Wat moet je aan als het ineens warm weer is? Herken je deze outfit stress?

Dit weekend was het ineens warm. Heerlijk denk ik dan, maar ik voel ook wel wat stres opkomen. Met mijn handen in het haar sta ik dan voor mijn kast. Een kast waar de warmste winteropties al uit zijn verdwenen, maar ook een kast die er zeker niet zomers uitziet. Ik noem het altijd een tussenweer kast op dat moment. Dit is vaak ook hoe mijn kledingkast blijft gedurende de lente en zomer, aangezien je het in Nederland maar nooit weet.

Toch heb ik natuurlijk altijd kriebels om iets nieuws te kopen als het warm wordt. Ik vind het namelijk altijd erg lastig te bedenken wat ik aan moet, met de kleding die ik al heb. Na een aantal outfits gepast te hebben, besluit ik dan toch iets nieuws te kopen. Dit jaar heb ik mij voorgenomen het anders aan te pakken. Ik hoop dat het lukt! Vaak merk ik namelijk ieder jaar weer dat de lente en zomer collecties behoorlijk veel op elkaar lijken. Zo kan het zelfs voor komen dat ik bijna exact hetzelfde koop als een jaar ervoor.

Puur omdat het dan nieuw is voelt het dan leuker om het aan te trekken. Maar is het echt heel iets anders? Nee, dat kan ik niet altijd zeggen. Ik wil jullie met dit artikel inspireren om ook een wat beter te kijken naar alle kleding die jullie al hebben. Soms is het net iets anders combineren al genoeg om toch iets ‘anders’ aan te kunnen trekken. Ik heb het dit weekend in ieder geval geprobeerd en ik was heel blij met het resultaat.

(Het t-shirtje heb ik zeker al twee jaar, het rokje 4 jaar en de schoenen zijn van vorig jaar)

 

Ook was ik best trots dat het gelukt was niks nieuws te kopen. Als je mij een beetje beter kende zou je weten dat ik echt een serial shopper ben. Iemand die soms nog maanden items in de kast heeft met de prijskaartjes er aan. Ik blijf daarom wel realistisch. Ik zal zeker ook dit jaar leuke items gaan kopen, maar in veel mindere mate.

Herkennen jullie het gevoel van niks in de kast te hebben, zodra het weer veranderd?

Liefs,

Melike

0 thoughts on “Wat moet je aan als het ineens warm weer is? Herken je deze outfit stress?

 • Reply yasemin 8 mei 2016 at 23:11

  Je outfit is echt super! Zou we zelf niet op komen om zon combi te maken. ThanX voor de inspiratie!!

 • Reply Jill Martin 9 mei 2016 at 07:07

  Mooie outfit Melike! Zo’n leuk topje met cactusjes! xxx

 • Reply jeapiebel 9 mei 2016 at 08:03

  Je bent niet de enige dat kleding hebt gekocht en in de kast gerust laten liggen. 😉 Ik vind de rokjes erg leuk. Al draag ik zelf niet vaak wit. Leuk dat je een artikel maakt en anderen wil inspireren. Ik moet binnenkort ook mijn winterkleding wisselen naar lente en zomerkleding. Ik heb er ook zin in, omdat ik draag graag zomerkleding.

 • Reply Femke 9 mei 2016 at 08:07

  Ja dat herkin ik! Ik heb dan plots het gevoel dat er niets meer in mijn kast hangt, wat past bij het weer buiten! Leuke outfit heb je samen gezocht, ik denk dat ik ook nog maar eens mijn kast uitpluis 🙂

 • Reply Babs 9 mei 2016 at 08:08

  Jazeker! Dat herken ik. Gisteren besefte ik nog…ehm, ik heb geen leuke jurk. Rokken zat, maar geen jurk.
  Dus was online bij H&M gaan kijken en zag natuurlijk een hele leuke en vooral lekker zittende wijde jurk. Ik moet natuurlijk kijken of die mij wel staat, want het gebeurd heel vaak dat het tegenvalt. Niet de jurk, maar wel de combinatie jurk en mijn figuur…
  Ik heb ook genoeg kleding voor de zomer, maar het gaat dan echt kriebelen…
  Wat staat dat heerlijk ’s zomers wat je aan hebt… en met zo een slank figuurtje kan je alles dragen. Mooie combi!

  • Reply melikebeauty 9 mei 2016 at 21:04

   Dankjewel! Hihi ook heel herkenbaar. Dat heb ik ook altijd. Het gevoel dat ik toch nog iets mis in mijn kast. Ik hoop dat de jurk goed uitpakt, je weet het indd nooit met online bestellen;)

 • Reply debbeautygoddessnl 9 mei 2016 at 08:26

  Wat een leuk artikel! Ik word er helemaal vrolijk van!

  Wat een heerlijke zomerse outfit! Het shirt met de cactussen vind ik té gek! Ik herken het helemaal dat je voor je kast staat te dubben en niet weet wat je aan moet trekken. Ik moet wat dat betreft echt heel erg wennen aan het zomerse weer hihi. Ik heb ook gemerkt dat sommige kleding me toch ook iets strakker is gaan zitten (oops!) dus dat is ook wel een beetje confronterend 😉 maar aan de andere kant weer een heads up om wat meer te gaan sporten. Ik heb de laatste tijd niet veel nieuwe dingen gekocht, maar heb aankomende zomer 2 bruiloften en ben wel van zeker iets nieuws daarvoor te gaan kopen en misschien wat shirts voor naar het werk.

  • Reply melikebeauty 9 mei 2016 at 21:06

   Oh dankjwel!! Daar heeft denk ik bijna iedereen last van, die vervelende winter kilo’s. Ik moet ook echt wennen aan dit weer;)

 • Reply rachelkromdijk 9 mei 2016 at 14:13

  Heel herkenbaar je hebt in ieder geval een prachtig figuur! liefs

 • Reply MamavdDag 9 mei 2016 at 15:00

  Ik herken het zeker! Ik zie zoveel kleren in mijn kast hangen, maar nooit iets geschikt voor het weer of gevoel van die dag lijkt het wel. Fijn dat je mensen probeert te inspireren het toch nog met de kleren te doen die ze al hebben. Vooral als je een (kleine of grote) shopverslaving hebt is dat zeker geen slecht idee. Ben met veel ook nog wel tevreden. Maar eerlijk… dat gevoel als je iets nieuws aan hebt is toch wel priceless hihi.

  • Reply melikebeauty 9 mei 2016 at 21:06

   Haha ja dat is echt zo, heerlijk voelt dat! Hoop dat ik me dit jaar kan inhouden!

 • Reply Yvonne 9 mei 2016 at 15:56

  Precies wat ik ook dacht de afgelopen dagen. Maar gelukkig viel het mee en heb ik toch weer wat leuks bij elkaar gevonden.

 • Reply Miss 9 mei 2016 at 17:49

  Wat een leuke zomerse outfit is dit!

 • Reply Kirsty 9 mei 2016 at 19:21

  Wat een mooie outfit! Ik moet toegeven dat ik zelf bijna altijd het gevoel heb dat ik niks in mijn kast heb haha, zelfs als ik net heb geshopt soms, dat had ik laatst; dan koop je kleding maar past het niet bij het weer van dat moment 😛

 • Reply Rebecca Denise 9 mei 2016 at 20:00

  Het is vaak bizar hoe veel combinaties je in je kast hebt hangen, zonder dat je het weet.
  Op deze manier kom je ineens op een erg leuke outfit! 🙂

 • Reply Sandra 10 mei 2016 at 06:41

  Dat rokje vind ik vooral erg leuk! Ik heb onlangs mijn kledingkast opgeruimd en heb veel weggedaan. Zomerjurkjes heb ik bijna niet meer en moet ik toch maar weer eens aanschaffen.

 • Reply vintageandbeauty 10 mei 2016 at 08:27

  Leuk onderwerp kaart je aan! Ik probeer zelf altijd alles op een hoop te gooien en dan een middagje lekker te gaan mixen. Echt verrassend hoeveel dingen je dan hebt!

 • Reply Claudia 10 mei 2016 at 14:20

  Ah wat leuk een shirt met cactussen. Love it. Alles ligt door elkaar in mijn kast. Met dit weer wordt het de hoogste tijd om een winter kast en een zomer kast te maken. Ik weet nu idd niet wat ik allemaal heb whahaha. Ik ben echt een jurken en rokken fan. Het outfitje staat je super. X

 • Reply ikhouvanbeautynl 10 mei 2016 at 20:07

  Hartstikke leuke zomeroutfit! Ja, ik herken het zeker. Ik heb vrij regelmatig dat ik denk: ik heb niks om aan te trekken… Terwijl ik dus drie kasten vol heb… Echt erg he?

 • Reply Quinty 10 mei 2016 at 21:09

  Ik heb eigenlijk tot nu toe voor de zomer altijd wel erg leuke dingen in mijn kast hangen (al zeg ik het zelf). Vooral allemaal leuke jurkjes enzo, maar ik ben zo iemand die als het erg mooi weer is weet ik ook niet wat ik aan moet omdat ik me al snel te bloot voel. Vooral als het net een dagje mooi weer is ben ik bang dat ik dan overdreven bloot gekleed ben dus had bijvoorbeeld zaterdag een erg leuk jurkje aangedaan maar wel een spijkerjasje erover heen. Het was bloedheet maar ik voelde me in ieder geval niet aangekeken haha 🙂

  • Reply melikebeauty 10 mei 2016 at 21:21

   Oh wat jammer dat je je altijd snel te bloot voelt! Hihi een spijkerjasje is naar mijn idee eigenlijk altijd wel een goed idee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *