Goede producten voor gekleurd haar? Review: Davines New Essential Haircare Minu

Zoals sommigen van jullie een tijd geleden hebben gezien is mijn haar onlangs gekleurd met Mask By Vibracom van Davines. Ik was toen van geblondeerd haar naar bruin haar gegaan. In mijn ervaring vervaagt mijn kleur heel erg snel als ik een lichte ondertoon heb.

Ik was dan ook heel bang om de prachtige kleur snel weer te verliezen. Om dit tegen te gaan en er nog langer van te kunnen  genieten kreeg ik van Davines de gehele Minu lijn die speciaal ontwikkeld is voor gekleurd haar. In deze blog wil ik mijn ervaringen hiermee delen en uiteraard vertellen hoe het nu met mijn haar is. Mocht je de blog over mijn overgang van blondie naar brownie hebben gemist heb ik hier nog even een linkje voor je:https://melikebeauty.com/2016/09/07/blondie-vs-brownie-ik-kan-nooit-kiezen-review-davines-mask-with-vibracom/

Over Davines

Wellicht dat dit merk nog niet voor iedereen even bekend is. Davines is een hoogwaardig haar producten merk uit Italië. Wat het merk zo bijzonder maakt is dat het echt ergens voor staat. Zo zetten ze zich regelmatig in voor duurzame projecten en zorgen ze ervoor dat ook de producten duurzaam zijn. Zo worden er duurzame ingrediënten gebruikt voor zowel de verpakking als de inhoud van de producten. Daarnaast is Davines altijd bezig met innoveren op het gebied van haarproducten. Wil je meer weten? Neem dan een kijkje op www.davines.com.

Davines New Essential Haircare Minu

New essential haircare Minu is de lijn van Davines die speciaal is ontwikkeld voor gekleurd haar. Het bevat oranje bloesem extract en ik moet zeggen dat dit verschrikkelijk lekker ruikt! Dit was ook eigenlijk het eerste dat mij aan de producten opviel! De geur is echt verslavend en geeft mij de neiging om constant mijn haar te wassen en verzorgen! Ook bevatten de producten geen sulfaten en veel verzorgende ingrediënten.

20161010_141203.png

 

De shampoo zit in een soort knijp flesje en is heel fijn in gebruik. Sulfaatvrije shampoo’s hebben soms de neiging niet te gaan schuimen. Echter is dat bij deze shampoo niet het geval. Er zijn goede natuurlijke vervangers gebruikt waardoor hij wel lekker schuimt, maar mild is voor je haar en hoofdhuid. Doordat hij goed schuimt heb je er ook maar een heel klein beetje van nodig en is hij dus zuinig is gebruik. Mijn haar wordt meteen bij het aanbrengen al zijdezacht en voelt ook na het wassen heerlijk aan. Hij kost 18,50 euro voor 250ml.

Ingrediënten:

Aqua/ Water/ Eau. Disooium Laureth Sulfosuccinate. Glycerin.Sooium Lauroyl Methyl Isethionate. Sodium Cocoyl Isethionate, Cocamidopropyl Betallle. Sooilj.1 Lauroylsarcosinate. Sodium Lauryl Sulfoacetate. Acryla

20161010_141032.png

De conditioner zit in een hersluitbaar bakje. Ook gemaakt van afbreekbaar plastic. Ik vind dit zelf heel erg prettig aangezien je het er zo makkelijk wat uit kan halen. De substantie zelf is vrij dik en voelt meer aan als een masker. Doordat het zo dik is heb je hier dan ook maar heel weinig van nodig. Een klein nootje in je puntjes na het wassen van je haar is meer dan voldoende. Ook hier wordt mijn haar duidelijk heel zacht van. Daarnaast voelt het echt verzorgd en gevoed aan. Hij kost 20,90 euro voor 250ml.

Ingrediënten:

Aqua I Water I Eau. Cetearyl Alcohol, Glycerin, Behentrimonium Chloride, Cetyl Alcohol, Cetrjmonium Chloride. Phenylpropyldimethylsiloxysiucate, Parfum I Fragrance, Simmondsia Chjnensis Seed Oil I Simmondsia Chinensis (jojoba) Seed Oil, Benzyl, Alcohol, Amodimethicone/silsesquioxane Copolymer, Disodium Edta, Trideceth-5, Sodium Benzoate, Prunus Amygdalus Dulcis Oil I Prunus Amygdalus Dulcis (sweet Almond) Oil, Llnalool, Hydrogenated Vegetable Oil, Tocopherol, Citric Acid, Capparis Spinosa Fruit Extract. Butyrospermumparkii Butter I Butyrospermum Parkii (shea) Butter, Geraniol, Phenoxyethanol, Cl 61570 I Green 5, Cl 60730 I Ext. Violet 2, Cl 19140 I W 5 W 5

20161010_140945.png

 

Dit haarmasker zit ook in een hersluitbaar bakje. Hij is nog een stuk dikker wat betreft de structuur dan de conditioner. Ik gebruik het masker ongeveer een keer per week over mijn gehele haar. Na het uitspoelen voelt mijn haar weer ultra verzorgd en goed aan. Hij kost 27,90 voor 250ml.

Ingrediënten:

Aqua / Water / Eau, Ceteatyl Alcohol, Glycerin, Behentrimonium Chloride, Centrimonium Chloride, Phenylpropyldimethylsiloxysilicate, Behentrimoniummethosulfate, Cyclopentasiloxane, Parfum / Fragrance, Amodimethicone/ Silsesquioxane Copolymer, Benzyl Alcohol, Butyrospermum Parkii Butter/ Butyrospermum Pakii (Shea) Butter, Citric Acid, Trideceth-5, Disodium EDTA, Sodium Benzoate, Dimethiconol, Linalool, Tocopherol, Cappris Spinosa, Fruit Extract, Phenoxyethanol, Geraniol, CI 61570/ Green 5, CI60730/ Ext. Violet 2, CI 19140/ Yellow 5.

20161010_141116.png

Dit is een spray die je na het wassen op je haar kunt aanbrengen. Het geeft je haar een enorme glans boost en laat daardoor je kleur nog mooier uitkomen. Ook maakt het je haar beter doorkambaar en verzorgt het nog even extra. Hij kost 23,20 euro voor 150ml.

Ingrediënten:

Water, Cetearyl Alcohol, Panthenol, Amodimethicone/silsesquioxane Copolymer, Behentrimonium Chloride, Cetyl Alcohol, Polysorbate 20, Benzyl Alcohol, Glycerin, Cetrimonium Chloride, Trideceth-5, Amodimethicone, Parfum I Fragrance, Microcrystalline Cellulose, Disodium Edta, Sodium Benzoate, Citric Acid, Linalool, Acrylamidopropyltrimonium Chloride/acrylates Copolymer, Cellulose Gum, Phenoxyethanol, Capparis Spinosa Fruit Extract, Trideceth-1 2, Cyclopentasiloxane, Geraniol, Limonene, Citronellol, Ci 61570 I Green 5, Ci 60730 /ext. Violet 2, Ci 19140 /yellow 5.

Hoe is het nu met mijn haar?

Ik zou nog even vertellen hoe het nu is met mijn haar. Het is nu meer dan een maand geleden dat ik mijn haar heb laten kleuren met Mask By Vibracom van Davines. Dit is de nieuwe haarkleuring van Davines. Deze kleuring is ontwikkeld met de focus op het zo lang mogelijk behouden van de kleur. Ik was heel benieuwd of ik verschil zou merken met andere kleuringen en dat was gelukkig zo. Mijn kleur is niet veranderd sinds ik het heb gekleurd en ik verbaas mij er iedere dag nog over hoe goed het er uit ziet.

20161002_182446.png

Naast dat de kleuring die gebruikt is heel erg goed is, denk ik dat het ook zeker enorm heeft geholpen dat ik deze producten ben gaan gebruiken. De conditie van mij haar is nog heel goed gebleven. Normaal gesproken droogt mijn haar enorm uit na een kleuring. Echter is dat dit keer heel anders. Mijn haar voelt elke keer na het gebruik van de producten zijdezacht aan en glanst mooi.

Wil je ook eens producten van Davines proberen of ben je wellicht van plan je haar binnenkort te laten verven. Kijk dan even via google welke kapsalons hiermee werken in jouw buurt!

Liefs,

Melike

 

 

11 thoughts on “Goede producten voor gekleurd haar? Review: Davines New Essential Haircare Minu

 • Reply Babs 14 oktober 2016 at 06:24

  Klinkt goed! Als ik mijn haar gekleurd heb zijn de punten van mijn haar altijd heel droog. Vaak kleur ik de punten pas de laatste 10 minuten mee, maar toch.. Gek genoeg zit het vlak na het kleuren perfect, maar zodra ik mijn haar was heb ik een bosje stro… dit klinkt echt heel goed en zo hoef je niet zo bang meer te zijn om je haar te verven. Al denk ik dat ik het niet te vaak moet doen, maar die grijze haren tussen mijn donkere haren…ik vind het helemaal niets.;)

 • Reply zazazoobeauty 14 oktober 2016 at 07:26

  Ik ken het merk nog niet, maar wat ziet het er goed uit!!! Echt heel mooi!

 • Reply Mariska 14 oktober 2016 at 08:10

  Gekleurd haar moet goed verzorgd worden! Ik kleur m’n haar nooit omdat het best zwak is, ben bang dat ik straks niks over houd. De spulletjes klinken wel heel fijn 😀

 • Reply Beauty45plus 14 oktober 2016 at 15:28

  Mooie basic verpakking. Het merk ken ik niet maar klinkt fijn.

 • Reply debbeautygoddessnl 14 oktober 2016 at 19:56

  Lijken me hele fijne producten, ook de ingrediënten zien er goed uit. Je hebt me enorm benieuwd gemaakt naar de producten van Davines en eigenlijk ook naar je kapper. Ik zou het ook heel graag willen proberen zo’n behandeling!

 • Reply naomiinwonderland 15 oktober 2016 at 13:20

  Kende dit merk inderdaad nog niet, maar het klinkt alvast erg goed voor mensen met gekleurd haar! Ik wil binnenkort men haar ook echt serieus laten kleuren dus dit moet ik onthouden!

 • Reply hillybillybeauty 15 oktober 2016 at 14:53

  Het haarmasker klinkt zalig!! Ik moet binnenkort eens naar de kapper om mijn haar eens flink onder handen te laten nemen. Daarna wil ik het ook wel goed gaan verzorgen. Ik ga dit masker sowieso onthouden.

 • Reply Evelien 15 oktober 2016 at 22:12

  Wat een geweldige producten en verpakkingen! Het haarmasker klinkt echt super.

 • Reply beautytag 16 oktober 2016 at 13:51

  Wat zitten de producten in een mooie verpakking! Zo zen! Het haarmasker klinkt zo waanzinnig lekker!! ben erg benieuwd naar deze producten.

 • Reply jeapiebel 17 oktober 2016 at 09:18

  Ik ken het merk nog niet, leuk een kennismaking hier. duurzame ingrediënten en inhoud dat klinkt altijd goed. :-) Wat fijn dat het zo een goed resultaat heeft gegeven. Dat je haar in goede conditie blijft houden. Zo lang mogelijk behouden van de kleur dat zoek ik ook altijd in haarkleur producten.

 • Reply The Fashion Mom 17 oktober 2016 at 16:00

  Ik ken het product niet, maar het ziet er alleszins leuk uit. En je haren stralen ook altijd, dus ik denk dat het z’n werk goed doet, hihi 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *