Make up files: Op zoek naar de perfecte rode lipstick!

Mijn ontdekking van make-up begon al heel vroeg. Ik weet nog dat ik in groep 8 van de basisschool begon met experimenteren met make up. En ik denk met mij veel anderen. Mijn eerste opsessie was rode lippenstift. Ik kocht regelmatig rode lippenstift en ging dan vol trots met mijn rode gestiftte lippen naar school. Achteraf moet ik hier best om lachen het zal er echt uit gezien hebben als een kind met lippenstift op! Maar ik weet nog heel goed wat voor gevoel het mij gaf. Ik voelde mij vrouwelijk en mooi en in mijn hoofd leek ik op een filmster. De filmsterren die mij echt inspireerden waren Marilyn Monroe, Audrey Hepburn en Brigittte Bordeaux en dat is eigenlijk nooit veranderd.

Ik hou echt van de klassieke schoonheid. Voor mij zijn dit de ultieme schoonheden en worden nog steeds veel trends op make up gebied door hun geinspireerd. De lippen van Marilyn, het haar van Brigitte en de ogen van Audrey dat is wat ik wil. En rode lippen vind ik nog steeds een van de mooiste make up uitvindingen. En het gevoel dat ik als meisje van twaalf ervan kreeg geeft het mij nog steeds. Dus deze review gaat over mijn laatste ontdekkingen en favorieten van dit moment.

(links YSl, rechts Chanel)

Mijn ultieme klassieker op het gebied van lippenstift is Chanel. Ik gebruik al jaren de lippenstiften van Chanel. Wat ik vooral fijn vind aan het merk is dat de kleuren altijd prachtig zijn en dat er heel veel keuze is op het gebied van rood. Mijn laatste kleur ontdekking is de rouge coco shine temeraire (nr 112).Het is een wat diepere donkere rode kleur. Ik zie deze kleur de laatste tijd op veel mode sites en ik ben al enige tijd op zoek naar een die wel het effect heeft, maar niet te heftig is. Soms doe ik hem wat lichter op voor een dagelijkse look en soms iets dikker als ik naar een feestje ga. Hij blijft super goed zitten en is ook heel zacht voor je lippen. Hij is te koop bij de douglas en ici paris voor 35,95 euro.P1090094

Naast mijn standaard dagelijkse lippenstift was ik ook op zoek naar echt eens iets anders. Ik lees de laaste tijd veel over matte lippenstift en ik was heel nieuwsgierig of dit mooi zou zijn. Dus ik ging naar de Ici paris en probeerde het uit. Een kleur van Yves Saint Laurent viel mij meteen op. Het is de baby doll kiss&blush (nr 11). Ik deed hem op en ik was meteen verkocht. Hij heeft net als de Chanel een wat diepere kleur en is iets donkerder rood. Ook bij deze kun je de kleur iets lichter of iets zwaarder maken. Wat ik zo mooi aan het matte effect vind is dat je lippen net even iets groter lijker voor mijn gevoel. Een leuk bij effect is dat deze lippenstift ook als blush gebruikt kan worden. Dit doe ik zelf niet, omdat ik daarvoor de kleur wel iets te heftig vind. Een matte lippenstift is wel even wennen. Meestal voelen je lippen zacht als je lippenstift draagt, maar dit heeft juist een wat droger effect. Het voelt een beetje poeder achtig in het begin. Ook blijft hij minder lang zitten. Maar omdat ik het effect zo mooi vind zou ik hem toch zeker aanraden! Hij is te koop bij de douglas en de ici paris voor 33, 83 euro.P1090091

Liefs Melike

0 thoughts on “Make up files: Op zoek naar de perfecte rode lipstick!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *