Heb je Rapunzel goals en zoek je nog iets leuks voor Valentijnsdag? Review: Rock&Ruddle Natural Boar Bristle

Dit is een blog die je even aan je man of vriendje moet laten zien! Tenminste, dat vind ik. Je zult je vast afvragen waarom ik dat over een blogpost zeg, maar dit is niet zomaar een borstel!

Rock&Ruddle Natural Boar Bristle

 

Dit is een hoogwaardig borstelmerk uit Engeland. Het is ontwikkeld door twee vriendinnen: Angela Rock en Jackie Ruddle. Op een dag was Angela haar favoriete luxe borstel verloren. Zo kwamen ze er samen achter dat deze borstel alleen in twee kleuren verkrijgbaar was, namelijk bruin en zwart. Ze vonden dit zo jammer dat ze op het idee kwamen hun eigen luxe borstel lijn uit te brengen. Zo werd Rock & Ruddle geboren. De borstels zijn gemaakt met echt varkenshaar en nylon, om je klitten er goed uit te kunnen halen. Inmiddels zijn de borstels in 25 verschillende prints verkrijgbaar.

Je kunt ze kopen in de winkels van de SOAP treatment storen en online op: soaptreatmentstore.com. Ik ontving de speciale Valentijns editie ter review en ik was zo benieuwd!

Eindelijk Rapunzel met deze borstel?

Deze borstel staat al een hele lange tijd op mijn mijn wishlist en ik ben zo blij dat hij nu eindelijk van mij is! Als je mijn blog al een tijdje volgt weet je dat ik enorm verslaafd ben aan haarproducten. Het liefst zou ik er uitzien als Rapunzel, maar dat is nog nooit gelukt;). Om een langharige Rapunzel te worden heb ik heel vaak gelezen dat het heel goed is je haar regelmatig te borstelen met echt varkenshaar.

Waarom je haar borstelen met echt varkenshaar?

 

Varkenharen bevatten microscopisch kleine schubbetjes. Deze schubbetjes nemen het natuurlijk talg en de oliën van je hoofdhuid mee. Door met varkensharen te borstelen verdeel je deze oliën en het talg over de rest van je haar.

 

Je haar wordt zo meer gevoed op een natuurlijke manier en daardoor gezonder. Ook wordt je haar door het borstelen met varkenshaar glanzender en gladder. De reden dat er nylon tussen het varkenshaar is gedaan, is omdat je je haar zo nog makkelijker kunt ontklitten.

Mijn ervaring tot nu toe?

In het begin van deze blog heb ik al aangegeven dat ik heel veel goede dingen had gelezen over het borstelen met echt varkenshaar. Ik was natuurlijk heel benieuwd, of dit ook echt zo fijn zou zijn.

Waar je even op moet letten is dat je niet meteen te hard te keer gaat. Je gebruikt hem namelijk anders dan een ‘gewone’ borstel. De nylon is namelijk erg hard. Het is een borstel die je even door moet hebben. Als je boven op je hoofd begint met borstelen, moet je hem even zachtjes aanzetten tegen je hoofdhuid aan. Daarna borstel je een paar millimeter van je hoofdhuid af.

Al na de eerste keer kammen merkte ik veel verschil. Mijn haar is normaal gesproken enorm pluizig na het borstelen. Dit komt doordat mijn haar krult en heel fijn is van structuur. Dit is de eerste borstel waar mijn haar totaal niet van pluist. Het wordt juist gladder en glanzender. Het grootste verschil merk ik als ik mijn haar voor het slapen gaan een aantal malen doorkam. In de ochtend word ik voor het eerst niet met een pluizige suikerspin op mijn hoofd wakker.

Ik ben heel benieuwd of ik op de lange termijn mijn Rapunzel goals ga halen. Na mijn eerste ervaringen heb ik in ieder geval goede hoop;)

Wil je deze leuke Valentijns editie ook nog snel bemachtigen? Je kunt hem hier bekijken: Soaptreatmentstore Rock&Ruddle

Liefs,

Melike

5 thoughts on “Heb je Rapunzel goals en zoek je nog iets leuks voor Valentijnsdag? Review: Rock&Ruddle Natural Boar Bristle

 • Reply The Fashion Mom 10 februari 2017 at 20:27

  Ik vind je haren nu ook al heel mooi Melike 🙂 Maar wat een mooie borstel! Eigenlijk zou ik eens in een goede moeten investeren want ik ben niet zo tevreden over mijne.

 • Reply Bertine 11 februari 2017 at 15:06

  fijn dat je haar gladder wordt! de borstel ziet er ook nog eens te leuk uit!

 • Reply Masha 11 februari 2017 at 21:57

  Hi Melike,

  Wat leuk om te lezen waarom mijn borstel zo fantastisch is! Ik heb zelf ook een R&R en heb deze al 2 jaar.. Het is echt mijn brush crush. Wat ik trouwens ook handig vind dat je het borstelgedeelte eruit kan halen, is makkelijk met schoonhouden. Ik heb zelf een panter printje maar jou hartjes zijn ook heel cute 😉

 • Reply Deb 12 februari 2017 at 20:45

  Wat een té gekke borstel! Fijn dat je haar er niet pluizig van wordt, daarom gebruik ik zelf eigenlijk altijd een kam… al jaren eigenlijk. Omdat mijn haar altijd zo ging pluizen door het borstelen. Maar nu ik deze leuke borstel van jou zie, maak ik me nog steeds geen Rapunzel illusies 😉 maar word ik ineens wel heel hebberig en vooral ook nieuwsgierig.

 • Reply Anna Gerrie 15 februari 2017 at 21:08

  Wauw wat een mooie borstel! Ik gebruik zelf ook zo iets, daar wordt mijn haar ook mooi glanzend van 🙂 fijn dat ‘ie je zo goed bevalt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *