Wat doet de herfst met jouw haar? Heb je ook last van haaruitval of zit het minder goed? Review: Kevin Murphy Angel Wash en Kevin Murphy Angel Rinse

Meestal merk ik een seizoensverandering meteen aan mijn haar. Soms denk ik wel eens dat dat in mijn hoofd zit, maar ik hoor het ook vaak om mij heen. Daarom leek het mij leuk om hier eens wat onderzoek naar te doen. Daarnaast merk ik wel altijd dat een goede verzorging het halve werk is tot mijn haar zich weer ‘normaal’ gaat gedragen.

Wat ik bijvoorbeeld merk sinds de herfst is begonnen, is dat ik veel meer last heb van haaruitval. Als ik mijn haar borstel zit hij een stuk voller dan normaal en soms schrik ik daar echt van. Daarnaast hangt het vaak een beetje futloos naar beneden, terwijl ik normaal gesproken geen problemen heb met een beetje volume te creëren. Ik zocht dus op wat hier de oorzaak van zou kunnen zijn.

Wat doet een seizoensverandering met je haar? In dit geval de herfst?

In de zomer heeft de zon een positieve invloed op de hormonen die je haargroei regelen. Zo neem je bijvoorbeeld veel meer vitamine d op. De meeste mensen merken daardoor dat het haar sneller groeit en minder uitvalt. Echter is de zon niet de enige reden dat dit gebeurt. Je haargroei heeft een cyclus en dat betekent dat er meerdere groeifases zijn.

 • De anagene fase. In deze fase groeit je haar en dit duurt meestal tussen de 2 en 8 jaar.
 • De catagene fase. In deze fase wordt je haar voorbereid om uit te vallen. Dit duurt meestal een aantal weken.
 • De telogene fase. In deze fase begint nieuw haar te groeien. Dit duurt meestal 3 maanden.

Wat hebben die fasen met de herfst te maken?

Gemiddeld bevinden je haren zich voor een heel groot deel in de anagene fase gedurende de zomer. Dit betekent dus dat ze dan in de groeifase zitten. De haren die al langer in die fase zitten gaan over op de catagene fase in de hersft. Dit betekent dus dat deze haren aan het einde van hun groeifase zijn en gaan uitvallen. Het is dus eigenlijk heel normaal als je in de herfst last krijgt van haaruitval. Zolang deze toegenomen haaruitval 4-6 weken duurt is er dus eigenlijk niks aan de hand.

Wat kun je er tegen doen?

Doordat het dus een natuurlijk proces is dat je haar meer gaat uitvallen in de herfst is er niet echt iets dat het tegen kan houden. Wat wel fijn is voor de rest van je haar is een lekkere goede verzorging. Een die je hoofdhuid ook zo min mogelijk belast. Ik merk dat ik eigenlijk altijd als ik minder blij ben met mijn haar wat betere shampoo’s aanschaf. Ook ben ik natuurlijk een beetje haarproducten verslaafd;) Onlangs mocht ik iets uitzoeken op de webshop www.haarshop.nl en ik koos voor een shampoo en een conditioner van het merk Kevin Murphy.

Haarshop

haarshopwebshop_logo_rgb

Wellicht kent nog niet iedereen deze webshop. Het is een webshop met haarproducten en heeft een enorm assortiment van verschillende merken voor verschillende haartypes. Voor mij is het een soort haar producten walhalla en ik zag zoveel moois dat ik bijna niet kon kiezen. Zoek je nog een mooi product voor je haar? Dan zou ik zeker even gaan kijken op >www.haarshop.nl

Kevin Murphy

Kevin Murpy is een merk dat sulfaat, parabenen en cruelty free is. Dat spreekt mij in ieder geval heel erg aan. Ook is het merk altijd bezig op het gebied van innoveren. Naast deze factoren vind ik alle producten ook gewoon heel erg mooi vormgegeven. Ze hebben vaak net iets andere vormen en kleuren en zien er verder heel clean uit.

Kevin Murphy Angel Wash

20161021_131338.png

Dit is een milde shampoo voor fijn gekleurd haar dat meer kracht en volume nodig heeft. Het zou het haar tot in de puntjes herstellen en laat het zelf dikker ogen en aanvoelen. Hij bevat onder andere lavendel, vitamine c en groene thee extract.

Kevin Murphy Angel Rinse

20161021_131251.png

Deze conditioner is perfect te gebruiken in combinatie met de Angel Wash. Hij is ook geschikt voor fijn en gekleurd haar. Hij verzwaart het haar niet en hij bevordert de haargroei, hydrateert en beschermt het haar. Hij bevat onder andere grapefruit extract en geranium olie.

Mijn ervaring?

Misschien wel iets minder belangrijk, maar wat mij na de eerste keer gebruik echt opviel was de geur. Het ruikt ongelofelijk lekker en deze geur blijft ook de hele dag om je heen hangen. Ik kan de geur moeilijk omschrijven, maar hij doet mij een beetje denken aan mijn favoriete parfum van Chanel. Dit is Chance Eau Tendre. En dan kun je je vast voostellen hoe ik er alleen al van geniet dat mijn haar zo lekker ruikt.

De werking vind ik ook heel goed. Ondanks dat de shampoo sulfaat vrij is, schuimt hij enorm. Er zijn goede vervangers gebruikt waardoor je het dus toch goed kunt verdelen en maar een heel klein beetje nodig hebt. Meteen bij het aanbrengen voelt mijn haar al zachter en fijner aan. Na het wassen verdeel ik een klein beetje van de Angel Rinse in mijn lengten en puntjes. Ook dit voelt heel fijn aan en is makkelijk uit te spoelen.

Na het gebruik van de producten voelt mij haar echt wat dikker en steviger aan. Dat terwijl het wel zacht en glanzend blijft. Ik geloof daarom echt dat het product werkt en ik merk bij langer gebruik dat mijn haar er echt beter uit ziet.

De producten van Kevin Murphy zijn helaas niet heel goedkoop. Aan de andere kant vind ik dit ook logisch aangezien er veel aandacht is besteed aan goede ingrediënten. Als je een keer iets extra’s voor je haar wil doen zou ik ze daarom zeker aanraden.

Kevin Murphy Angel Wash kost 25, 50 en je kunt hem hier vinden:Kevin Murphy Angel Wash

Kevin Murphy Angel Rinse kost ook 25,50 en je kunt hem hier snel vinden:Kevin Murphy Angel Rinse

(De producten in deze blog heb ik ontvangen ter review)

Heb jij last van haaruitval in de herfst?

Liefs,

Melike

6 thoughts on “Wat doet de herfst met jouw haar? Heb je ook last van haaruitval of zit het minder goed? Review: Kevin Murphy Angel Wash en Kevin Murphy Angel Rinse

 • Reply zazazoobeauty 22 oktober 2016 at 07:45

  De verpakkingen zijn echt zo mooi! Elke lijn heeft zijn eigen pastelkleur volgens mij.

 • Reply Babs 22 oktober 2016 at 08:49

  Dat zou inderdaad kunnen.. ik zag laatst in het douche putje haar van mij, ik ga er eens op letten! De bladeren vallen en u ons haar…
  Klinkt als een goede shampoo en de geur lijkt mij ook heerlijk!
  Logisch dat deze shampoo’s duurder zijn, met goede ingrediënten is dat vaak inderdaad de moeite waard!

 • Reply Peachy Stories 22 oktober 2016 at 17:20

  Vind het een zeer interessant product. Alleen de prijs vind ik wat aan de hoge kant, gezien de 250ml. Voor 500ml zou ik het een betere prijs vinden. TOPPIE dat het cruelty-free is!!

 • Reply Tiny 23 oktober 2016 at 09:22

  Leuk om te lezen over haar uitval
  Waar ik wel last van heb is de kleuren de champo
  Ik gebruik momenteel eichampo,ik ben grijs ,maar mijn haar word daar geel van
  Bij ziverchampo word ik een beetje blauw wat ik niet wi
  Om dus angel wash te gaan proberen lijkt mij de moeite waard
  Ik ben Tiny blogfan Blogenbeauty

 • Reply The Fashion Mom 26 oktober 2016 at 10:35

  Oef, ik ben niet alleen met dit probleem! Ik heb er ook weer ontzettend last van. Ik ken de producten niet, maar zou mij beter ook zoiets aanschaffen 🙂

 • Reply debbeautygoddessnl 27 oktober 2016 at 16:35

  Dit lijken mij heerlijke producten! Ik ben ook heel gevoelig voor geur dus nu heb je me wel erg benieuwd gemaakt! Ik heb ook last van haaruitval.. en ga binnenkort maar weer eens vitamine B halen.. dat helpt best goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *