt extreem koud. En mijn huid en ik vinden dat absoluut niet cool. Ken je dat moment dat je net thuis komt en in de spiegel ziet dat je gezicht op een soort opgezwollen bloemkool lijkt? Ik weet niet zo goed hoe ik het anders moet beschrijven, maar ik noem het altijd zo;). Een soort opgezwollen hoofd dat je niet bepaald mooier maakt. Natuurlijk trekt dat ook vrij snel weer weg en komt de zwelling door de overgang van koud naar warm, maar toch..I don’t like it.

Daarnaast droogt je huid natuurlijk behoorlijk snel uit met dit koude weer. Het kon daarom voor mij geen beter moment zijn om deze huidverzorgingslijn van Origins te testen.

Origins Three Part Harmony

Deze gezichtsverzorginglijn is speciaal ontwikkeld om de vochtbalans van je huid te herstellen en fijne lijntjes en rimpels te verzachten. De producten bevatten onder andere bestanddelen uit witte leliebollen, witte mirte, Japanse duizendknoop, plantaardige boters en vitamine E.

 De producten zijn geschikt voor zowel een vette als een droge huid en het resultaat dat beloofd wordt is een zachte herstelde huid met een gezonde gloed. Ik laat jullie hieronder de producten zien in de volgorde waarin ik ze ook gebruikt heb.

Three Part Harmony Foaming Cream-To-Oil Cleanser

Dit is een gezichtsreiniger die een crème structuur heeft die veranderd in olie als hij nat wordt. Hij schuimt zacht en de bedoeling is dat je hem zachtjes op je huid inmassert en vervolgens weer met lauw warm water afspoelt. Hij reinigt onzuiverheden en make-up. Verder is hij niet geschikt voor de ogen.

Thri- Phase Essence Lotion

Ik heb onlangs al even een blog geschreven over, waarom ik denk dat lotions steeds belangrijker gaan worden in je huid routine. En naar mijn idee ook steeds meer gaan komen. De reden is eigenlijk heel simpel. Lotions sluiten je poriën na het reinigen en bevatten een geconcentreerde hoeveelheid verzorging die meteen wordt geabsorbeerd, na het reinigen. Het geeft je huid dus echt een extra boost. Deze lotion van Origins bevat daarnaast meteen drie treatments in een. Dit zorgt er voor dat je huid na het reinigen meteen herontwaakt, weer gerehydrateert wordt en zijn glans weer terug krijgt. Je kunt het product met een wattenschijfje of je handen zachtjes inmasseren en laten inwerken.

Day & Night Eye Cream Duo

Dit is de oogverzorging die bij de lijn hoort. Wat ik meteen heel erg leuk vond, was dat hij twee kanten had. Namelijk een voor dag en een voor nacht, zoals je ook kunt zien op de foto hieronder.

Als je het mij vraagt is het meer dan logisch dat de verzorging voor de nacht toch net iets anders is dan die voor de nacht. De crème die bedoeld is voor de nacht is de witte kant en een stuk dikker van structuur. Zo kun je de huid onder je ogen ’s nachts extra verzorging geven. De kant voor overdag heeft meer een gel structuur en geeft je huid een iets oplichtend effect.

Oil Infused Serum

Een gezichtsverzorgingslijn kan naar mijn idee eigenlijk nooit zonder een serum, dus ik was ook hier heel erg blij mee. Dit serum hij bevat natuurlijke oliën terwijl de structuur juist heel licht en melkachtig is. Daarnaast is hij diep hydraterend en stimuleert hij de collageen producten van je huid.

Nourishing Cream

En last but not least, de gezichtscrème. Hij is ontzettend rijk van structuur en toch heel luchtig. Je kunt hem zowel overdag als ’s nachts gebruiken. Het is naar mijn idee net dat laatste stapje dat je huid echt volledig gevoed maakt. Ook dit product bevorderd de collageen productie van je huid en heeft een herstellend effect.

Mijn ervaring?

Ik zeg niet zo snel wow tegen alle producten die ik uitprobeer, maar deze lijn gaf mij echt een wow effect! Eigenlijk iedere keer nadat ik alle producten stap voor stap had gebruikt zag mijn huid er vele malen beter uit dan ervoor. Alsof ik echt even een opfrisser had gehad. Ik vond de routine zelfs zo verslavend dat ik hem soms als ik een dag thuis was nog een keer deed. Puur om mijn huid nog zachter en stralender te maken. Niet dat dat de bedoeling is natuurlijk, maar ik ben een beauty gekkie en als ik producten echt heel fijn vind raak ik soms een beetje verslaafd aan het effect. Het effect van een ultra zachte stralende huid in dit geval;).

Ik heb zelf zoals ik wel eens heb geschreven een extreem droge gevoelige huid die neigt naar eczeem. Een goede huidverzorging vinden die mijn huid echt zacht maakt en niet irriteert, kan daarom soms wel een uitdaging zijn. En met deze lijn was het totaal geen uitdaging, dus ik kan hem absoluut aanraden als je mijn huidtype ook hebt.

Ook heb ik wel een klein favorietje als ik echt zou moeten kiezen en dat is de oogverzorging. Het feit dat hij een dag en nacht verzorging bevat is voor mij echt ideaal. Ik merk echt verschil als ik in de ochtend wakker wordt. De huid onder mijn ogen ziet er al meteen een stuk beter uit en de gel voor overdag geeft ook nog eens een extra verhelderend effect. Zelfs zo goed dat ik bijna niet meer naar een concealer grijp.

En als laatste wil ik toch nog een ding genoemd hebben. Deze lijn ruikt belachelijk lekker haha. Ik zou hem zelfs omschrijven als beetje een frisse citrusgeur gecombineerd met een poederachtige geur.

Dus mocht je nog een verzorging zoeken voor de komende winterweken, zou ik deze producten zeker eens bekijken. Ze zijn exclusief verkrijgbaar op Douglas.nl en de Douglas winkels.

Liefs,

Melike

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *