Een goede sulfaatvrije shampoo? Wat heb ik de afgelopen tijd gebruikt? Review: Moroccanoil Extra Volume Shampoo

Dat ik haarproducten verslaafd ben hoef ik jullie vast niet meer te vertellen. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe of betere producten en ik kan echt oprecht heel blij worden van een nieuwe shampoo. Onlangs was ik eindelijk weer eens door mijn voorraad heen en mocht ik van mezelf weer eens iets nieuws proberen. Ik denk dat er maar weinig mensen begrijpen dat ik dan serieus twee uur lang online kijk welke shampoo ik nu weer eens wil proberen. Ik kan daar echt van genieten en als ik eenmaal een keuze heb gemaakt kan ik niet wachten tot ik het binnen heb! Het is zelfs zo erg dat als het binnen is gekomen ik het liefst meteen de douche in spring om de shampoo te gebruiken;) Dat klinkt een beetje gek, maar ik noem het niet voor niets een verslaving.

Moroccanoil Extra Volume Shampoo

Dit keer viel mijn keuze op deze shampoo. Ik had al heel vaak gehoord van het merk, maar eigenlijk nog nooit iets geprobeerd. Op de een of andere manier had ik het gevoel dat dit merk echt te veel werd gehyped, waardoor ik er niet echt vertrouwen in had.

Totdat ik ineens zag dat de shampoo ook sulfaatvrij was. Als een merk de moeite neemt producten sulfaatvrij te maken ben ik vaak meteen verkocht. Dus ja, dan moest ik het toch wel een kans geven!Naast dat de shampoo sulfaatvrij is, bevat hij ook geen parabenen en fosfaten.

Het bevat arganolie om je haar extra te voeden en natuurlijke lindenbloemextract dat je haar dikker en voller laat aanvoelen.

Waarom sulfaatvrij?

Sulfaten in shampoo zorgen ervoor dat je haar grondig gereinigd wordt. Naar mijn idee iets te grondig en agressief. Het wast namelijk ook alle goede vetten op je hoofdhuid en haar weg, terwijl die juist weer zorgen voor gezonder haar. Dat is de reden dat ik al een aantal jaren aan het experimenteren ben met sulfaatvrije shampoo’s.

Ik noem het experimenteren, omdat er ook wel wat nadelen aan kunnen zitten. Sulfaten zorgen er bijvoorbeeld ook voor dat je shampoo schuimt. Door de schuim is een shampoo makkelijk te verdelen over je haar. In sommige sulfaatvrije shampoo’s zit een vervangend bestanddeel dat wel laat schuimen, waardoor je er niks van merkt. Maar er zijn ook shampoo’s waarbij er ook geen vervanger is toegevoegd en dat kan het best lastig zijn om het goed te verdelen. Dit resulteert er vaak in dat je of veel te veel shampoo gaat gebruiken, of je haar eigenlijk niet goed genoeg wast aangezien je niet helemaal door hebt of je het goed hebt verdeeld.

Ook merk ik dat mijn haar soms wel heel vet wordt als ik heel lang achterelkaar sulfaatvrije shampoo gebruik. Daarom wissel ik nu af. Ik was mijn haar bijna altijd met sulfaatvrije shampoo en heel af en toe wel met een ‘gewone’ om toch even extra grondig te reinigen.

De reden dat ik op die manier was is, omdat ik echt het verschil heb gemerkt. Ik heb het idee dat mijn haar veel beter en gezonder is geworden sinds ik bijna altijd sulfaatvrij was.

Hoe beviel Maroccanoil?

De eerste keer dat ik de shampoo gebruikte moet ik eerlijk zeggen dat ik ontzettend teleurgesteld was. De shampoo schuimt bijna niet en is heel dik van structuur. Dat maakt het ontzettend lastig te verdelen over je haar. Ondanks dat ik wel ervaring heb met dit soort producten, blijf ik dit altijd moeilijk in gebruik vinden. Na de eerste keer wassen, bleef mijn haar enorm vettig en was het dus niet echt schoon. Ik had de shampoo bijna meteen afgeschreven.

Toch gaf ik hem na een paar dagen weer een kans. Vol goede moed gebruikte ik hem weer. Dit keer had ik bedacht dat ik hem gewoon een stuk langer moest proberen in te masseren, zodat ik zeker wist dat het niet aan mij lag. Dit hielp! Je moet hem dus echt even blijven inmasseren, want na de tweede keer wassen ging het wel goed. Mijn haar was niet vet en na het opdrogen zat het ook nog eens heel goed.

Mijn haar had meer volume dan normaal en glansde enorm. Ook een groot pluspunt vind ik dat je wel volume krijgt, maar totaal geen pluis. Ik gebruik de shampoo inmiddels een paar weken en eigenlijk is het elke keer alleen maar beter gegaan.

Wel een aanrader dus, maar zeker een met een gebruiksaanwijzing!

Liefs,

Melike

2 thoughts on “Een goede sulfaatvrije shampoo? Wat heb ik de afgelopen tijd gebruikt? Review: Moroccanoil Extra Volume Shampoo

  • Reply The Fashion Mom 21 maart 2017 at 16:24

    Ik kende het merk niet, maar dat deze arganolie bevat vind ik al wel een pro. Ik gebruik eigenlijk steeds dezelfde shampoo. Tot ik onlangs eens andere gebruikte. Tot mijn verbazing werd mijn haar veel minder snel vet. Misschien moet ik toch eens wat vaker afwisselen 🙂

  • Reply Anna Gerrie 23 maart 2017 at 16:36

    Klinkt wel als een fijne shampoo. Ik heb zelf ook een tijdje sulfaat vrije shampoo’s gebruikt, maar mijn haar is dan zo vies en vet dat ik dit dit nu niet meer doe. Nu gebruik ik Olaplex om mijn haar wat meer glans te geven 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *