Review: Kiko Invisible Touch Face Fixing Powder

Gebruik jij naast je foundation wel eens een fixing powder? Ik deed dat in ieder geval tot nu toe nog niet. Ik heb het vaak getest in winkels van meerdere merken, maar telkens was ik toch niet overtuigd dat het genoeg toevoegde. Mijn gezicht werd er wel matter van, maar te mat geeft naar mijn idee een onnatuurlijk en onfris effect.

In mijn vorige blogpost hebben jullie kunnen lezen dat wij sinds kort Mac hebben in Zwolle. Echter is er bijna tegelijk ook een Kiko winkel geopend! Je kunt je vast voorstellen hoe blij ik hiermee ben. Naast dat ik blij was maakte ik mij ook een beetje zorgen om mijn portemonnee. Ik heb echt een gat in mijn hand en was daarom stiekem ook wel blij dat ik tot nu toe geen Mac of Kiko in de buurt had;) Mixed feeling dus haha

In de Kiko zelf ben ik altijd een beetje overweldigd door het grote aantal producten dat ik zie, ik weet niet of iemand dit herkend? Zo kan ik soms wel een uur rond kijken en toch bijna niks kopen. Of juist met te veel naar huis gaan! Ik zag tijdens het snuffelen onder andere deze fixing powder. Ik testte hem uit en het effect leek zo goed dat ik hem mee nam.

Wat is fixing powder?

Het is een transparante of witte poeder die je over je foundation aan kunt brengen. Het zorgt ervoor dat je huid matter en egaler wordt, zonder dat het iets met de kleur doet. Hij is dus verder niet zichtbaar. Ook blijft je foundation met een fixing powder langer goed zitten.

Kiko Invisible Touch Fixing Powder

De reden dat deze fixing powder mij wel overtuigd had was heel simpel. Ik testte hem uit op mijn gezicht en ik merkte dat ik een frisse look bleef houden, maar net iets matter en egaler. Dit is wat ik zoek ik een fixing powder! Hij is wit van kleur en totaal niet zichtbaar na het aanbrengen. Het is wel belangrijk om hem heel lichtjes aan te brengen over je foundation, anders zie je hem natuurlijk wel.

Daarnaast vind ik het applicatie sponsje super handig. Het is namelijk een loose powder en door het sponsje kun je er perfect mee te doseren. Ik verdeel het daarna nog wel even goed met een kwast over mijn gezicht. Als ik dit met het sponsje zou doen komt er teveel op mijn gezicht.

Mijn doel van het gebruiken van een fixing powder was om een egalere mattere tint te krijgen die er nog wel fris uitzag. Dat lukt perfect met deze poeder. Daarnaast liep er nogal tegenaan dat gedurende de dag mijn foundation bleef afgeven. Door de fixing powder lichtjes er overheen te gebruiken, ben ik ook van dit probleem af. Mijn foundation blijft veel beter en langer goed zitten. Ook droogt hij mijn huid verder niet uit.

Prijs en kwaliteit

Dit is naar mijn idee perfect in verhouding. Het product werkt voor mij heel erg goed. Hij kost 12,90 en dat had ik er wel voor over.

Naast de prijs vind ik het potje zelf er ook super goed uitzien. Ik vind hem mooi vorm gegeven. Hij is wel van plastic, maar dat vind ik in dit geval een voordeel. Hij is daardoor namelijk super licht en dat is fijn in je handtas, voor een snelle touch-up.

Kende jij deze poeder al?

Liefs,

Melike

 

 

 

16 thoughts on “Review: Kiko Invisible Touch Face Fixing Powder

 • Reply Babs 30 september 2016 at 06:57

  Ik heb een matte fixing powder van Catrice (nude illusion) en die gebruik ik af en toe. Ik snap wat je bedoeld met “er niet fris uitzien” Je raakt het glowy effect kwijt die sommige foundations hebben.
  Klop, hoe meer er te koop is, laten we zeggen 30 kleuren/tinten oogschaduw, hoe moeilijker kiezen het is. Grappig dat je dat zegt, dan weet ik het vaak ook niet meer!

  • Reply melikebeauty 4 oktober 2016 at 21:27

   Hihi ja jij snapt mij, heel verwarrend zoveel kleurtjes!

 • Reply zazazoobeauty 30 september 2016 at 07:05

  De verpakking ziet er inderdaad leuk uit, klinkt goed ook! Ik gebruik het wel eens maar niet altijd. Som wil ik ook een glow en gebruik dan geen fixing powder

 • Reply retromatte 30 september 2016 at 09:34

  Klinkt goed! Zoiets tegen glimmen ben ik ook naar op zoek, die van essence schijnt ook goed te werken! Moet beiden nog uitproberen.

 • Reply Beauty45plus 30 september 2016 at 15:44

  Ja Kiko heeft veel je moet er ook niet te veel naar binnen gaan heb ik gemerkt 🙂 De prijzen en kwaliteit zijn heel vaak goed. Deze poeder ken ik nog niet.

  • Reply melikebeauty 4 oktober 2016 at 21:28

   Haha ja ik ga het proberen te vermijden;)

 • Reply jeapiebel 30 september 2016 at 19:58

  Onnatuurlijk en onfris effect van fixing powder. Ik heb Fixing powder zelf niet echt nodig, vind ikzelf. 😉 Je hebt geluk zeg met Kiko zoals Mac winkel. Ik herken het wel het overweldigde gevoel. Ik wil ooit iets kopen van Kiko in Amsterdam, maar het is zo veel dat ik kom met lege handen naar buiten. Ik weet niet meer waar moet ik kijken.

 • Reply Miss 1 oktober 2016 at 09:08

  Neen ik kende deze nog niet! Maar kiko verkoopt altijd wel fijne producten vind ik. Wanneer mijn powder van essence op is wil ik deze wel eens proberen, klinkt fijn!

 • Reply hillybillybeauty 1 oktober 2016 at 16:05

  Ik heb die van Essence en sinds ik zo’n poeder gebruik kan ik niet meer zonder. Deze van Kiko ziet er ook wel fijn uit!

 • Reply demikloosterman 2 oktober 2016 at 08:43

  Klinkt heel goed! Ik ben trouw aan de poeder van Essence, maar wil voor deze best een uitzondering maken!

 • Reply The Fashion Mom 2 oktober 2016 at 10:16

  Had ik nog nooit van gehoord, ik ben echt een leek op dit vlak haha 🙂 Een Kiko hebben wij hier nog niet in de buurt, wel jammer want heb er al veel over gehoord. 🙂

  • Reply melikebeauty 4 oktober 2016 at 21:29

   Wat jammer, misschien komt het nog! Ze zijn flink aan het uitbreiden;)

 • Reply annagerriee 3 oktober 2016 at 15:13

  Ik kende dit poeder nog niet, maar wat fijn dat ie verder geen gekke kleur achterlaat!

 • Reply debbeautygoddessnl 3 oktober 2016 at 16:50

  Kiko is zo’n fijne winkel! Ik heb de winkel helaas niet binnen handbereik, maar afgelopen zaterdag in Utrecht moest ik er echt heen! Ik nam ook een aantal producten mee (nagellak en lipgloss; eigenlijk compleet overbodig maar kon het niet laten; heb ook een gat in mijn hand), helaas hadden ze niet alles wat ik zocht.

  On topic; ik heb nog nooit fixing powder gebruikt en dat zal ik denk ik ook niet snel doen simpelweg omdat ik geen foundation gebruik. Het lijkt me voor mensen die foundation gebruiken wel een ideaal product en ook heel betaalbaar zo te zien.

  • Reply melikebeauty 4 oktober 2016 at 21:30

   Wauw wat goed eigenlijk dat je geen foundation gebruikt, volgens mij is dat veel beter voor je huid! Hihi echt he een gat in je hand hebben is zo niet handig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *