Voor de krullenbollen, pluisjes en girls met slag in het haar! Review: Davines Essential Haircare Love Curl Shampoo en conditioner en Davines More Inside Curl Bulding Serum

Als je haar krult, pluist of een slag heeft is het in mijn ervaring vaak heel lastig om hier goede producten te vinden. Veel haarmerken hebben hier namelijk geen lijn voor. Ik vind dit heel bijzonder. Volgens mij zijn er genoeg mensen met dit haartype en is er wel veel vraag naar. Dus ben je een hopeloze curly girl of heeft je haar slag? Dan heb ik een leuke lijn voor je gevonden.

De lijn is van het merk Davines. Misschien is dit niet voor iedereen even bekend dus ik zal eerst wat over ze vertellen. Ik vind Davines echt een bijzonder haarmerk. Ze doen er alles aan om duurzaam te zijn, goed voor mens en dier te zijn en kwalitatief hoogwaardige producten te maken. Ik vind het altijd heel inspirerend als een merk ergens voor staat. Ze hebben natuurlijk ook hele mooie opties voor andere haartypes. Ben je nieuwsgierig? Neem dan even een kijkje op www.davines.com

Maar nu verder over de producten die ik getest heb.

Essential Haircare love curl shampoo:

De naam  en de verpakking vind ik zo mooi dat ik hem in de eerste instantie alleen al daarom wilde proberen. Uiteindelijk is dit natuurlijk niet belangrijk, het gaat er om of hij werkt. Hij is gemaakt om mild te reinigen. Je haar zou er zachter, lichter en voller door worden. De geur is citrus en groene noot. Ik vind de geur zelf een beetje appart. Niet onaangenaam, maar ook niet heel verbluffend. Je krijgt er echt het gevoel door dat je iets heel natuurlijks aan het gebruiken bent. Dit is ook zo. De ingredienten die Davines gebruikt zijn over het algemeen heel natuurlijk. Veel zou verbouwd worden op een boerderij in Italie. Toen ik het op mijn natte haar deed voelde het meteen wel heerlijk aan. Na het wassen heb ik ook de conditioner gebruikt. Eenmaal bij het kammen merkte ik echt dat het goed doorkambaar was en lekker aanvoelde.

Essential Haircare love curl conditioner:

Dit heb ik dus na het wassen gebruikt. Wat ik heel fijn vond aan deze conditioner dat hij echt heel dik aanvoelt. Het is bijna een creme. Je hebt hierdoor maar een heel klein beetje nodig. Ik doe conditioner zelf altijd alleen in mijn puntjes. Als ik het ook bovenop mijn hoofd doe wordt mijn haar te snel vet. Bij het uitspoelen merkte is dat er heel weinig vanaf ging. Net alsof een groot deel in mijn haar was getrokken. Mijn puntjes voelden heerlijk zacht aan. Als je net als ik lang haar heb is het natuurlijk heel belangrijk dat de punten niet uitdrogen. Ik merkte echt een verschil met deze conditioner.

More Inside curl building serum:

Dit product zou krullen versterken in haar met slag, veerkracht geven aan krullen, niet verzwaren, glans geven, kroes tegengaan en je haar vochtbestendig maken. Dat zijn nogal wat beloftes! Ik was dus heel nieuwsgierig of dit dan het product was dat dit allemaal zou doen. Wat mij als eerste opvalt is dat hij ongelovelijk lekker ruikt. Dit vind ik altijd erg fijn. Ik kan er soms de hele dag blij van worden als mijn haar lekker ruikt. De substantie zelf is niet wat ik gewend ben. Bij een serum denk ik vaak aan olie. Dat is dit niet. Het is vloeibaar wit en melkachtig. Wat je er mee doet is een klein nootje door je natte haar verdelen. Toen mijn haar droog was zag het er echt goed uit! Het was niet pluizig, niet hard en de krul zat er echt mooi in. Wat ik altijd heel belangrijk vind is dat mijn haar er niet uitziet alsof ik er allemaal stylingproducten in heb gedaan. Het mooiste aan het resultaat vond ik dat mijn haar echt goed zat, maar er heel natuurlijk uit zag. Mooie natural curls dus.

Ik heb ooit een techniek geleerd die je na het gebruik van een stylingsproduct voor krullen kunt doen om het haar nog mooier te laten zitten. Dit noemde de kapper de twist techniek. Wat je doet is heel simpel:

  • Pak telkens een pluk nat haar en draai dit in een krul
  • Dit doe je met al je haar, de dikte kun je zelf bepalen
  • Laat dit even ongeveer 20 minuten zitten(dit is afhankelijk van hoe snel je haar droogt, de bedoeling is dat het blijft zitten tot je haar iets gedroogd is)
  • Doe je hoofd voorover en kneed de krullen omhoog (je kunt ze ook met je vingers iets losser maken)
  • Laat het verder natuurlijk opdrogen of gebruik een diffuser fohn
  • Klaar!

Sinds ik dit doe zit mijn haar echt zo veel beter. Mijn krullen zitten zo echt beter in hun vorm. Echt een aanrader!

De producten zijn te koop bij Davines kappers en in een aantal van hun webshops. Even googelen dus. De Essential Haircair love curl shampoo (250ml) kost 19,40 euro, de Essential Haircare love cur conditioner (250 ml) kost 21,90 euro en de More Inside curl building serum (250ml) kost 23,45 euro.

Liefs Melike

23 thoughts on “Voor de krullenbollen, pluisjes en girls met slag in het haar! Review: Davines Essential Haircare Love Curl Shampoo en conditioner en Davines More Inside Curl Bulding Serum

  • Reply debbeautygoddessnl 24 maart 2016 at 10:11

    Dit klinkt mij als mede-curly als muziek in de oren! Shampoos waar je krullende haar niet van gaat pluizen zijn ‘hard to find’. Ik heb laatst eindelijk een reinigende crèmespoeling gevonden (no-poo methode) waarvan mijn haar niet pluist! Ik ken Davines nog niet, maar ga zeker kijken! Je hebt mij in ieder geval nieuwsgierig gemaakt!

    • Reply melikebeauty 24 maart 2016 at 18:32

      Wat fijn! Iemand die mij begrijpt! Ik heb ook een no-poo die ik gebruik. Dit is ook echt fijn inerdaad. Ik merk alleen als ik dit altijd doe dat mijn haar toch wel wat vettig wordt. Daarom wissel ik met gewone shampoo. Heb jij daar ook last van?

      • Reply debbeautygoddessnl 7 september 2016 at 19:31

        Hihi, ik lees je antwoord nu pas 😉 nu ik door jouw laatste artikel op de link klikte naar de Davines producten die je eerder reviewde. Ik krijg geen vettig haar door de reinigende cremespoeling van Elvive, maar ik heb misschien zelfs nog droger haar dan jij. Het is op dit moment de enige shampoo waar mijn haar een beetje van opleeft; gaan glanzen en krullen. Maar ik heb de producten van Davines nog niet gebruikt.. wie weet wat die voor mijn haren zouden doen.

  • Reply elisabethsmusthaves 24 maart 2016 at 11:34

    Ik heb stijl haar. Maar fijn en uitgebreid voor de krullies onder ons <3

  • Reply kyraanl 24 maart 2016 at 14:00

    Oeh! Ik ben benieuwd. 🙂

  • Reply Kirsty 24 maart 2016 at 18:35

    Ik heb zelf geen krullen, maar de productne klinken wel heel fijn!

  • Reply Babs 24 maart 2016 at 19:36

    Mijn zoon van 21 heeft een bos krullen. Toevallig heeft ie vanmorgen de ‘pluis’ eruit geknipt. (meer een poging gedaan eigenlijk) Hij heeft prachtige krullen, maar draagt tegenwoordig al zijn haar strak naar achteren in een knot… Gevolg, zijn haar zit plat op zijn hoofd en is helemaal pluizig.. Ik ga (al staat die knot best tof) zodra hij het aan geeft weer laagjes in zijn haar knippen en hoop dat zijn krullen weer terug komen.
    Dit product is wel wat voor hem, zeker weten 😉

    • Reply melikebeauty 24 maart 2016 at 20:35

      Wat jammer dat hij zijn krullen niet meer laat zien. Het klink echt alsof hij er letterlijk alles aan doet om ze in bedwang te houden hahaha. Het is ook echt een lastiger haartype. Ik deed er vroeger ook veel wax in en deed het dan ook strak vast. Een satijnen kussensloop doet trouwens ook wonderen tegen pluis. Hoop inderdaad voor je dat zijn krullen weer terug komen!

  • Reply Iris 24 maart 2016 at 20:29

    Wat een fijn spul, ik heb slag in mijn haar maar stijl het vaak met de stijltang (zo slecht, maar ik heb een hekel aan mijn slag..) Deze tip ga ik zeker aan mijn vriendinnetje met krullen geven! Fijne review.

    • Reply melikebeauty 24 maart 2016 at 21:09

      Ik snap het wel hoor;) Soms kan slag echt vervelend zijn, als het niet zit! Ik gebruik ook wel vaak de stijltang. Leuk dat je de tip doorgeeft, hoop dat ze er wat aan heeft!

  • Reply jeapiebel 25 maart 2016 at 16:08

    Dat vind ik ook altijd bijzonder dat een merk ergens voor staat. Het concept klinkt al belovend. Zo te lezen klinkt het als een heerlijke shampoo en conditioner. Ik heb van mij zelf ook van nature een beetje krullend haar. Het resultaat dat je haar echt goed zat ener heel natuurlijk uit zag dan zal ik zelf ook tevreden zijn met de serum.

    • Reply melikebeauty 25 maart 2016 at 21:20

      Dankjewel! Leuk dat je het ook fijn vind als een merk ergens voor staat:)

  • Reply Edith Sofia 25 maart 2016 at 16:44

    Ah klinkt goed, lijken me erg fijne producten voor als je krullend haar hebt!

  • Reply rachelkromdijk 25 maart 2016 at 16:44

    Ziet er goed uit meid! fijn weekend en Pasen

    • Reply melikebeauty 25 maart 2016 at 21:21

      Ah dankjewel! Jij ook geniet ervan Rachel!

  • Reply orientalspiceandsomechocolate 29 maart 2016 at 21:45

    Wat een mooi effect geven de producten op je haar! Ik ken het merk niet, maar het is wel een interessant merk om in gedachten te houden!

    • Reply melikebeauty 29 maart 2016 at 21:49

      Dankjewel wat lief! Het merk is ook vrij onbekend, logisch dat je het nog niet kent;)

  • Reply Sanne 30 maart 2016 at 20:21

    Wat leuk om te lezen dat de krul producten van davines zo goed bevallen! Ik heb zelf een kapsalon waar we met krullen werken dus weet hoe fijn het is! Nog een tip voor de mensen met *slag! En krul haar; laat het eens curlsys knippen! Ideaal!

    • Reply melikebeauty 30 maart 2016 at 20:29

      Oh wat leuk Sanne, je maakt mij echt nieuwsgierig! Waar heb je een kapsalon?

      • Reply Sanne 30 maart 2016 at 20:33

        Ik werk met davines bedoelde ik eigenlijk ook haha. Maar idd ook met krullen door middel van curlsys. Ik zit in eindhoven, natuurlijk sanne (fotos/meer info op mijn fb of site) of gewoon curlsys site zelf! Curlsys en davines samen, top combo!

        • Reply melikebeauty 30 maart 2016 at 20:37

          Oh haha ik snap het. Dat lijkt mij inderdaad echt een top combo! Ik ga zeker even een kijkje nemen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *