Review: Lebon Cinamon Mint. Een luxe supernatuurlijke tandpasta? Dit moest ik proberen!

Nooit had ik verwacht dat ik zo nieuwsgierig zou worden van een tandpasta. Ik geef wel vaker aan dat ik een zwak heb voor verpakkingen. Deze tandpasta heeft mij bijna gehypnotiseerd zo mooi vind ik hem er uit zien. Daarnaast zou hij ook nog eens super natuurlijk zijn en heerlijk smaken! En hij is ook dierproefvrij!

Het merk Lebon :

Wat Lebon over zichzelf aangeeft is dat het idee is ontstaan door een vriendengroep met een achtergrond in de gezondheidzorg  en design. Het leek hen leuk om een tandpasta te lanceren die ze zelf ‘de heilige graal’ onder de tandpasta’s konden noemen. De tandpasta’s zijn vrij van parabenen, fluorine, triclosan, kleurstoffen en sacharine. Ze zijn niet op dieren getest en zelfs de verpakkingen zijn van recyclebaar materiaal.

Normaal gesproken ben ik niet zo kritisch over welke tandpasta ik gebruik. Ik wil gewoon dat hij goed reinigt en dat ik er een fris en schoon gevoel van krijg. Ook ga ik wel eens voor een wit makende tandpasta, dat is altijd mooi meegenomen. Toch lees ik vaak dat dit niet zo goed is voor je tanden en dan blijf ik er toch meestal liever uit de buurt.

Ik heb altijd een goed gebit gehad. Nooit een gaatje nooit problemen. Sinds een paar jaar is dit echt veranderd. Ik heb nog steeds geen gaatjes, maar mijn tanden zijn zich wel gaan verplaatsen. Ik heb altijd een spleetje gehad tussen mijn voortanden. Dit was zelfs een tijdje een trend dus zo erg vond ik dat niet. Echter staat nu een van mijn voortanden iets naar voren. Het klinkt heel erg, maar het valt de meeste mensen gelukkig niet op. Natuurlijk valt het mijzelf wel op. Zo lach ik vaak iets minder breed op foto’s. Ik hoop hier ooit nog iets aan te doen, maar een beugel is behoorlijk prijzig dus daar wacht ik nog even mee.

Sinds ik mijn gebit wat minder mooi ben gaan vinden ben ik wel steeds meer op gaan letten wat voor producten ik gebruik. Vroeger maakte het mij niks uit, maar nu dus wel. Ook ben ik steeds meer gaan zoeken naar natuurlijke middeltjes. Zo heb ik een tijdje gedaan aan oil pulling. Voor degenen die dit niet kennen zal ik het even heel kort uitleggen. Het is iedere ochtend je mond en tanden een minuut lang spoelen met olie. Bijvoorbeeld een eetlepel koudgeperste kokosolie. Of mijn tanden er veel beter van werden weet ik niet. Wat ik wel echt bizar vond was dat ze er echt iets witter van werden! Ik ben er zelf mee gestopt, omdat ik het toch wel heel irritant vond om het iedere ochtend te doen. Af en toe als ik er aan denk doe ik het nog steeds. Als je het nog niet kent of interessant vindt zou ik het echt eens opzoeken. Het heeft namelijk nog veel meer voordelen dan dat het alleen goed is voor je tanden.

lebon

Een natuurlijke tandpasta gebruiken is echt nieuw voor mij. Ik wist ook niet zo goed wat ik er van moest denken. Het voelde voor mij een beetje gek dat mijn beauty obsessie dit keer zo was doorgeslagen, dat ik zelfs een tandpasta vanwege de mooie verpakking had gekocht. Maar goed, ik werd er wel weer heel blij van. Ik ben zelf voor de kaneel mint variant gegaan. Deze leek mij heel lekker. Hij is verkrijgbaar in drie smaken. Er is ook een frisse munt en drop munt variant.

Wat mij het eerste opviel toen ik het ging testen was natuurlijk de smaak. Hij is zo lekker dat je bijna zin krijgt om het op te eten. Mijn tanden werden er goed schoon van en ik had na het poetsen nog steeds een heerlijke smaak in mijn mond. Verder vind hem prima werken en vind ik hem nu al behoorlijk verslavend. Vooral in de ochtend kan ik er echt van genieten. Ook voelt het voor mij heel goed dat ik een product gebruik waar ethisch gezien aan alles is gedacht en dat er geen slechte ingrediënten in zitten.

De tandpasta kost 10,95 euro en is bij verschillende schoonheidswinkels en webshops verkrijgbaar.

Hebben jullie weleens natuurlijke verantwoorde tandpasta’s geprobeerd?

Liefs,

Melike

23 thoughts on “Review: Lebon Cinamon Mint. Een luxe supernatuurlijke tandpasta? Dit moest ik proberen!

 • Reply jeapiebel 25 april 2016 at 09:53

  Dat lees je niet zo vaak inderdaad, dat iemand nieuwsgierig wordt van tandpasta. Raar eigenlijk, want wij gebruiken het dagelijks twee keer. Je zet een goede trend op. 😉 Dat je bijna zin krijgt om het op te eten en behoorlijk verslavend efffect geeft. Wauw nu maak je mij erg nieuwsgierig. 🙂

 • Reply jeapiebel 25 april 2016 at 09:54

  Ik zag een nieuwe lay-out. Ik vind het heel fijn en makkelijk om te lezen zo. 🙂

  • Reply melikebeauty 25 april 2016 at 20:34

   Haha wat leuk! Het lijkt me best een interessante trend indd;) Dankjewel, ik heb het inderdaad even veranderd. Hij nog steeds niet helemaal hoe ik hem zou willen, dus ik ben heel blij dat je hem makkelijk in gebruik vind!

 • Reply Jill Martin 25 april 2016 at 13:40

  Weer super dat het niet getest werd op dieren! Om te voorkomen dat mijn tanden onderaan op wandel zouden gaan heb ik achteraan een draadje gekregen. 🙂

  xxx

  • Reply melikebeauty 25 april 2016 at 20:35

   Ja dat vond ik ook weer heel fijn! Ik had denk ik ook een draadje gemoeten;)

 • Reply debbeautygoddessnl 25 april 2016 at 15:22

  Wat een mooie nieuwe lay-out! Ziet er lekker overzichtelijk uit. Dit lijkt me wel een hele fijne tandpasta met kaneelsmaak.. hmmm! Ik heb mij zelf nog niet aan natuurlijke tandpasta gewaagd, maar misschien dat ik dat voor de verandering ook eens moet doen. Ik had trouwens nog nooit van oil pulling gehoord. Heb ik vandaag toch nog iets nieuws geleerd 😉

  • Reply melikebeauty 25 april 2016 at 20:36

   Ja hij is echt heel lekker haha. Dankjewel! Ik was al benieuwd wat men er van zou gaan vinden. Hij is nog niet helemaal klaar, dus ik ben heel blij dat je hem mooi vind!

 • Reply Simplynspecial 25 april 2016 at 19:03

  Klinkt erg leuk eigenlijk. Kaneel is altijd een goed idee haha. Natuurlijke tandpasta heb ik volgens mij nog nooit geprobeerd. Ben benieuwd hoe dat smaakt.

  • Reply melikebeauty 25 april 2016 at 20:37

   Ja hoe komen ze er op he! Ik vind het echt heerlijk hihi

 • Reply Claudia 25 april 2016 at 20:22

  Ik ben net begonnen met de tandpasta van Organique. Komt binnenkort ook een review over. Super leuk dat jij hier een artikel over schrijft. Ook echt een pre dat het dierproefvrij is. Ik vind je site ook erg mooi en fris! X

  • Reply melikebeauty 25 april 2016 at 20:38

   Oh daar ben ik ook heel benieuwd naar. Ik ben na mijn eerste ervaring echt ook nieuwsgierig geworden naar anderen. Dankjewel wat lief!

 • Reply Babs 25 april 2016 at 21:50

  Ik heb ook een tijdje aan oil pulling gedaan. Dat was een advies van de homeopaat. Zware metalen verdwenen dan ook uit je lichaam, zei ze. Ik liep zeker een kwartier met dat goedje in mijn mond. Niet het meest lekkere, maar ach… Ik viel toen kilo’s af. Wel samen met een ander eetpatroon, dat moet ik wel bij vermelden.
  Ik snap wat je bedoeld met je tanden. Mijn tanden gaan ook schever staan, dat komt ook omdat ik ’s nachts heel hard op mijn kaken bijt. (ik lach nooit op een foto waar je mijn tanden ziet… wat zou ik graag eens daar wat aan laten doen)
  Een bitje geprobeerd maar echt helpen deed het niet. Het beschermd wel je tanden maar knauwen bleef ik.
  Ik heb wel eens een tandpasta met biologisch Neemkruid en granaatappel getest, vond hem ook heel bijzonder. En lekker fris!

  • Reply melikebeauty 26 april 2016 at 17:35

   Nee het is echt niet lekker indd, maar ik geloof ook wel echt dat het iets doet! Ik heb ook een knars probleem ’s nachts hihi, echt lastig om dat af te leren. Bij mij hielp een bitje ook niet. Neemkruid en granaatappel lijkt me ook heel lekker!

 • Reply Femke 26 april 2016 at 07:41

  Nu ben ik wel benieuwd geworden naar deze tandpasta! Het ziet er inderdaad heel mooi uit. Jammer genoeg ben ik echt geen kaneel-mens. Misschien die met drop dan maar eens proberen …

  • Reply melikebeauty 26 april 2016 at 17:36

   Haha ja met drop lijkt me ook echt heel apart! Ik had nog echt getwijfeld of ik die zou nemen!

 • Reply Miss 26 april 2016 at 11:45

  Nu ben ik echt wel benieuwd geworden! Die verpakking alleen al zijn pretty! Ik denk echt dat die kaneel echt iets is voor mij. 🙂

  • Reply melikebeauty 26 april 2016 at 17:37

   Ja echt pretty he, ik vind het ook heel leuk staan in mijn badkamer;)

 • Reply Kirsty 26 april 2016 at 12:25

  Wat ziet je layout er fijn en overzichtelijk uit! Naar de tandpasta heb je mij wel nieuwsgierig gemaakt, ik denk namelijk dat natuurlijk toch wel wat gezonder is dan een tandpasta met chemische ingrediënten erin!

  • Reply melikebeauty 26 april 2016 at 17:38

   Oh dankjewel! Daar ben ik echt blij om! Ik denk indd ook dat het gezonder is!

 • Reply rachelkromdijk 26 april 2016 at 14:28

  Wat een mooie lay-out heb je! ziet er heel overzichtelijk uit!

 • Reply beautyloversdiary 26 april 2016 at 19:53

  Klinkt goed! Ik heb een keer tandpasta gehad van Marvis met jasmijn en mint. Die vond ik ook echt heel lekker!

 • Reply Quinty 26 april 2016 at 22:12

  Ik zou zelf niet zo’n soort tandpasta kopen maar dat komt vooral omdat mijn zus wel zoiets had geprobeerd maar na het gebruik van die tandpasta stond haar mond helemaal vol met aften. En niet 1 of 2 maar echt heel der mond vol. Het hoeft natuurlijk niet dat dat met deze tandpasta ook is maar ik doe lekker voorzichtig en gebruik de simpele tandpastas haha 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *