Een van de fijnste stijltangen tot nu toe? Review: Remmington Air Plates

Mijn haar is van nature krullend, maar niet op een hele constante manier. Soms zit het goed, maar meestal heb ik allerlei soorten plukken haar die echt een eigen leven leiden. Door de jaren heen heb ik gelukkig wel geleerd hoe ik hiermee om moet gaan. Toch ben ik vaak wel jaloers op vrouwen die gewoon heel stijl haar hebben. Wat lijkt mij dat makkelijk! Gewoon even je haar wassen en laten drogen en verder niks! Uiteraard heb ik daar in mijn hoofd een soort geromantiseerd beeld van gecreëerd, want die zullen vast weer heel graag wat meer volume en krul willen.

De prijs van een stijltang zegt niet altijd wat..

Onlangs kreeg ik een nieuwe stijltang op een persevent. Dat kwam heel goed uit, want de stijltang die ik heb is niet zo goed. Hij stijlt wel, maar dit duurt enorm lang waardoor ik hem bijna nooit gebruik. Het ligt niet aan de temperatuur, maar vooral aan de manier waarop hij werkt. Hij oefent niet genoeg druk op mijn haar uit en als ik hem steviger samenknijp, krijg ik het gevoel dat hij mijn haar afbreekt. Dit is geen goedkope stijltang. Ik heb er 119,00 voor betaald en hij is van het merk ISO. Een goed voorbeeld van een product dat zijn geld gewoon simpelweg niet waard is. Remmington is een wat goedkoper merk, maar ondanks dat zag de stijltang die ik mocht uitproberen er meteen een stuk beter uit. Ik was heel benieuwd!

Remmington air plates

Wat deze nieuwe stijltang van Remmington zo bijzonder maakt is vooral dat hij werkt met ‘airplates’. De platen zijn zwevend en zouden daardoor veel makkelijker door je haar heen glijden. Dit is de eerste stijltang die op deze manier werkt.  Ook zit er tien keer meer keramiek in de platen die ook helpen om je haar er gladder doorheen te laten gaan. Hij heeft vier verschillende standen van 150 graden tot 230 graden.  Ook heeft hij een cooltouch technologie die ervoor zorgt dat je handen dus niet verbranden. De stijltang warmt op in 15 seconden.

De werking

Allereerst wil ik nog even wat zeggen over hoe de tang er uit ziet. Ik vind de vormgeving namelijk heel erg gaaf. Toen ik hem zag was ik eigenlijk meteen heel benieuwd! Zoals je op de foto’s kunt zien lijkt hij totaal niet op andere stijltangen en ik vind hem er bijna een beetje futuristisch uitzien;)

Ik heb uiteraard niet eerst de gebruiksaanwijzing gelezen, dus ik deed de stekker in de stopcontact en ik wachtte rustig af tot hij aan zou gaan. Dit ben ik namelijk gewend bij andere stijltangen. Echter deed hij niks haha, dus ben ik toch maar gaan lezen. Je moet hem dus wel even aanzetten, voordat hij opwarmt!

Het opwarmen ging ontzettend snel. Het klopt dus echt dat dit ongeveer 15 seconden is en dat vind ik zelfs super fijn, aangezien ik meestal niet heel veel tijd  en geduld heb. Vervolgens kun je zelfs de stand instellen. Ik heb hem op de derde stand gezet, omdat ik bestwel fijn haar heb en ik weet dat 230 graden te veel schade aan mijn haar kan aanbrengen.

De grip van de tang is ook heel erg fijn. Doordat hij dus met airplates werkt hoef je er zelf niet heel hard in te knijpen om je haar er goed strak in te zetten.

Snel en makkelijk stijlen!

Wat meteen opviel toen ik er een pluk mee probeerde te stijlen was dat hij echt heel makkelijk door mijn haar gleed. Zoals ik al eerder aangaf is dit mijn grootste frustratie bij mijn huidige stijltang. Ik werd hier echt meteen ongelofelijk blij van. Zonder heel hard te hoeven knijpen gleed mijn haar er gewoon moeiteloos doorheen. Daarnaast was het plukje meteen heel stijl en zag hij er glad en glanzend uit. Wat een verademing was dat! Doordat de stijltang er zo makkelijk doorheen gaat en ook meteen heel stijl maakt ben je echt heel erg snel klaar.

(Op de foto zie je hoe een kant van mijn haar stijl is en de andere nog niet. De stijle kant koste mij letterlijk maar 5 minuten!)

Voor mij is deze stijltang van Remmington daarom eigenlijk wel een van de beste stijltangen die ik tot nu heb geprobeerd. Toch vind ik het ook een beetje jammer dat ik dit nu ontdekt heb;). Een andere reden dat ik mijn haar nu niet zo heel vaak stijlde was, omdat het ook niet heel goed voor mijn haar is. Nu ik deze tang heb wil ik eigenlijk veel vaker stijlen en dat heeft uiteraard ook een keerzijde. Ik moet me een beetje inhouden dus!

Met andere woorden zou ik deze stijltang zeker aanraden als je ook graag je haar wil stijlen met een tang die heel snel en makkelijk werkt. De stijltang kost 79,99 euro en dat vind ik zeker een goede prijs in verhouding met de kwaliteit. Hij is verkrijgbaar bij meerdere webshops online en winkels.

Liefs,

Melike

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *