Hou je ook meer van natuurlijke haarproducten? Review: Framesi The Morphosis Green

Het liefst zou ik iedere dag mijn haar wassen, puur omdat ik zo van shampoo’s hou;). Maar ik weet natuurlijk dat te vaak wassen helemaal niet goed is voor mijn haar. Toch blijf ik altijd een beetje een shampoo verslaafde en kan ik nooit genoeg haarproducten testen. Wat ik wel heel fijn vind is, als deze producten zo natuurlijk mogelijk zijn. Dat is ook de reden dat ik bijna alleen maar haarverzorging gebruik die zo natuurlijk mogelijk is en het liefst ook gebruikt wordt door kappers. Onlangs kreeg ik weer wat leuke haarproducten binnen om uit te testen en ik was zo benieuwd!

Framesi

De haarproducten die ik in deze blog laat zien zijn van het Italiaanse merk Framesi. Ik kende het merk uiteraard al, maar ik kan me voorstellen dat je er nog niet van gehoord hebt. Het is een haarproducten merk dat al sinds 1948 bestaat. Het merk haalt haar inspiratie uit design, architectuur, stoffen en materialen van modeontwerpers. Het wordt verkocht in meer dan 80 landen en het is ooit bekend geworden door hun bijzonder goede haarkleuringen.

Framesi The Morphosis Green

Dit is de nieuwste lijn van het merk. Alle producten zijn voor bijna 98% natuurlijk en dat sprak mij enorm aan. Ook is er zelfs over de verpakking nagedacht. Dit is van recyclebaar materiaal. Heel groen dus allemaal;) Het is gemaakt voor mensen die van bewust en natuurlijk houden en dat is dat naar mijn idee in deze tijd steeds een grotere groep.

Green Daily Shampoo

Dit is een shampoo voor dagelijks gebruik en hij is geschikt voor ieder haartype. Hij hydrateert het haar en is heel mild voor je hoofdhuid. De shampoo is verrijkt met passiebloempit olie dat je haar veel voeding en glans geeft. Wat vooral belangrijk om te weten is, wat hij niet bevat aan ingrediënten.

De shampoo bevat geen:

 • Gluten
 • SLES
 • PEG
 • PPG
 • Siliconen
 • Parabenen
 • Kleustoffen en
 • Petrolatum

Nourishing Reparing Mask

Dit is een voedend en herstellend masker dat pluisvorming en statisch haar tegengaat. Hij bevat shea boter en maakt je haar weer super glanzend en zacht. Ook dit product bevat een aantal ingrediënten niet.

Wat het masker niet bevat is:

 • Gluten
 • PEG
 • PPG
 • Siliconen
 • Petrolatum
 • Kleurstoffen en
 • Parabenen

Green Oil Infusion

Dit is een herstellende olie die je helpt de gezondheid van je haar te verbeteren. Je wordt zijdezacht en geheel pluisvrij.

Ook deze olie is vrij van:

 • PEG
 • PPG
 • Siliconen
 • Petrolatum
 • Kleurstoffen en
 • Parabenen

Mijn ervaring?

Het is bestwel grappig, want ik wilde deze producten heel graag testen terwijl ik ook een beetje bang was dat ze niet heel goed zouden bevallen. Ik heb eerder producten van het merk gehad en deze vond ik heel erg fijn, maar mijn ervaring met bijna volledig natuurlijke producten is soms heel wisselend. Het kan soms echt zijn dat een product wat betreft de ingrediënten geweldig klinkt, maar uiteindelijk gewoon niks doet voor mijn haar. Ik wil producten die alles hebben. Daarmee bedoel ik producten die zo natuurlijk mogelijk zijn, maar ook een geweldig effect hebben op mijn haar. Ik ben vast niet de enige;)

Ik waste mijn haar voor het eerst met een beetje gezonde argwaan, maar deze verdween al heel snel. Allereerst was ik bang dat hij niet zou schuimen, aangezien hij geen sles oftewel sulfaat bevat. Dit deed hij wel en toen ik hem over mijn haar verdeelde voelde mijn haar ook nog eens meteen superzacht aan! Na het uitspoelen was dit nog steeds zo, waardoor ik niet eens echt de behoefte had om nog een conditioner te gebruiken.

Na het wassen heb ik het masker verdeeld in mijn puntjes en dit even laten zitten. De substantie is dik en vol en voelt ook lekker zacht aan. Hij spoelt makkelijk uit en maakt je haar nog net even iets zachter. Na de twee producten gebruikt te hebben ging ik echt met een blij voldaan gevoel de douche uit.

De olie was wel even een dingetje. Ik sprayde deze onderin mijn handdoekdroge puntjes en liet mijn haar vervolgens drogen. Mijn haar was super zacht, glanzend en geheel pluisvrij. Echter waren mijn puntjes een beetje vettig en zagen ze er daardoor een beetje nat uit. De olie is dus met andere woorden een product waar je wel heel voorzichtig mee moet zijn wat betreft het gebruik.

Ik heb de producten nu ik dit schrijf al een aantal weken gebruikt en het probleem met de olie is nu ook opgelost. Ik spray zelf een heel klein beetje in mijn handpalm en verdeel het daarna in mijn puntjes. Het is natuurlijk afhankelijk van je haartype of je het zo moet gebruiken. Ik heb heel fijn haar en ik denk dat het bij dikker haar niet nodig is.

Nu ik de producten een tijd heb gebruikt kan ik niets anders zeggen dan dat het producten zijn die het allemaal hebben. Mijn haar is glanzend en pluisvrij na gebruik terwijl ik het heb verzorgd met natuurlijke producten. Dat is heel erg fijn! Last but not least wil ik ook nog even wat over de geur zeggen. Deze is moeilijk te beschrijven, maar hij deed mij een beetje denken aan de geur van veel verse groene kruiden bij elkaar. Ik vind hem heel lekker en ook echt passen bij het product, want je krijgt er een beetje het gevoel bij alsof je je haar met plantjes hebt gewassen. Als je net als ik het liefst wast met natuurlijke opties zou ik het zeker aanraden te proberen.

De producten van Framesi zijn verkrijgbaar bij kapsalons die ermee werken en meerdere webshops online.

Liefs,

Melike

 

2 thoughts on “Hou je ook meer van natuurlijke haarproducten? Review: Framesi The Morphosis Green

 • Reply Yvonne 28 april 2017 at 09:12

  Klinkt goed ook omdat veel producten mijn haar zwaar maken en dat is voor heel fijn haar een ramp.

 • Reply Anna Gerrie 29 april 2017 at 14:45

  Wat heb je mooie foto’s gemaakt! Ik kende dit merk nog niet, maar het klinkt wel goed. En wat goed dat ze ook om de verpakking denken, daar kunnen andere merken nog wat van leren:-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *