Aldi file: Lekker snacken zonder je al te schuldig te voelen! Aldi's not so guilty pleasures voor een avondje op de bank!

 

De aldi file van deze week gaat over snacken! Zaterdag had ik echt zin om ’s avonds lekker op de bank een filmpje te kijken en te snacken. Natuurlijk eet ik ook wel eens chips of chocola, maar het liefst wil ik snacken zonder dat ik het gevoel heb dat ik  hele slechte dingen in mijn lichaam stop. Vaak maak ik als alternatief dan zelf popcorn, maar soms heb ik daar ook geen zin in. Dus deze zaterdag ben ik op zoek gegaan naar minder slechte opties om te snacken. Tot mijn verbazing had de Aldi er genoeg!

Vooral op het gebied van nootjes ging er echt een wereld voor mij open. Zo hebben ze zelfs biologische noten! Noten zitten vol met goede vetten, vezels en vitaminen. Het is het beste om ongezouten en ongebrande noten te eten en die hebben ze ook. Zo heb je de keuze tussen hazelnoten, cashewnoten en amandelen. En ze zijn ook nog eens super leuk verpakt. Ik snap dat dat niet het allerbelangrijkste is, maar ik ben echt een ‘sucker’ voor leuke verpakkingen.

Ik kan me wel voorstellen dat je ongebrande en ongezouten noten wel wat saai zult vinden. ik vind dat zelf eerlijk gezegd ook. Maar gelukkig hebben ze ook heerlijke gebrande gezouten noten en deze hebben weer het voordeel dat ze zelfs biologisch zijn. Je kunt kiezen tussen pittige pepita en vliespinda’s. Mijn eigen favoriet is de geroosterde gezouten amandel. Deze is niet biologisch maar ook zeker wel beter dan een zak chips, omdat er behalve noten en zout niks anders in zit.

Natuurlijk is niet iedereen gek op noten. Er zijn ook hele leuke andere alternatieven. Zo vond ik deze bonen snack’s. Het is misschien wel even wennen, maar ik vind ze heerlijk. Het zijn geroosterde boontjes met een smaakje. Je hebt edamame boontjes met zout, erwtjes met zoete chilli smaak en tuinboontjes met soja smaak.image

En als je dan echt nog een stap verder wil gaan in je snack aanval kan het zijn dat je zin heb in lekkere gefrituurde hapjes. Vaak zijn gefrituurde hapjes gemaakt met bewerkt vlees, wat naar mijn idee heel ongezond is om te eten. Zelfs hierop heb ik een leuk alternatief gevonden. Namelijk vegetarische biologische bitterballen en kroketten. Ik ben zelf geen vegetarier dus is was wel sceptisch of dit wel lekker zou zijn. Maar dat was onterrecht.  Zelfs mijn vriend die echt een groot vleeseter is, vond ze lekker.image

Mijn missie was in ieder geval geslaagd! Als je het ook gaat proberen. Snack smakelijk!

Liefs Melike

 

0 thoughts on “Aldi file: Lekker snacken zonder je al te schuldig te voelen! Aldi's not so guilty pleasures voor een avondje op de bank!

 • Reply yasemin 2 maart 2016 at 12:57

  Lekker allemaal! Ga ik even proberen als ik een cheatdag heb! 🙂

  • Reply melike194 2 maart 2016 at 21:57

   Het is inderdaad wel geschikt voor een not so guilty cheatdag;)

 • Reply Mariska 2 maart 2016 at 18:14

  Hier word ik best wel nieuwsgierig van, lijkt me lekker!

 • Reply rachelkromdijk 3 maart 2016 at 11:20

  Ziet er goed uit zeg! liefs,
  http://www.Rachelkromdijk.nl en een fijne week nog verder !

  • Reply melike194 3 maart 2016 at 17:09

   Dankje! Jij ook Rachel Kromdijk;)

 • Reply retromatte 3 maart 2016 at 22:05

  Klinkt lekker! Ik doe mijn boodschappen eigenlijk nooit bij de Aldi, binnenkort maar eens een kijkje nemen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *