Curly Girls Hebben vaak Curly Girl problems. Review: Redken Curvaceous

Mijn haar is enorm pluizig en krullend en dat kan best lastig zijn. Vooral om goede producten te vinden die ook echt helpen. Ik weet dat ik zeker niet de enige ben met ‘curly girl’ problems en daarom vind het leuk om af en toe te delen wat ik heb getest op dit gebied. Deze producten van Redken ontving ik onlangs om uit te testen, lees mee of het wat is!

Redken Curvaceous

Als een merk een speciale lijn heeft voor krullend haar ben ik altijd meteen nieuwsgierig. Niet alle merken doen dit namelijk en dat begrijp ik soms niet. Volgens mij komt dit haartype namelijk genoeg voor, om er aandacht aan te besteden. Ook heeft krullend haar nu eenmaal andere behoeftes dan bijvoorbeeld stijl haar. Redken heeft er wel een gehele lijn voor ontwikkeld en dat maakte mij meteen ontzettend nieuwsgierig.

De Producten in deze lijn:

 • Bevatten Sugar Crystals. Dit zorgt voor behoud van hydratatie en krulactivatie.
 • Zijn rijk aan moringa olie, wat glans en veerkracht geeft.
 • Hebben een uv filter
 • Bevatten het interlock proteine network. Dit herstelt en beschermt de haaroppervlakte, geeft geavanceerde verzorging en versterkt de vezel laag.

Ik ontving zelf drie producten. Wil je de gehele lijn bekijken? Kijk dan even op: Redken Curvaceous

Redken Curvaceous High Foam Shampoo

Dit is een lichtgewicht shampoo die geschikt is voor alle krultypen. Hij is sulfaat en parabenen vrij.

20170103_164539

Dat de shampoo sulfaat vrij was vond ik meteen een heel groot pluspunt. Ik heb wel eens vaker over sulfaatvrije shampoo’s geschreven en ik gebruik ze ook heel vaak. Wat het precies inhoud zal ik kort uitleggen. Sulfaten maken je haar grondig schoon, maar verwijderen ook de goede vetten. Dat betekent niet meteen dat je vettig haar krijgt als je een sulfaatvrije shampoo gebruikt, maar het wordt gewoon minder agressief gereinigd. Sulfaten zorgen er wel voor dat shampoo schuimt. Als het dus niet vervangen wordt door een zachter alternatief, is het heel moeilijk te verdelen over je haar. Gelukkig is het bij deze shampoo vervangen door een alternatief. Deze heet sodium-coco-sulfate en is gemaakt van onder andere kokos. Uiteindelijk zorgt het wassen met sulfaatvrije shampoo voor minder droog haar en dat is denk ik voor de meeste curly girls wel wenselijk.

Wat vind ik van de shampoo?

Heel erg fijn. Hij schuimt zoals hij belooft heel goed, waardoor hij makkelijk te verdelen is. Ook voelt mijn haar er meteen zacht door aan.

Redken Curvaceous Conditioner (leave in/ or rinse out)

Zoals je misschien al gelezen hebt is deze conditioner multifunctioneel. Je kunt hem uitwassen, maar ook inlaten. Ik heb eerlijk gezegd nog geen conditioner gehad waarbij dit kan. Ik hou echt van innovatieve haarproducten en dit wekte meteen mijn nieuwsgierigheid! De formule is alcoholvrij, verzwaart het haar niet en is intens voedend. Als je het na het wassen gebruikt en meteen uitwast is het alleen voedend en als je het er in laat geeft het ook extra controle en handelbaarheid.

conditionerWat vind ik van de conditioner?

De conditioner gebruik ik uiteraard na de shampoo. Ik doe zelf altijd alleen een hoeveelheid in mijn puntjes, aangezien mijn haar anders heel vettig wordt. De structuur van de conditioner is wat dunner dan ik gewend ben. Echter vind ik dat ook heel logisch aangezien je hem ook kan gebruiken als leave-in. Beide toepassingen heb ik uitgetest. Alleen als conditioner werkt hij voor mij helemaal perfect. Mijn haar wordt lekker zacht en is bij het opdrogen bouncy en pluisvrij. De leave-in toepassing is volgens mij niet geschikt voor mijn haartype. Daarmee gaat mijn haar namelijk wel iets te slap hangen. Ik denk dat de leave in wel heel ideaal zou zijn voor curly types die een neiging tot kroes hebben, omdat hij iets te sterk is voor mijn fijne haar.

Redken Curvaceaous Full Swirl

Dit is een styling product dat je na het wassen kunt gebruiken. Het is geschikt voor het maken van losse golven tot spiraalkrullen. Mijn haar doet vaak wat het wil. De ene dag kan het heel erg krullen en de andere dag is het niet meer dan golvend. Toch heb ik altijd een extra styling product nodig om het mooier te laten zitten. Full Swirl heeft een creme achtige structuur. Je kunt een klein nootje verdelen in je handdoekdroge haar en het vervolgens laten drogen.

20170103_164521

Mijn ervaring?

Op het gebied van styling producten voor krullend haar is dit momenteel een van mijn favorieten. Ik hou namelijk niet van producten die je voelt of ziet. Dit product helpt mijn haar echt wat meer bounce te geven en tegelijkertijd pluisvrij te houden. Dat terwijl ik het niet voel of zie. Mijn haar wordt niet zwaar, hard of plakkerig. Als je dit ook fijn vindt als mede curly girl, is dit mijn absolute aanrader!

20170103_164501

Liefs,

Melike

8 thoughts on “Curly Girls Hebben vaak Curly Girl problems. Review: Redken Curvaceous

 • Reply jeapiebel 5 januari 2017 at 10:06

  Door je positieve ervaring lijkt Redken Curvaceaous Full Swirl ook echt wat voor mij. Ik heb van nature krullen wat ik hier goed kan gebruiken. 🙂

 • Reply Yvonne 5 januari 2017 at 19:07

  Ik zou bijna zeggen eindelijk een product wat helemaal niets voor mij is, geen krul te bekennen hier 🙁

 • Reply Deb 6 januari 2017 at 13:32

  De shampoo & conditioner van de Curvacious lijn van Redken heb ik ook gehad en bevielen me erg goed. Uiteindelijk niet weer gekocht omdat de prijs me tegen stond. Echt goede stylingproducten voor krullend haar heb ik nog niet gevonden en daarom ben ik wel benieuwd geworden naar de full swirl. Hij ziet er ook zo leuk uit 😉 !

 • Reply Anna Gerrie 6 januari 2017 at 14:11

  Dit klinkt erg goed! Vooral het sulfaten vrij gedeelte spreekt mij wel aan, daar ga ik vanaf nu wel wat beter letten. Mijn haar is ontzettend stijl, maar nu het wat langer is komt er hier en daar een krul door. Redken lijkt mij sowieso een heel fijn merk en ga ik zeker nog eens proberen.

 • Reply The Fashion Mom 8 januari 2017 at 20:37

  Jammer genoeg heb ik geen krullen, maar blijkbaar heeft het wel wat onderhoud nodig hihi 🙂

 • Reply Claudia 8 januari 2017 at 23:00

  Mmm klinkt goed. Zeker die anti pluis. Daar heb ik momenteel erg last van.

 • Reply Curly problems? Redken Curvacious kan helpen... [REVIEW] - MijnKrullen.nl 6 maart 2017 at 11:14

  […] Het hele artikel + uitgebreide review lezen? Dat doe je hier. […]

 • Reply Noortje 6 maart 2017 at 21:19

  hmm, goede tip! ik ga gelijk online bestellen en uitproberen. Mijn haar zit tegen het kroes aan, dus ik ben erg benieuwd. Op de prijs na, ben ik erg content met de producten van Redken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *