Haar files: Sulfaat en siliconenvrije shampoo! De reviews!

Naar aanleiding van mijn vorige post wil ik jullie meenemen in mijn ervaringen met de shampoo’s die ik heb getest. Sinds ik sulfaatvrije en siliconenvrije shampoo gebruik merk ik echt een verschil aan mijn haar. Ik ben verslaafd aan haarproducten, maar daardoor heeft mijn haar ook vaak wat te verduren. Zo verfde ik mijn haar regelmatig en wilde ik het liefst mijn haar iedere dag wassen. Maar ik wilde het liefst ook heel lang gezond haar. Dit was nogal in strijd met elkaar, waardoor ik toch regelmatig bij de kapper belandde en te horen kreeg dat er een groot stuk af moest.

Als ik naar de kapper moest was het voor mij net zoiets als dat ik bang zou zijn voor de tandarts. Zelfs voordat ik naar de kapper ging zorgde ik er voor dat mijn haar er goed uit zag in de hoop dat er minder af moest. En soms verzocht ik de kapper zelfs om er minder af te knippen dan nodig was. Sinds kort is dit eindelijk verleden tijd. Nu wil ik niet zeggen dat dit alleen komt doordat ik andere soorten shampoo’s ben gaan gebruiken, maar ik denk wel dat het invloed heeft.

Naast andere shampoo’s gebruiken heb ik mezelf plechtig belooft dat mijn haar alleen door een kapper geverfd mag worden en dat ik mijn haar niet iedere dag mag wassen. Ik verfde vroeger bijna iedere maand mijn haar. Misschien is dat voor sommigen van jullie echt ongeloofwaardig, maar het is echt zo. Ik was verslaafd aan mijn haar verfen. Ik denk dat dit vooral komt doordat ik het te leuk vind om mijn uiterlijk te veranderen en mij snel begin te vervelen. Minder vaak mijn haar wassen is net zo iets. Ik vind mijn haar altijd het mooiste als ik het net heb gewassen en dat wil ik natuurlijk iedere dag.

Nu ben ik al ongeveer een jaar verder en ik moet eerlijk zeggen dat ik er nog soms wel moeite mee heb. Iedere maand gaat er wel weer een stemmetje door mij hoofd als ik iemand zie met een geweldige haarkleur. Ik wil dan het liefst naar een drogist rennen en een pakje verf kopen in de hoop dat mijn haar dan ook zo wordt. Maar ik ben wel trots dat ik afgekickt ben. Afgekickt klinkt wel heel serieus, maar het was echt een verslaving!

De shampoo’s die ik nu gebruik maken het ook voor een groot deel goed. Nu mijn haar er een stuk beter uit ziet heb ik ook minder behoefte aan een verandering. Ik geniet er van dat ik merk dat mijn haar nu eindelijk echt langer begint te worden en dat ik mij geen zorgen meer hoef te maken over de kapper. Mijn haar is normaal gesproken heel pluizig en droog. Nu ik het met de sulfaatvrije shampoo’s was merk ik dat dit veel minder is. Voorheen werd ik ’s ochtends wakker met een warrige bos pluizig haar en moest ik het wel wassen als ik het los wilde dragen. Nu kan ik rustig twee dagen mijn haar los dragen zonder het te wassen.

Ik zal nog even voor degenen die mijn vorige post niet hebben gelezen uitleggen waarom ik sulfaatvrije en siliconenvrije shampoo gebruik. Sulfaat ook wel sls genoemd zit in de meeste shampoo’s en zorgt er voor dat het schuimt. Daarnaast reinigd het heel grondig. Het nadeel daaraan is dat het zo grondig reinigd dat het ook alle goede vetten op je hoofdhuid en haar verwijderd. Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je haar vet blijft, maar het vet op je hoofdhuid en haar is juist heel goed voor je haar. Door met sulfaatvrije shampoo te wassen wordt je haar wel schoon, maar blijft het meer van zijn gezonde vetten behouden. Dus wees niet bang dat het er daardoor vet uit ziet. Het is wel even wennen om het met sulfaatvrije shampoo te wassen. Doordat het niet zo schuimt als je gewend bent is het wat lastiger in te schatten of je het wel goed verdeeld. Het blijven inmasseren tijdens het uitspoelen is de trick. Wat betreft siliconen is het zo dat deze een laagje vormen om je haar. Hierdoor lijkt het alsof je haar gezond is en glanst, maar onder het laagje droogt je haar uit en komt er geen zuurstof bij.

De drie shampoo’s die ik heb gebruikt tot nu toe zijn: Joico cleansing curl, J Beverly Hills fragile color safe en Living proof curl conditioning wash. Ik zal ze hieronder voor je reviewen:

Joico cleansing curl:P1090069

Deze shampoo geeft mijn haar echt heel veel voeding. Hoe ik dit vooral merk is dat als ik geen conditioner gebruik mijn haar nog steeds heel zacht aanvoelt en goed doorkambaar is. De versie die ik gebruik is voor krullend haar en speciaal gericht op het pluisvrij en veerkrachtig maken. Dit doet het ook echt. Normaal gesproken moet ik veel stylingsproducten gebruiken om mijn haar mooi te laten krullen, maar met deze shampoo merk ik dat ik met alleen een beetje punten serum klaar ben. Ik heb de krullen versie gebruikt, maar er is ook een voor stijl haar dit is de Joico moisture recovery. Beiden zijn voor 22,80 euro (300ml) op de webshop van www.johnbeerens.com.

J Beverly Hills fragile color safe:P1090076

Bij deze shampoo merk ik vooral dat mijn haar hier heel zacht van wordt. Mijn haar voelt heerlijk aan als het is opgedroogd en glanst enorm. Echt een aanrader als je haar wat doffer is geworden. Ook bij deze merk ik dat zelfs zonder conditioner mijn haar zacht en goed doorkambaar is. Omdat mijn haar zelf krult gebruik ik deze shampoo niet iedere keer. Hij maakt namelijk ook heel glad en dat is voor mijn haar niet echt de bedoeling. Vooral echt een aanrader voor stijl haar. Hij is te verkrijgen voor 25, 40 euro (350 ml) op de webshop van www.johnbeerens.com

Living proof curl conditioning wash:P1090073

Deze shampoo had ik oorspronkelijk ontdekt via youtube. Het is een shampoo die echt nauwelijks schuimt en een conditioner en shampoo in een is. Van de drie is het wel de moeilijkste om te gebruiken. De andere twee schuimen namelijk nog wel een klein beetje maar deze schuimt praktisch niet. Dit maakt deze ook de meest natuurlijke van de drie. Bij de anderen is het sulfaat vervangen door een natuurlijker bestanddeel en bij deze shampoo helemaal niet. Het is daardoor echt een totaal nieuwe manier van haar wassen. Je kunt het namelijk heel moeilijk verdelen. Door de shampoo op je hoofd te doen en dan rustig in te masseren onder de douche was je je haar. Eerst over je haar verdelen is er dus niet bij. In het begin dat ik deze gebruikte had ik na het douchen vaak nog wel vet haar, omdat het me niet zo goed lukte. Het is dus wel even geduld hebben. Maar eenmaal gewend ging het wel steeds beter en ik moet zeggen dat mijn haar er echt goed uit zag.  Het was voller, zachter en pluisvrij. De versie voor alle haartypes is Living is Living Proof perfect hair day. De curl versie is 29,00 euro (340 ml)  en de normaal haar versie is 26,00 euro (340 ml) beiden ook op www.johnbeerens.com.

Nu zul je de prijzen misschien wel aan de hoge kant vinden. Ik was mijn haar tegenwoordig niet meer iedere dag en gebruik maar een klein beetje shampoo, waardoor ik er makkelijk twee maanden mee kan doen. Ook vind ik mijn haar een van de belangrijkste punten aan mijn uiterlijk en wil ik er zelf wel wat meer aan uitgeven als het ook echt iets voor mijn haar doet. Maar dan nog kan ik mij voorstellen dat je niet zoveel wil betalen voor een shampoo. Wil je weten welke op mijn verlanglijstje staat? Deze is verkrijgbaar vanaf 13,50 en is van het merk Maria Nila. Zie hieronder alvast een sneak peek!image

Liefs Melike

 

6 thoughts on “Haar files: Sulfaat en siliconenvrije shampoo! De reviews!

 • Reply Mariska 28 februari 2016 at 21:03

  Heel goed dat je beter met je haar omgaat! 😀 de shampoo’s lijken me dan ook fijn. Je kan ook echt meer van je haar genieten wanneer het gezonder is 🙂

  • Reply melike194 28 februari 2016 at 21:13

   Je hebt echt gelijk Mariska;) De shampoo’s zijn echt fijn inderdaad!

 • Reply Yasemin 28 februari 2016 at 23:40

  Ik ga die shampoos ook maar eens proberen! Je hebt me wel aan het denken gezet. Ik gebruik alles natuurlijk behalve mijn shampoos.. Ben benieuwd!

  • Reply melike194 28 februari 2016 at 23:42

   Ik zou het zeker uitproberen Yasemin. Ik ben heel benieuwd hoe jij het gaat ervaren;)

 • Reply irisgraaf 29 februari 2016 at 11:25

  Wat leuk om dit te lezen, ik hoor steeds vaker dat het een beetje ‘in’ is om je haar te wassen met siliconenvrije producten. Ik ben heel erg nieuwsgierig geworden naar deze haarverzorging!

  • Reply melike194 29 februari 2016 at 19:19

   Leuk om te horen dat je het leuk vond om te lezen irisgraaf! Het is inderdaad wel een beetje ‘in’ denk ik. Vooral op het gebied van beauty zie ik steeds meer mensen overgaan op natuurlijkere producten;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *