Statisch en pluizig haar? Review: O’right Smoothing Hair Lotion en Ionic Massage Brush

Een groot nadeel aan het weer momenteel, is dat mijn haar er enorm pluizig en statisch wordt. Soms draag ik bewust geen wol om de situatie op mijn hoofd niet nog erger te maken. Gelukkig zijn er producten die beloven dit probleem op te lossen. Ik ontving onlangs een leuk pakketje van het merk O’right dat hier tegen zou helpen.

O’right

Dit is de eerste keer dat ik iets van dit merk heb ontvangen en ik kende het daarvoor ook nog niet. Ik denk dat ik daarmee niet de enige ben! De reden dat ik het zelf een heel interessant merk vind, is omdat het volledig natuurlijk, biologisch en ecologisch verantwoord is. De ingrediënten die gebruikt worden zijn allemaal zorgvuldig uitgezocht op hun eigenschappen en deze zijn allemaal plantaardig.

O’right bestaat al 15 jaar en is opgericht door Steven Ko in Taiwan, nadat hij zelf zijn ouders had verloren aan een nierziekte en kanker. Hij was zelf allergisch voor bepaalde chemische stoffen en wilde nu de strijd aangaan tegen chemicaliën in haar producten. Het streven was een natuurlijke haarverzorgingslijn te ontwikkelen die goed was voor mens en natuur. Zo werd O’right geboren.

Het is niet toevallig dat dit merk is ontstaan in Taiwan. De Taiwanese cultuur gelooft in de verbondenheid van mens en natuur en dat zie je ook terug in de productie. Het hoofdkantoor is bekend als een van de groenste productie locaties ter wereld en was als eerste GMP- gesertificeerd. Elke dag probeert dit merk mensen te inspireren in een groenere levensstijl om zo bij te dragen aan een betere wereld.

Wil je meer weten of de producten bekijken? Kijk dan op: Hairoright.nl

 Ionic Massage Brush

anti statisch borstel

Deze borstel is speciaal ontwikkeld om je haar en hoofdhuid op een natuurlijke manier te herstellen. De borstel is gemaakt van natuurrubber en bamboe. Door met de natuur rubberen pinnetjes je hoofdhuid te masseren, worden je haarwortels gestimuleerd en geactiveerd. Dit kan bijvoorbeeld helpen tegen haarverlies. Doordat de borstel geen kunststof bevat heeft hij ook een anti-statische werking.

Mijn ervaring?

Ik heb nog niet eerder een borstel gehad, waarmee ik ook mijn hoofdhuid kan masseren. Ik vond dat wel heel interessant! Ook klinkt het eigenlijk heel logisch dat het goed voor je haar is, om je hoofdhuid te masseren. Je masseert je hoofdhuid door met pinnetjes zachtjes heen en weer te bewegen op je hoofd. Ik vind dit zelf wel heel erg fijn voelen. Of het mijn haar ook echt gezonder gaat maken, moet natuurlijk op de lange termijn blijken. Voor nu gebruik ik hem in ieder geval wel regelmatig, omdat het heel lekker aanvoelt. Een beetje als een kleine ontspanningsmassage op je hoofd!

Wat betreft de anti-statische werking merk ik ook verschil. Mijn haar wordt niet statisch na het kammen met de borstel en dat is heel fijn. Een klein minpuntje vind ik wel dat ik er wat moeilijker door mijn haar heen mee kom. Mijn haar is heel fijn van structuur en raakt dus heel snel in de knoop en met deze borstel duurt het wat langer voordat het weer ontwart is. Ik denk dat dit komt doordat de pinnetjes wat dikker en harder zijn dan mijn andere borstels. Toch heb ik het er wel voor over om iets langer mijn haar te moeten kammen als het daarna niet statisch is;).

O’right Smoothing Hair Lotion

pluizig haar lotion Ó'right

Deze lotion zou je haar voeden, verzorgen en beschermen tegen slechte invloeden van buitenaf. Anders dan een olie, verzwaart het je haar niet terwijl het wel dezelfde voordelen biedt. De lotion bevat actieve aminozuren en gojibes extract, wat een sterke anti oxiderende werking geeft. De vochtbalans van je haar wordt weer op peil gebracht waardoor je haar weer herstelt.

Mijn ervaring?

De lotion zit in een sprayflacon. In mijn ervaring kan het heel erg verschillen of dit handig is in gebruik. Je hebt namelijk sprays die er veel te hard uit komen, waardoor je meteen een grote hoeveelheid op een deel van je haar hebt zitten. Dat is bij deze spray niet zo. Het is echt een verstuiver en hij verdeeld ook zo. De substantie komt er uit in de vorm van zachte nevel, waardoor je zelf niet meteen heel erg hoeft op te letten dat je te veel aanbrengt.

Mijn haar voelt na het sprayen een stuk zachter aan. Ik heb geen pluizig haar en het is niet statisch. Het werkt dus! Daarnaast ruikt het lekker fris. Wat ik ook heel fijn vind, is dat het mijn haar niet verwaart zoals bij een olie. Normaal gesproken breng ik soms meerdere malen per dag een beetje olie aan om mijn haar in bedwang te houden. Echter moet ik daardoor mijn haar bijna iedere dag wassen, aangezien het daardoor heel zwaar en vet wordt. De spray is op dat punt echt anders. Je kunt hem meerdere keren per dag op sprayen zonder dat je haar meteen een stuk vetter lijkt. Je haar blijft droog en luchtig. Een heel fijn product dus met dit weer!

Wil je de producten ook bekijken? Ga dan naar Hairoright.nl

Heb jij ook last van statisch haar?

Liefs,

Melike

6 thoughts on “Statisch en pluizig haar? Review: O’right Smoothing Hair Lotion en Ionic Massage Brush

 • Reply jeapiebel 15 februari 2017 at 11:36

  De borstel is speciaal ontwikkelt om je haar en hoofdhuid op een natuurlijke manier te herstellen wat klinkt dat goed en interessant zeker. Dat je merk met de anti-statische werking fijn en geen pluizig haar is en het niet statisch is dat klinkt zeker positief. 🙂

 • Reply Anna Gerrie 15 februari 2017 at 21:20

  Ja! Mijn haar is zo ontzettend statisch momenteel, echt vreselijk. Deze lotion en borstel lijken mij niet alleen fijn in gebruik, ook het verhaal eromheen vind ik heel mooi!

 • Reply Rachel 16 februari 2017 at 14:16

  ah klinkt goed, ik word namelijk gek van mijn statische haar momenteel.. plakt gewoon rondom mijn hoofd.. lang leven een poep knot bovenop mijn hoofd.

 • Reply The Fashion Mom 18 februari 2017 at 20:29

  Wat een bijzondere borstel! Ik heb ook vaak last van statisch haar en dat is best lastig. Fijn dat deze borstel dit probleem oplost! En een borstel om je hoofdhuid te masseren? Geweldig! Ik geloof er wel in dat dit goed is voor je haren 🙂

 • Reply Deb 19 februari 2017 at 22:13

  Ik had nog niet eerder van dit merk gehoord, maar het klinkt interessant. Ik ben sowieso fan van natuurlijke producten zoals je weet. Deze hebben bij mij standaard een streepje voor. Daarnaast vind ik het altijd mooi als een merk een verhaal heeft. Ik ga zeker even op de website van de shop kijken. Wat betreft de producten uit jouw review ben ik vooral benieuwd naar de lotion geworden. Ik heb veel last van pluizig haar en zou wel eens willen weten wat de lotion voor mijn haar zou kunnen doen.

 • Reply Naomi 21 februari 2017 at 14:24

  Ik ben mega blij met je blog, ik heb altijd last van pluis haar en van alles geprobeerd. Ik ga dit ook zeker proberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *