Producten die mij terug brengen naar mijn roots? Review: Iva Natura Shampoo en Haarmasker

Zoals de meesten van jullie wel weten ben ik een beetje verslaafd aan haarproducten. Nouja, misschien een beetje veel! Er is bijna geen haarproduct of haar merk dat ik niet ken. Ook zou ik het liefst alles wel een keer willen proberen, puur uit nieuwsgierigheid. In mijn ervaring kan er zoveel verschil zitten in haarproducten en wat ze voor je haar doen. Wat ik wel steeds belangrijker begin te vinden is dat de haarverzorging die ik gebruik zo min mogelijk slechte stoffen bevat. Om die reden was ik ook heel blij dat ik een aantal producten van het merk Iva Natura mocht proberen.

Iva Natura

Iva Natura producten

Dit is een biologisch merk met Turkse roots.  Doordat je in Turkije de meest uiteenlopende landschappen en temperaturen kunt vinden, groeien er de meest bijzondere planten en gewassen. Ook is het een oud land waar nog veel ongerepte natuur te vinden is. De ingrediënten die gebruikt worden voor de producten van Iva Natura zijn dan ook zorgvuldig uitgezocht op de eigenschappen die ze hebben. Zo heb ik eerder eens een aantal producten van het merk getest. Dit was een dagcrème en een oog crème. In de oog crème was het belangrijkste bestanddeel rode peper! Heel bizar, maar het werkte perfect. Heb je deze blog gemist? Dan kan je hem hier nog even lezen: https://melikebeauty.com/2016/06/07/review-iva-natura-day-cream-en-iva-natura-3-effects-eye-area-cream/

Naast dat de ingrediënten die Iva Natura gebruikt heel bijzonder zijn, gebruikt het merk vaak biologische ingrediënten en is het dierproefvrij.  Daar wordt ik in ieder geval heel blij van!

Mijn Turkse roots

Ik denk dat niet iedereen die mijn blog leest weet dat ik zelf ook Turkse roots heb. Mijn vader is Turks en ik ben opgegroeid in Nederland. Toch kwam ik vanaf dat ik heel klein was meerdere malen per jaar in Turkije en is mijn liefde voor het land heel groot. Dat een biologisch merk afkomstig is uit Turkije is voor mij meer dan logisch. Je kunt er zoveel goeds vinden dat je hier in Nederland niet hebt! Als ik er naartoe ga zit mijn koffer op de terugreis meestal voor de helft vol met wat wij hier ‘superfoods’ zouden noemen. Dan heb ik het bijvoorbeeld over bepaalde kruiden en koudgeperste honing rechtstreeks van de imker.

Iva Natura Shampoo For Dry Hair

20170115_222010

 

Deze shampoo is speciaal gemaakt voor droog haar. Het bevat heermoes extract. Heermoes is een plant uit de paardenstaarten familie. De plant werd oorspronkelijk gebruikt in de homeopathie als geneesmiddel. Het bevat onder andere kaliumzouten, flanoiden en silica. Dit zijn stoffen die je haarzakjes voeden, waardoor de vochtbalans van je haar verbeterd.

20170115_221935

Ingrediënten:
Aqua, Rosa damascena (Rose) Flower Distillate*, Ammonium Lauryl Sulfate**, Cocamidopropyl Betaine** Glycerin, Hydrolyzed Glycosaminoglycans, Hydrolyzed Rice protein, Hyaluronic acid**, Decyl Glucoside**, Benzyl Alcohol (And) Dehydroacetic Acid**, Equisetum arvense (Horsetail) Extract (AP), Sodium Benzoate**, Thymus vulgaris*, Myrtus communis*, Citric acid , Fragrance
-*Organic Certificated – **Approved For Organic Cosmetic – AP: Anatolian Plant.
– 20,1% van de ingrediënten is afkomstig uit biologische landbouw.

Iva Natura Nourishing Hair Mask

20170115_222027

 

Dit is een voedend en herstellend masker. Het belangrijkste ingrediënt is laurierwilg. Laurier staat voornamelijk bekend om haar reinigende eigenschappen. De laurier die gebruikt wordt groeit langs de watervallen van het plaatsje Harbiye in Turkije. Naast laurier bevat het masker ook olijfolie, shea boter, en argan olie. De samenstelling van alle ingrediënten zou ervoor zorgen dat je haar weer levendig, gezond en glanzend wordt.

20170115_221919

Ingrediënten:
Aqua, Thymus vulgaris*, Cetearyl Alcohol**, Myrtus communis*, Olea europaea Fruit Oil*, Glyceryl Stearate Se**, Argania spinosa Kernel Oil*, Shea Butter*, Rosa damascena (Rose) Flower Distillate*, Benzyl Alcohol (And) Dehydroacetic Acid**, Phospholipids (And) Glycine Soja (Soybean) Oil (and) Glycolipids (And) Glycine Soja (Soybean) Sterols**, Dicaprylyl Ether (And) Lauryl Alcohol**, Sodium Benzoate**, Laurus nobilis (Laurel) Leaf Extract (AP), Citric Acid**, Propanediol (1) (And) Lecithin (2) **, Fragrance
-*Organic Certificated – **Approved For Organic Cosmetic – AP: Anatolian Plant.
– 26,5% van de ingrediënten is afkomstig uit biologische landbouw.

Mijn ervaring

20170115_221838

Als je de omschrijving van de producten hebt gelezen kun je je vast voorstellen dat ik hier heel blij van werd. Ik vind het altijd heel fijn als er bij het maken van een product gedacht wordt aan natuurlijke ingrediënten en dat er zo min mogelijk chemische toevoegingen in zitten. Als ik de ingrediënten lijsten lees zie ik dit echt terug.

Ook vind ik het altijd veel fijner om zo natuurlijk mogelijke producten voor mijn haar te gebruiken. Mijn ervaring is wel dat een product vaak iets minder goed werkt als het natuurlijk is. Minder chemische stoffen is niet altijd een garantie voor een beter effect. Ik was daarom ook heel benieuwd hoe dat bij deze producten uit zou pakken.

Ik heb uiteraard mijn haar eerst gewassen met de shampoo en daarna het masker gebruikt. Wat mij meteen opviel na het wassen, was dat mijn haar al een stuk zachter aanvoelde na alleen de shampoo. Hij schuimt lekker en hij voelt heel mild aan. Het masker heb ik vervolgens een paar minuten laten inwerken en weer uitgespoeld. Het masker is behoorlijk dik van structuur. Dat betekend dus ook dat je er maar heel weinig van nodig hebt. Ik was bij het eerste gebruik een beetje te enthousiast, waardoor mijn haar wel vettig bleef na het uitspoelen. Achteraf logisch, aangezien er bijvoorbeeld ook olijfolie in zit! De tweede keer was ik iets voorzichtiger en toen ging het wel goed;).

Het resultaat na de shampoo en conditioner is zeker heel fijn. Mijn haar voelt na gebruik een stuk zachter aan. Ook is het minder pluizig en droog. Ik krijg echt het gevoel dat het iets doet voor mijn haar en ik ben heel benieuwd wat het op de lange termijn zal doen. Als je net als ik heel droog en pluizig haar hebt zou ik dit zeker aanraden. Toch fijn om dit om een natuurlijkere manier te kunnen oplossen denk ik!

De producten van Iva Natura zijn verkrijgbaar bij meerdere webshops. Kijk voor meer informatie en de verkooppunten op: Iva Natura

Liefs,

Melike

5 thoughts on “Producten die mij terug brengen naar mijn roots? Review: Iva Natura Shampoo en Haarmasker

 • Reply The Fashion Mom 16 januari 2017 at 19:17

  Wat leuk dat dit merk ook Turkse roots heeft 🙂 Ik kende het niet maar blijkbaar doen ze goed hun werk. Ook leuk dat het natuurlijke producten zijn, altijd fijn!

 • Reply Yvonne 16 januari 2017 at 20:31

  Fijne review Melike.

 • Reply hillybillybeauty 17 januari 2017 at 10:49

  Ik ben pas sinds kort mij wat meer aan het verdiepen in haarproducten. Zaterdag ga ik ein-de-lijk naar de kapper om mijn haar te verven en in model te knippen. Daarna wil ik mijzelf aanleren te gaan stylen en mijn haar wat meer aandacht te geven. Ik ga eens googlen op dit merk, ik ken het alleen van naam, maar het klinkt erg prettig!

 • Reply Kirsty 17 januari 2017 at 16:43

  Dit klinkt goed zeg! Ik heb zelf nog nooit iets van Iva Natura geprobeerd.

 • Reply Anna Gerrie 18 januari 2017 at 16:47

  Oh dit klinkt goed!! Het merk zelf kende ik nog niet, maar dat het een natuurlijker merk is en ook nog dierproefvrij spreekt mij wel aan. Wanneer mijn shampoo en masker op is, ga ik deze eens proberen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *