Kiko brushes aanraders?Review: Kiko Milano Neo Noir Contour Duo Brush en Face 106

Eerlijk gezegd ben ik zeker nog geen expert in de make-up brush wereld. Wel merk ik dat steeds kritischer word over welke brushes ik fijn vind om te gebruiken. Dat was ook de reden dat ik toe was aan wat nieuwe brushes. Ik had al een tijdje een langharige foundation brush en een goede contour brush op mijn wishlist.

Beide brushes vond ik bij de Kiko en ik ben er heel tevreden over. Vandaar dat ik dit graag even met jullie wil delen.

Foundation Brush

20160926_133600.png

Ik heb de afgelopen tijd een beautyblender voor het aanbrengen van mijn foundation gebruikt. Ik vind dit heel goed werken en je kunt er een heel mooi egaal resultaat mee creëren. Het nadeel vond ik wel dat ik er soms een beetje te opgemaakt door leek en dat hij mijn foundation voor de helft opslurpte. Logisch ook, want de beautyblender heeft veel weg van een spons.

Om dus langer met mijn foundation te kunnen doen en een wat luchtigere look te kunnen creëren zocht ik dus een langharige brush. Deze van de Kiko is hier echt perfect voor. Door de lange haren kun je gemakkelijk je foundation over je gezicht verdelen en blijft er bijna niks aan je kwast zitten. Ik merk dat ik serieus nu ongeveer de helft in hoeveelheid nodig heb om mijn hele gezicht te dekken. Ook voelt hij heerlijk zacht aan.

Contour Brush

20160926_133341.png

20160926_133238.png

De contour brush is een ander verhaal dan de foundation brush. Ik vind contouren nog steeds heel lastig en probeer het alleen af en toe als ik een avondje uit ga. Ik heb met deze contour brush wel gemerkt dat het nu veel makkelijker gaat. Er zit een brede kant en een wat rondere smalle kant aan. Hij voelt net als de foundation brush heel zacht aan en is heel fijn in gebruik. Wel moet ik nog veel oefenen om echt goed te kunnen contouren. Ben je net als mij nog een beetje een leek, dan kan ik wel zeggen dat een goede brush het halve werk ik. Ook gebruik ik de brush nu vaak om blush aan te brengen. Dit gaat hiermee net iets preciezer.

De prijs van beide brushes vond ik niet heel goedkoop. Kiko is vaak qua prijs heel erg goed, maar in dit geval had het van mij wel iets goedkoper gemogen. Ondanks dat ik met beide producten heel tevreden ben.

De foundation brush 106 kost 12,90 euro en de Contour brush ook.

Liefs,

Melike

15 thoughts on “Kiko brushes aanraders?Review: Kiko Milano Neo Noir Contour Duo Brush en Face 106

 • Reply Babs 12 oktober 2016 at 06:45

  Goed gereedschap is het halve werk zeggen ze altijd. Ik gebruik nu ook een beautyblender (dupe) en met duurdere foundations mijn vingers. Met de blender heb ik ook soms het idee dat het teveel foundation opslurpt. Ik heb ook 2 foundation kwasten, volgens mij een bufferkwast en stipple brush? Je merkt het al, ik ben geen kwasten expert.
  Ik vind het mooie kwasten van de Kiko en voor de Kiko zijn ze inderdaad relatief duur, maar als ze goed zijn zijn ze wel de moeite waard. Real Techniques kwasten, zijn die nog duurder? Volgens mij wel…
  De contour brush ziet er ook mooi uit. Ik vind contouren ook moeilijk om te doen, maar ik denk dat het een kwestie van veel oefenen is, dan krijg je het steeds beter onder de knie!

 • Reply zazazoobeauty 12 oktober 2016 at 06:53

  Mooi hoor! Wat prijs betreft ben ik het wel met je eens. Had het wat goedkoper van Kiko verwacht. Ik gebruik nu al een tijd de brushes van Real Techniques, zo fijn!!

 • Reply Nesrin - Daily Cup of Bla Bla Bla 12 oktober 2016 at 09:19

  De foundation brush spreekt mij aan. Sinds kort is er een Kiko winkel in de stad waar ik woon 😉 ik ga snel kijken.

 • Reply debbeautygoddessnl 12 oktober 2016 at 11:37

  Wat fijn dat de foundation brush zo goed werkt en je ook minder foundation nodig hebt. Ok, de kwast is aan de dure kant maar je spaart er aan de andere kant weer een hoop foundation mee uit.

 • Reply Chelsey 12 oktober 2016 at 15:04

  Laatst had ik ook een paar brushes van Kiko in mijn handen, maar vroeg mij al af of ze het geld waard zijn. Kiko is inderdaad goed in prijs, maar vind de brushes ook aan de ietwat dure kant voor zo’n merk. Ben benieuwd of alle andere brushes ook goed zijn!

 • Reply Astrid 12 oktober 2016 at 15:06

  Mooie kwasten! Inderdaad, duurder dan ik had verwacht van Kiko. Ik heb één oogschaduwkwast van Kiko en die vind ik zelf niet zo geweldig, een beetje stuf. Mijn favoriete kwasten blijven die van real techniques.

 • Reply marielatb 12 oktober 2016 at 16:18

  Ik heb nog niks van Kiko maar de kwasten lijken mij erg fijn!

 • Reply Beauty45plus 12 oktober 2016 at 19:09

  Precies wat ik ook vind, Kiko heeft goede prijzen maar de kwasten vond ik duur en eerlijk gezegd voelde ze ook niet zo goed aan. Ik heb ze dus niet gekocht.

 • Reply annagerriee 12 oktober 2016 at 19:17

  Contouren is ook niet mijn sterkste punt, haha. Ik snap dat je nu wel een kwast wilt proberen als je beautyblender zoveel foundation opneemt! Prijzig zijn ze wel 😮

 • Reply The Fashion Mom 13 oktober 2016 at 12:01

  Nog steeds geen Kiko hier in de buurt 🙁 Contouren kan ik nog steeds niet, dus die borstel heb ik alvast niet nodig, haha 🙂

 • Reply jeapiebel 13 oktober 2016 at 12:08

  Wat fijn dat je een goed foundation brush vindt dat goed bij je werkt. Ik gebruik ook vaker brush dan een spons ondanks het egale effect. Contour brush die gebruik ik zelden doordat ik mijn gezicht niet echt hoef te shaven.

 • Reply Rebecca Denise 13 oktober 2016 at 14:29

  De kwasten klinken erg goed! Ook goed betaalbaar!

 • Reply maudkooijman 13 oktober 2016 at 21:46

  De real technique contour brush werkt ook heel fijn!

 • Reply Shana* 13 oktober 2016 at 23:16

  Net hetzelfde: gebruik 9/10 de beautyblender maar het ziet er soms ‘te’ uit. Heb zelf enkele brushes van MAC en ben er tevreden over, maar denk dat er even goede kwasten (misschien deze?) Zijn voor een zachtere prijs.

 • Reply marleen@burgertrutjes 16 oktober 2016 at 16:23

  Zien er goed uit die kwasten. En godzijdank is Kiko een beetje betaalbaar 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *