De ultieme foundation, als je het mij vraagt;)

Mijn zoektocht naar de juiste foundation is een jarenlange en prijzige zoektocht geweest. Echter is deze zoektocht ongeveer drie jaar geleden gestopt en daar ben nog steeds iedere dag ontzettend blij om. Ik vind het zelf ook helemaal niet gek dat deze zoektocht zo lang heeft geduurd voor mij. Als het om foundation gaat heb ik nogal hoge eisen. Wat ik belangrijk vind is dat hij goed dekkend is en toch volledig natuurlijk oogt. Hij mag daarom ook niet te mat of glanzend zijn en moet mijn eigen huidskleur echt iets extra’s geven. Met andere woorden is het effect dat ik zoek met een foundation, een perfect ogende huid zonder dat dit onnatuurlijk lijkt.

Clarins!

Ik ontdekte mijn favoriete foundation eigenlijk totaal onverwacht. Het was tijdens een vakantie in Portugal. Ik had in een groot warenhuis in Lissabon een Sephora ontdekt en uiteraard moest ik naar binnen. Destijds hadden we in Nederland nog geen merken als Urban Decay, dus ik was vastberaden hier een foundation te gaan testen. Een mannelijke make-up Artist begon mij te helpen, maar ik kreeg het niet voor elkaar om hem te overtuigen dat ik toch echt Urban Decay of Too Faced moest testen.

Bijna geïrriteerd ging ik op zijn stoel zitten en liet hem dan toch maar zijn ding doen. Hij stelde een foundation voor van Clarins en ik kon me niet voorstellen dat deze foundation het voor mij zou doen. Niet ten nadele van Clarins, maar ik had nu eenmaal een aantal andere merken in mijn hoofd. En daarnaast had ik een sterk vermoeden dat hij dit merk waarschijnlijk aanraadde, omdat hij dan commissie zou krijgen.

Maar wat ben ik nog steeds blij dat ik toch naar hem heb geluisterd! Na het aanbrengen was ik echt amazed. De foundation was perfect. De kleur, de structuur, de dekking..alles klopte gewoon. En zo ontstond mijn liefde voor dit merk. Nu alweer wat jaartjes later heb ik een beauty blog en werk ik zelfs wel eens samen met het merk. En mijn liefde is hierdoor alleen maar groter geworden. Ik vind het echt een merk dat producten maakt die doen wat ze beloven. En dat is in de wereld van beauty naar mijn idee toch wel het allerbelangrijkste;).

Dagelijkse routine

Nu heb ik in mijn dagelijkse routine inmiddels drie producten die ik standaard gebruik. Uiteraard mijn favoriete foundation. En daarnaast nog een nieuwe cushion foundation van het merk en een concealer. Ik wil deze producten graag even aan jullie laten zien.

Clarins Skin Illusion Foundation 

Dit is hem dan, mijn Holy grail in foundation land;) Hij is licht reflecterend, olievrij en bevat hydraterende mineralen en plantenextracten. Hij geeft een lichte tot medium dekking en zorgt voor een stralende egale teint die hierdoor dus toch natuurlijk oogt. Hij is geschikt voor alle huidtypes en bevat spf 10. De kleur die ik zelf gebruik is 112 Amber.

Clarins Instant Light Concealer

Deze concealer bevat aloe vera en caffeine, waardoor hij naast dekking ook zichtbare vermoeidheid onder je ogen een beetje wegneemt. Hij is dus zowel verzorgend als dekkend. Ik gebruik zelf de kleur 1 yellow beige.

Clarins Cushion

Dit is het nieuwste product van Clarins als het gaat om foundation. De substatie zit in het kussentje en er zit een aanbreng sponsje bij. Hij is licht en fris bij het aanbrengen en geeft een lichte tot medium dekking. Ook deze foundation is olie vrij en hij belooft tot wel 10 uur lang een rehydraterende werking te hebben. Daarnaast bevat hij spf 50. Ook van deze foundation gebruik ik de kleur 112 Amber.

Dus een heilige drie eenheid?

Ik heb er eerlijk gezegd een hekel aan om foto’s op mijn blog te delen zonder foundation;). Het is niet zo dat ik mijn huid van nature lelijk vind, maar een beetje hulp vind ik toch een stuk fijner. Ik heb in mijn gezicht veel kleine pigmentvlekjes en vooral in de winter kan ik er nogal bleek en dof uitzien.

Ik heb natuurlijk al uitgelegd dat ik de foundation perfect vind. Hij geeft genoeg dekking om net even de kleine oneffenheden te verbergen en oogt naar mijn idee volledig natuurlijk. Ik gebruik de foundation standaard elke ochtend samen met de concealer. Wat ik zelf ongelofelijk fijn vind is dat deze producten naast dat ze dus goed werken, ook nog eens heel fijn aanvoelen. Ik heb zelf een enorm droge gevoelige huid en deze producten drogen mijn huid totaal niet uit.

Wat ik vervolgens met de cushion foundation doe, is hem standaard meenemen in mijn handtas. Hij heeft exact dezelfde kleur als mijn gewone foundation en ik vind hem perfect voor momentjes dat ik toch even wil bijwerken. Ik maak meestal ontzettend lange dagen op kantoor en daar is de lucht niet bepaald bevorderlijk voor mijn huid. Dus een kleine touch-up is voor mij soms echt essentieel. Doordat de cushion foundation zo compact is kan dit eigenlijk altijd.

Dus ja dit is zeker mijn heilige drie eenheid wat betreft foundation en concealer;)

Liefs,

Melike

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *