Review: Essie Winter Collectie 2016!

Essie nagellak staat bij mij heel hoog op mijn lijstje als het gaat om kwaliteit. Deze nagellak blijft bij mij namelijk altijd enorm lang zitten en droogt mijn nagels niet uit. Vooral het lang blijven zitten vind ik zelf heel erg belangrijk, aangezien ik chipjes echt vreselijk vind. Je weet wel zo’n heel klein stukje uit je nagellak, waar je constant naar gaat kijken. Ik haal het er dan meestal meteen vanaf.

Onlangs bracht Essie een nieuwe winter collectie uit en ik ontving een aantal kleurtjes om uit te proberen. De collectie bestaat uit zes kleuren en ze zijn een beetje retro;). De namen hebben dan ook allemaal te maken met ‘Getting Groovy’ en zijn geïnspireerd door Londen in de jaren ’60.

20170104_174839Van boven naar beneden:

 • Oh Behave! (een glinsterende peachy kleur)
 • Party On A Platform (De linkse rode kleur)
 • Ready To Boa (De rechste mahony kleur)
 • Getting Groovy (De goud glinsterende kleur)
 • Satin Sister (De blauw/groene)
 • Go With The Flowy (een wolkachtige wit/grijs tint)

Ik ontving zelf vier kleurtjes en daarvan laat ik jullie hieronder uitgebreid de swatches zien!

Oh Behave!

20170104_175117

20170104_174925Ik vind de naam van deze kleur heel grappig bedacht, aangezien het een heel braaf kleurtje lijkt. Toch is dat niet helemaal zo, want hij heeft een soort goud achtige glinstering er doorheen, wat hem heel bijzonder maakt. Wat betreft de dekking, zijn twee lagen genoeg.

Party On A Platform

20170104_175101Dit was meteen de kleur waar ik het meest nieuwsgierig naar was. Ik hou namelijk echt van rode nagels en ik ben altijd nieuwsgierig naar nieuwe roodtinten. Deze kleur is het beste te omschrijven als bloedoord, vind ik. Hij heel rijk en diep van kleur. Wat betreft de dekking doet hij het bij een laagje ook al heel erg goed.

Satin Sister

20170104_175043Wat een naam! Ik krijg er meteen een soort groovy swingend gevoel bij. De kleur is een beetje een donkere mix tussen blauw en groen. Ik hou in de winter echt van dit soort donkere kleurtjes, vooral bij donkere kleding. Ook bij deze nagellak is dekking na een keer lakken al heel goed.

Getting Groovy

20170104_175024

Dit is toch wel mijn ultieme favoriet uit deze collectie! Hij viel mij meteen op. Het is een beetje de ultieme goud kleur wat mij betreft. Vaak vind ik het jammer bij glinsterende nagellak, dat het niet goed dekt. Deze is na twee laagjes echt volledig dekkend en helemaal shiny en gold. Het ziet er echt uit alsof je een laagje glinsterend goud op je nagels hebt.

Conclusie?

Het lijkt me duidelijk dat ik heel enthousiast ben over de winter collectie van Essie. Ik ben nog heel benieuwd naar de andere twee kleuren uit de collectie en ik zit er aan te denken om deze ook aan te schaffen. In het begin gaf ik aan dat ik vooral de kwaliteit van Essie heel erg goed vind. Het blijft bij mij minimaal 4 dagen goed zitten en dat is voor mijn doen behoorlijk lang. Bij de meeste nagellak merken heb ik vaak na een dag al chipjes.

De nagellak van Essie kost 9, 95 euro en is onder andere verkrijgbaar bij de Etos. Ook is het setje met drie lakjes verkrijgbaar voor 20,95. Wees er snel bij, want het setje is een limited edition!

Welke kleur spreekt jouw het meest aan?

Liefs,

Melike

11 thoughts on “Review: Essie Winter Collectie 2016!

 • Reply Aileen 6 januari 2017 at 21:22

  Wat een schattig setje. Ik vind de brave kleur juist wel leuk. Staat je ook erg mooi.

 • Reply Blog & Beauty 6 januari 2017 at 23:36

  Zelf heb ik deze kleuren ook mogen ontvangen en ik ben er ook super over te spreken. Ik vind Oh Behave! een geweldige kleur maar de gouden lak inderdaad ook.

 • Reply Anna Gerrie 7 januari 2017 at 12:43

  Oh Behave! vind ik zo’n mooie kleur. Al doet het mij wel aan die film Austin Powers denken haha.

 • Reply jeapiebel 7 januari 2017 at 13:06

  Leuke kleuren allemaal voor de winter tijd. Ik hoor alleen maar positief over Essie. 🙂

 • Reply Kirsty 8 januari 2017 at 11:42

  Ik vind ze allemaal wel heel mooi, maar Getting Groovy vind ik voor deze tijd van het jaar toch wel heel tof!

 • Reply Emilia 8 januari 2017 at 17:01

  Essie has amazing products, this collection looks so lovely and the packaging is gorgeous 🙂

 • Reply Vanessa 8 januari 2017 at 19:57

  Wat een mooie lakjes allemaal!

 • Reply The Fashion Mom 8 januari 2017 at 20:40

  Net zoals de kleuren vind ik de namen ook geweldig! En ik heb ook een hekel aan chipjes, die haal ik er ook onmiddellijk af haha 🙂

 • Reply Deb 8 januari 2017 at 22:08

  Ik was heel benieuwd hoe deze lakjes je zouden bevallen en ik kijk er niet van op dat je er net zo enthousiast over bent als ik! Ik vind vooral Getting Groovy en Party on a Platform heel mooi. Oh Behave! Vind ik ook erg mooi, maar bewaar ik nog even voor de lente.

 • Reply Marsha 9 januari 2017 at 13:22

  Party on a platform vind ik het mooist! <3

 • Reply Yvonne 9 januari 2017 at 17:18

  Heel eerlijk, geen. Ook wel fijn om iets een keer niet mooi te vinden 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *