Goodbye Winter, Hello Spring and I can’t wait till you come, my dearest Summer;) Review: Chanel Neapolis Spring/ Summer 2018 Collection

Deze afgelopen week was denk ik toch wel de meest koude week van deze hele winter. Ik kon het soms bijna niet geloven als ik buiten stond haha. Maar..de warmere dagen komen er nu toch echt aan en alleen al van die gedachte wordt ik zo blij! En het is daarom ook het perfecte moment om jullie deze lente/zomer make-up collectie te laten zien van Chanel. Alleen al toen ik de kleuren zag werd ik op slag verliefd en ik kan eerlijk zeggen dat dit voor mij toch wel een van de mooiste collecties is die ik tot nu toe heb gehad.

Chanel Neapolis Spring Summer Collection 2018

Deze zomer/ lente collectie is speciaal ontworpen en ontwikkeld door Lucia Pica, de internationale make-up en kleur designster van Chanel. Wat ze zelf over collectie zegt is, dat ze deze kleuren zag toen ze aan Napels dacht. En waarom Napels? Dit is haar eigen geboortestad. En stad die steeds vernieuwd en toch ook historisch blijft. Ik ben er zelf nog nooit geweest, maar ik zou hem nog ontzettend graag eens bezoeken. Het lijkt me een hele bijzondere plek.

De naam Neapolis betekend letterlijk nieuwe stad en is dus afgeleid van Napels. Een leuk feitje om te weten vond ik daarnaast ook dat de stad in het verleden een andere naam droeg. Namelijk die van de zeemeermin Parthenope. Haar dode lichaam zou ook op de kust van de stad aangespoeld zijn. En hier bestaat een verhaal over in Griekse mythologie. Een verhaal over haar dodelijke gezang en haar vrouwelijke aantrekkingskracht.

De collectie heeft dus eigenlijk het moderne van een nieuwe stad in combinatie met de kracht van het vrouwelijke. Een vrouw die durft te spelen met kleur en haar eigen sensualiteit. Een vrouw die niet bang is om zich zelf te zijn en niet bang is om vernieuwend te zijn. Oftewel, als je het mij vraagt een collectie die de kracht van Coco Chanel weer heel duidelijk laat zien.

De collectie bestaat uit vele verschillende producten, zowel voor de ogen als de lippen. Ik zal jullie hieronder laten zien welke producten ik in ieder geval heb mogen uittesten.

Ombre Première Crème Verdarme

Dit is een oogschaduw met een crème structuur. Hij zit in een glazen potje en komt met een speciaal aanbreng kwastje. De kleur is een asgrijze groentint met een lichte metaalglans. Hij deed mij zelf een beetje denken aan de zee, als hij groen is. Hij kan zowel los gedragen worden als onder een andere tint.

Rouge Coco Gloss

Rouge coco gloss is een product dat natuurlijk al langer bestaat, maar voor deze collectie zijn er weer mooie nieuwe kleuren uitgebracht. Wat ik zelf heel fijn vind aan dit product is dat het veel glans afgeeft en toch niet plakt. En de gekleurde versies geven een prachtig pigment af. In deze collectie zijn weer vier nieuwe kleuren uitgebracht. Een aantal rood en roze tinten en een blauwe tint. De blauwe tint was naar mijn idee heel verassend. Hij is bedoeld om over een andere felle kleur heen te brengen en de blauwtint verzacht zo je kleurintensiteit. Ik heb het effect natuurlijk meteen getest en het klopt echt. Ik draag zelf meestal rood. En met dit product krijg ik extra glans en wordt mijn kleur net iets zachter op een hele bijzondere manier.

Mascara Dimensions Nero Metallo

Dit is de bekende dimensions de Chanel mascara en deze intens zwarte mascara past perfect bij de producten in de collectie.

Stylo Yeux Waterproof Nero Volcanico

Dit is een eyeliner potlood met intense groen tint, die mij ook ook aan de zee doet denken. Hij heeft een groene metallic teint en is makkelijk aan te brengen door de dunne punt. Ik vind het altijd wel leuk om met de warmere dagen een gekleurde eyeliner te dragen. Deze kleur zie straks terug op mijn eigen look. So judge yourself;)

Le Vernis

Voor de nagels zijn natuurlijk ook weer een aantal mooie nieuwe kleurtjes verkrijgbaar. Het zijn er in totaal 5. Met als meest bijzondere kleur geel! Ik vond dit zelf geweldig, want ik hou van geel en ik denk stiekem dat dit toch echt de kleur van deze lente/ zomer wordt;).

Les 9 Ombres Palette Édition No 1: Affresco

Het oogschaduw palet in deze collectie is extra bijzonder, omdat het nog nooit eerder gebeurt is dat Chanel 9 kleuren heeft samengebracht in een palet. Hij bevat 3 matte tinten, drie satijn tinten en drie metallic tinten. En hij bevat zowel felle als zachte tinten. Zo kun je makkelijk combineren met licht en donker en zelf bepalen hoe intens je de kleur wil laten uitkomen.

Poudre A Lèvres

Dit is het meest bijzondere product uit de collectie. Ik was zelf zelfs een beetje in de war toen ik het product zag. Het is namelijk een lippenproduct, maar hij bevat een poeder. Dat soort details maken mij altijd extra nieuwsgierig. Ik heb namelijk nog nooit een product gezien waarbij een poeder gecombineerd moet worden met een balsem. Ondanks dat ik make-up artists wel eens oogschaduw voor de lippen heb zien gebruiken heb ik het nooit op deze manier uitgebracht gezien. En ik vind het geniaal. Chanel heeft zich voor de ontwikkeling van dit product laten inspireren door een techniek dat tempera heeft. Een techniek uit de schilderkunst die veel gebruikt werd in Griekse kunstwerken. Hij is verkrijgbaar in 3 kleuren. De kleur die je op de foto is ziet is de kleur Rosso Pompeiano.

En daarnaast zie je op de foto ook een van de nieuwe tinten van de welbekende rouge allure lipsticks. Voor zowel de matte als de glanzende versies als de rouge allure ink lipproducten zijn ook verschillende nieuwe tinten uitgebracht.

Een collectie om snel te bekijken!

Het lijkt me overbodig om nogmaals te vertellen wat ik van deze collectie vind. Op de foto van mijn eigen look draag ik uiteraard de lippenpoeder en heb ik wat zachte tinten uit het oogschaduw palette gebruikt. En om het af te maken de mascara en het groene eyeliner potlood. Ik denk dat dit echt een collectie is, waarvoor je snel naar een van de verkooppunten moet gaan om hem zelf te bekijken. Vooral, omdat je er simpelweg heel erg blij van wordt. De lente komt er nu toch echtwel aan en dat betekent voor mij in ieder geval ook het verlangen naar meer kleur en nieuwe kleuren. En dat is naar mijn idee een behoefte die deze collectie kan bevredigen. Ik ben zelf nog steeds geobsedeerd door de gele nagellak, de blauwe rouge coco gloss en de lippenpoeder. Daar wordt ik zo blij van;) Producten die vernieuwend zijn en je het gevoel geven dat de lente is begonnen. Mocht je de collectie alvast willen bekijken dan kan dat natuurlijk ook hier op Chanel.com.

Love love,

Melike

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *