Cruelty Free Beauty Swap

Een tijdje geleden heb ik afgesproken met een aantal super leuke inspirerende bloggers. Ik kan me voorstellen dat de mensen om mij heen soms helemaal gek worden van mijn geklets over bloggen. Als je zelf niet blogt of blogs niet interessant vindt is dit natuurlijk om den duur wel een beetje irritant;). Daarom vind ik het soms echt een verademing om even met andere bloggers af te spreken en even helemaal los te gaan. Los te gaan over bloggen natuurlijk!

Beautyswap

Als je afspreekt met andere bloggers is het natuurlijk bijna onvermijdelijk dat je ook op leuke ideeën komt. Zo zijn we op het idee gekomen om een cruelty free beauty swap te doen. We hebben allemaal lootjes getrokken en afgesproken dat we voor een bepaald bedrag leuke cruelty free beauty items naar elkaar zouden sturen. De andere meiden die meededen waren: Hailly van www.palaceofbliss.nl, Eva van www.deappelvaneva.nl en Claudia van www.beautytag.nl.

In mijn lootje stons Haily en je kunt hier lezen wat ze er van vond: http://palaceofbliss.nl/dierproefvrije-beauty-swap/

Eva kreeg een pakketje van Haily en dat zag er zo uit: http://www.deappelvaneva.nl/dierproefvrije-beautyswap-2016/

Claudia kreeg een pakketje van Eva: www.beauutytag.nl

Dus ik kreeg een pakketje van Claudia!

Ik vind het altijd zo leuk om verast te worden. Als ik niet weet wat ik krijg kan ik daar echt de hele tijd over nadenken. Uiteindelijk was het natuurlijk het wachten waard;). Ik kon echt zien dat Claudia haar best had gedaan om mij exact iets te sturen dat ik leuk vind. Ik ben dol op lipsticks en haarproducten en dat zat er dan ook in. Daarnaast zaten er ook nog paar kleine proefjes in en een gezichtsmasker. Alleen maar leuke dingen dus!

Claudia

Voor mij zal Claudia altijd een van de meest speciale bloggers blijven. In het begin van dit jaar, toen ik nog maar net een blog had heb ik voor het eerst met haar afgesproken. Het is zo leuk om te bedenken dat we toen echt nog niet zo groot waren en dat we naar mijn idee allebei enorm gegroeid zijn met onze blogs. We bezoeken nu zelfs vaak samen events en we hebben dan ongelofelijk veel lol! Claudia blogt net als ik over beauty. Toch heeft zij natuurlijk wel geheel haar eigen unieke stijl. Wat ik vooral mooi vind bij haar blogs is dat de positiviteit er echt van afstraalt en dat weerspiegelt ook meteen haar persoonlijkheid.

Wat kreeg ik?

20161215_184640

Ik kreeg allereerst een prachtig haarmasker van het merk Siberica. Ik kende dit merk nog niet en dat maakt me nog nieuwsgieriger! Ik ben echt een haarproducten junkie, dus dat heeft Claudia goed gedaan! Daarnaast kreeg ik de nieuwste kleur van Sleek uit de Matte Me collectie. Ik heb hem al een keer getest en het is een prachtige kleur.

20161215_184726

Ook zaten er nog wat proefjes bij van het gezichtverzorgingsmerk Squalan. En last but not least een masker van Utsukusy!

Er komt een uitgebreide review in de loop van januari waarin ik jullie exact vertel hoe deze producten bevallen. Voor nu ga ik ze eerst even allemaal testen.

Ben ik nu Cruelty Free?

Het antwoordt is helaas nee. Hoe graag ik het ook zou willen, vind ik het nog steeds heel lastig om alle producten die ik gebruik cruelty free te maken. Wel ben ik er steeds meer bewust van. Ik hoop gewoon nog altijd op het wonder dat alle merken van deze methode afstappen, zodat we alle diertjes met rust kunnen laten. Een kleine stap daarnaartoe is wel gezet toen het in de EU verboden werd om producten die op dieren getest werden te verkopen. Toch komt het vaak voor dat merken wel cruelty free producten in Europa verkopen, maar daarbuiten niet. Neem bijvoorbeeld China. Daar is het juist verplicht om op dieren te testen en waarschijnlijk door de enorme afzetmarkt kiezen merken er dan voor om de producten die ze daar verkopen wel te testen.

Ben jij cruelty free?

Liefs,

Melike

 

9 thoughts on “Cruelty Free Beauty Swap

 • Reply Jouvence 19 december 2016 at 21:22

  Wat een leuke inhoud! xx

 • Reply Blog & Beauty 19 december 2016 at 23:03

  Wat een heerlijke spulletjes heb je gekregen. Een swap blijft (goed georganiseerd) altijd leuk. Haily ken ik niet, en Eva heb ik vluchtig ontmoet, maar wat je schrijft over Claudia kan ik alleen beamen, een schat van een mens en een unieke blogger. En jouw stijl weerspiegelt ook wie je bent, oprecht en super gezellig.

 • Reply jeapiebel 20 december 2016 at 11:09

  Ik zal zelf ook willen dat ik allemaal alleen dierproefvrij producten wil kiezen. Zo ver ben ik niet, omdat ik pas betreed in de wereld van make up en daardoor is er zo veel dat ik moet leren kennen. Ik vind het zo zonde maar aan de andere kant mensen maken ook verschillende keus in het leven. Je kunt nog de wereld op jouw manier en ook een goed mens zijn. Al eet je nog vlees en gebruik je soms producten dat niet dierproefvrij zijn.

 • Reply Anna Gerrie 20 december 2016 at 13:18

  Hele leuke swap zo & tof dat het cruelty free is, dat maakt het toch weer een stuk leuker vind ik 🙂 Ik ben benieuwd naar je reviews. Zelf probeer ik steeds meer op te letten of het cruelty free is, al mijn haarproducten zijn dat inmiddels al.

 • Reply Eva 20 december 2016 at 15:54

  Leuk artikel heb je ervan gemaakt! Ohh dat masker lijkt mij fijn! Ik ben benieuwd naar de volledige review. Hopelijk tot snel 🙂

 • Reply Rebecca 20 december 2016 at 19:31

  Wat super leuk dat jullie dit gedaan hebben met zn alle! Je hebt leuke spulletjes gekregen. Ik ben helaas ook niet helemaal dierproefvrij.. Mede door dezelfde reden als dat jij hebt. Het is gewoon heel moeilijk en vooral met verzorgingsproducten. Wel mooi om vaker stil bij te staan.

 • Reply The Fashion Mom 21 december 2016 at 21:52

  Wat een leuk pakketje! Helaas koop ik soms ook nog producten die op dieren getest zijn denk ik en dat vind ik wel jammer. Al probeer ik er wel op te letten. Ik hoop dat ze in de toekomst helemaal niet meer op dieren moeten testen, want vind het echt zielig 🙁

 • Reply Deb 22 december 2016 at 20:45

  Wat een leuk en origineel idee om een cruely free swap te doen. Swappen zie je vaker en heb ik zelf ook een paar keer gedaan (vond het ook super leuk!) , maar eentje die cruelty free is heb ik nog niet eerder gezien. Mooie items heb je gekregen. Ben benieuwd hoe het haarmasker je zal bevallen en hoe de lipgloss van Sleek je zal staan.

  Wat betreft je vraag, het antwoord is helaas nee, maar ik doe wel erg mijn best. Zodra er een product op is ga ik op zoek naar een cruelty free vervanger en ik bekijk vaak de cruely free lijstjes voordat ik iets koop. Ik ben heel lang bezig geweest bij voorbeeld om een goede dierproefvrije mascara te vinden, maar uiteindelijk is het toch gelukt.

 • Reply Emma 22 december 2016 at 21:17

  Via Claudia haar blog ben ik terecht gekomen op die van jou en ik moet zeggen dat je een erg leuke schrijfstyle hebt, daarnaast heb je ook hele leuke dingetjes gehad. Ik zal zeker vaker je blog bezoeken.

  En een beautyswab vind ik erg leuk, vooral als het gaat om dierproefvrije producten, ik vind het persoonlijk erg zielig als een lief schatig beestje heeft moeten lijden omdat wij er zo nodig leuk uit willen zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *