Herfst make-up inspiratie? Review: Mac Burgundy Times Nine Eye Shadow X9

De herfst komt er aan en dat betekent natuurlijk herfst items kopen! Tenminste dat betekent het wel voor mij. Elk begin van een seizoen krijg ik kriebels om te shoppen en ik denk dat ik niet de enige vrouw ben. Ik bedenk weken van te voren al, wat ik allemaal moet hebben;) Ik lees meerdere bladen voor inspiratie en struin het internet af voor de leukste trends. Wat betreft kleur is herfst eerlijk gezegd mijn favoriete seizoen. Ik hou bijvoorbeeld heel erg van leger groen, grijs en bruin tinten.

Zo was ik ook op zoek naar leuke nieuwe kleurtjes voor een echte herfst make-up look. Sinds kort hebben wij Mac in Zwolle dus ik kon niet wachten om daar eens te gaan kijken. Ik heb er namelijk even mee gewacht aangezien het een beetje gevaarlijk kon worden voor mijn portemonnee. Heel braaf ben ik er nog niet naar binnen geweest sinds ik terug ben van mijn vakantie en ik moet bekennen dat ik dat heel erg lastig vond!

Wat ik uiteindelijk onder andere heb aangeschaft is dit paletje met meerdere kleurtjes. Ik kreeg de kleuren helaas niet helemaal duidelijk op de foto, maar in het echt zijn ze iets donkerder;) Er zitten mooie paarse, bruine en bronze tinten in die glanzend zijn. Daarnaast bevat hij ook een aantal matte en lichtere basis tinten.

wp-1474885694916.jpg

Ik vind dit zelf een palette dat exact de kleurtjes biedt die ik bij een mooie herfst look vind passen.

wp-1474885727974.jpg

Hij bevat de volgende kleuren van links boven naar rechtsonder op de foto van het paletje zelf:

 • Honey Lust
 • Poppyseed
 • Quarry
 • Antiqued
 • Embark
 • Noir
 • Haux
 • Star Violet
 • Sketch

Wat ik wel een nadeel vind is dat er niet duidelijk staat welke kleur welke is op het paletje zelf.

Ik kon het natuurlijk niet laten om de Mac make-up artist te vragen om een look te adviseren met deze kleuren.

Zie hier het resultaat:

(In de ooghoek is Honey Lust gebruikt. Aan de buitenkant Sketch en geblend vanaf mijn linker ooghoek Antiqued. Als basis is eerst Quarry aangebracht.)

Ik vond het zelf een prachtige look, maar wel iets te donker voor een dagelijkse look dus heb ik uiteraard ook zelf nog even een poging gedaan.

Hieronder mijn eigen looks, ik ben duidelijk geen make-up artist;)

(Ik heb eerst Quarry aangebracht. Vervolgens over mijn hele ooglid en arcade boog Star Violet en vervolgens aan de rechterkant en in mijn arcade boog Antiqued)

Zoals je kunt zien kun je echt spelen met de kleurtjes en dekken ze goed. Ik ben eerlijk gezegd een beetje verliefd op de kleurtjes!

Ook blijft de oogschaduw goed zitten. Wat betreft de prijs is dit paletje uiteraard niet heel goedkoop. Hij kost 39 euro. Aan de andere kant vind ik de prijs en kwaliteit wel in verhouding.

Ook vind ik het zelf altijd heel makkelijk om een palette te hebben die niet te veel kleuren bevat. Ik wordt daar altijd erg in de war van en gebruik meestal de helft niet. De kleuren zijn duidelijk op elkaar aangepast en zo kun je dus makkelijk een leuke look maken.

Heb jij al make-up items aangeschaft speciaal voor de herfst?

Liefs,

Melike

 

12 thoughts on “Herfst make-up inspiratie? Review: Mac Burgundy Times Nine Eye Shadow X9

 • Reply Babs 28 september 2016 at 07:14

  Prachtige herfstkleuren! Ik begrijp wat je bedoeld met grote paletten, ik gebruik vaak maar 3 kleuren. De hele lichte zie je bij mij nauwelijks.
  Beide looks zijn prachtig en die donkere kan je heel goed hebben. Nu weet ik niet hoe dat eruitziet bij daglicht, het kan inderdaad te heftig zijn, maar wel heel mooi!

 • Reply zazazoobeauty 28 september 2016 at 07:39

  Oehh supermooi palette!! Zou ik ook nog wel graag willen hoor

 • Reply The Fashion Mom 28 september 2016 at 10:22

  Wauw, echt typische herfstkleuren! En wat kan je dat toch goed! Ik laat mij ook altijd verleiden Door zo’n palette, maar gebruik ze amper omdat ik helemaal niet weet hoe ik er moet aan beginnen 🙂 En dat van die winkel binnenstappen dat niet veilig is voor je portemonnee ken ik haha. Heb ik dan bij kledingwinkels 🙂

 • Reply hillybillybeauty 28 september 2016 at 18:25

  Mooi palette! Ik denk dat als ik mij zou laten opmaken ik alles zou willen hebben haha. Ik heb bij colourpop 3 oogschaduws besteld. Mooi groen! Verder nog geen herfstitems gekocht.

 • Reply Beauty45plus 28 september 2016 at 18:34

  Mooi, dit palette zou ik ook kunnen kopen qua kleur. Ik heb een herfst editie van Dior gekocht en blij daar erg blij mee.

 • Reply debbeautygoddessnl 28 september 2016 at 20:09

  Wat een prachtig palette!! De kleurtjes zijn inderdaad goed op elkaar afgestemd en fijn ook dat er matte en shimmery oogschaduws in zitten. Ik vind ook dat je beide looks goed kunt hebben, maar ik kan me voorstellen dat je de eerste look te donker vind voor naar je werk.Of ik al items heb gekocht voor de herfst? Nog geen make-up, maar ik wil zaterdag langs de Kiko gaan in Utrecht dus grote kans dat ik daar wat moois ga scoren en qua nagellak heb ik laatst een lakje van ILNP gekocht in Interstellar en van Essie In stiches en dat zijn echte herfstkleuren. Ik had het beter niet kunnen kopen want ik heb serieus teveel nagellak.. hihi.

 • Reply Hennie 29 september 2016 at 07:44

  Oei, erg mooi! Ik ben zelf niet echt een MAC fan, maar ik vind de kleuren in het palette wel ontzettend mooi!
  Prachtige kleur ogen heb jij ook van jezelf al, trouwens.

 • Reply Forever38.com 29 september 2016 at 08:44

  Mooi palette; die kleuren zijn echt diep. Ik heb onlangs een mooie nagellak van Chanel (Rouge Puissant) gekocht, ter vervanging van de zomerse lakjes die ik tot voor kort gebruikte.

 • Reply Mariska 29 september 2016 at 08:50

  Ooh vind je look echt mooi geworden! En mooi herfstig ook 😀 zitten goede kleuren in het palette.

 • Reply Jouvence 29 september 2016 at 13:33

  Wat een prachtige kleuren zitten er in dit palette ♥ Je hebt er ook een mooie look mee gemaakt xx

 • Reply www.jouvence.nl 29 september 2016 at 13:33

  Wat een mooie kleuren zitten er in dit palette ♥ Je hebt er ook een mooie look mee gemaakt! xx

 • Reply beautyvsdumasy 30 september 2016 at 18:26

  Prachtig palette! Die zet ik op mn lijstje haha

  http://www.beautyvsdumasy.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *