Review: Friday Mascara Big Splash en borsteltjes

Verslaafd aan mascara? Dat ben ik! Het is een van de enige make-up items, waar ik gewoon simpelweg niet zonder kan. Wimpers kunnen zoveel doen voor je ogen en van mij mogen ze altijd langer en voller. Toch is de ene mascara de andere niet en heb ik al veel miskopen gedaan. Ik denk dat het ook heel verschillend is per persoon wat wel en niet werkt.

Enige tijd geleden heb ik voor mij nog steeds de leukste winactie ooit gewonnen. Namelijk een mascara abonnement van Friday. Misschien kent niet iedereen dit, dus ik zal het even toelichten. Friday is een uniek concept dat mascara levert in de vorm van een abonnement. Dit gaat via de website www.fridaymascara.com.  Je krijgt dus om de zoveel tijd automatisch je favoriete mascara op je deurmat. Ik vind dit zelf echt heel erg leuk. Ik heb nu twee leveringen gehad en het voelde beide keren als een cadeautje. Dat is ook de bedoeling van Friday. Zij vinden dat het kopen van mascara een unieke ervaring moet zijn. Even een verwenmomentje voor jezelf. Van mij mag dit eerlijk gezegd wel met alle make-up nadat ik dit heb ervaren.

De verpakking is namelijk alleen al te leuk. Je ontvangt je mascara in een prachtig doosje met een spiegel, waar je hem in kan bewaren. Zo voelt het meteen speciaal om hem op te doen. Ook kun je het doosje natuurlijk gebruiken om andere make-up items in te stoppen.

20160821_151915.png

Het gaat als volgt in zijn werk:

 • Je kiest jouw ideaale mascara, er zijn zes varianten
 • Je kiest welk borsteltje je erbij wilt, hier zijn er acht van
 • Je kiest hoe vaak je het wilt. Dit kan maandelijks, om de twee maanden en om de drie maanden.
 • Per levering betaal je 10,50 euro, dit is inclusief bezorging

Kijk voor meer informatie op: www.fridaymascara.com

Verder zijn de mascara’s niet getest op dieren en is de kwaliteit naar mijn idee heel erg goed. Dit kun je ook terug lezen in mijn vorige blog hierover. Daar testte ik de Extreme Volume mascara. Heb je die blog gemist? https://melikebeauty.com/2016/06/22/reviewfriday-extreme-volume-mascara/

De borsteltjes:

Zoals ik eerder aangaf kun je dus zelf je mascara samenstellen. Je kunt aangeven welke substantie je wilt en ook welk borsteltje. Ik vind zelf dat het heel veel uitmaakt welk borsteltje je gebruikt. Ook past niet elk borsteltje bij elk wimpertype. Ik maak wel eens mee dat iemand een mascara gebruikt en zweert bij dat borsteltje, vervolgens doet hij voor mij helemaal niks. Bij Friday kun je dus zelf kiezen tussen 8 soorten. Vaak weet je naar mijn idee wel wat in ieder geval wel en niet zou werken. Ik heb ze inmiddels allemaal getest.

Hieronder even allemaal op een rij:

 

Welke vind ik het beste? Eerlijk gezegd was er geen borsteltje bij dat ik helemaal niet goed vond werken. Elk borsteltje heeft zijn eigen unieke eigenschappen en dat maakt het ook zo leuk. Het is maar net welk effect je zoekt en welk effect je wimpers nodig hebben. Voor mij is het bijvoorbeeld niet nodig om extra krul te krijgen aangezien mijn wimpers van nature krullen. Ik zoek meestal een borsteltje die zelfs de kleinste haartjes pakt zodat ik zo vol mogelijke wimpers krijg. Ik heb daarom wel twee ultieme favorieten en dat zijn NO.1 en NO.5.

Big Splash Mascara:

wp-1472489817765.jpg

 

 

In mijn vorige blog had ik aangegeven dat ik deze uitgebreid zou testen op vakantie. Aangezien ik meestal naar landen ga waar het ongelofelijk warm is, leek het mij heel fijn hier een waterproof mee naartoe te nemen. Dit pakte iets anders uit dan ik had verwacht. Na het aanbrengen droogde de Big Splash namelijk niet goed bij mij. Hij liep verder niet uit, maar als ik er met mijn vingers tegenaan drukte gaf hij een beetje af.

Toen ik terug was in Nederland heb ik dit uiteraard besproken met Friday. Ik had namelijk een vermoeden dat dit natuurlijk niet zou kunnen kloppen. Deze mascara is een van de populairste die ze verkopen. Ook gaf Friday zelf aan hier nooit eerder klachten over te hebben gehad.

Er was hulp ingeschakeld en ik kreeg een verklaring. Hier was ik echt door verrast. Het zou namelijk kunnen komen doordat mijn huid te veel talg produceerd. De samenstelling van een waterproof mascara is anders dan een gewone. Hierdoor kan het zijn dat je huidtype hier minder geschikt voor is.  Ik kan mij wel herinneren dat ik dit probleem eerder heb gehad met andere waterproof mascara’s, maar eigenlijk had ik nooit de link gelegd. Ik ben heel blij dat ik dit nu weet. Eindelijk een verklaring voor mijn waterproof struggles.

Voor mij was deze mascara daarom dus geen perfecte match. Om hem toch een eerlijke kans te kunnen geven heb ik hem vervolgens getest op een vriendin. Heel bizar, maar bij haar droogde hij meteen. Ook bleef hij bij haar goed zitten en zag hij er goed uit.

Koppig dat ik ben moest ik het zelf ook onder de knie krijgen hem eens wel in de ‘droge’ vorm te ervaren. Ik heb mijn ogen grondig gereinigd en verder niks op mijn gezicht gesmeerd. Met als resultaat toch goed opgedroogde wimpers. Verder zoals je wellicht op de foto’s ziet geeft hij super veel volume en maakt hij je wimpers heel lang. Ik vind daarom het effect kwalitatief echt hoogwaardig en vergelijkbaar met duurdere luxe merken.

Ik zou hem dus zeker niet afraden. Als je het waterproof probleem dat ik eerder heb omschreven herkent is het misschien een mindere match. Misschien is dan de Extreme Volume of een andere optie iets voor je. Een leuk weetje is dat een vriendin van mij na het gebruiken van de Extreme Volume zo enthousiast was dat ze nu een abonnement heeft en volledig hooked is.

Kende jij Friday Mascara al?

Liefs,

Melike

 

 

 

17 thoughts on “Review: Friday Mascara Big Splash en borsteltjes

 • Reply Susan 2 september 2016 at 06:44

  Klinkt goed! Alleen ik heb ook een vette huid en dus veel talg.. Misschien dan toch maar overslaan

  • Reply melikebeauty 2 september 2016 at 20:38

   Dat zou kunnen indd, gelukkig zijn er nog veel andere opties;) Bijvoorbeeld de Extreme Volume is nog steeds een van mijn ultieme favorieten.

 • Reply Babs 2 september 2016 at 09:30

  Wat heb jij dat slim getest! En grondig! Ik denk dat veel mensen dat niet weten.
  Ik zou bijna als catchy titel zetten: \”Waarom waterproof mascara niet werkt bij jou\” of een variant daarop.
  Ik vind het een slim concept. Meestal koop ik een mascara die mij wat lijkt en ik let niet zo op het borsteltje. Nu weet je precies welke bij je past. Handig!

  • Reply melikebeauty 2 september 2016 at 20:39

   Haha dankje! Ik denk ook dat weinig mensen dat weten, het was echt een letterlijke \’eyeopener\’ voor mij;)

 • Reply The Fashion Mom 2 september 2016 at 11:04

  Eerst en vooral: mooie foto! Ik kan ook echt niet zonder mascara 🙂 Toegegeven wist ik eigenlijk ook niet dat er zoveel verschillende borsteltjes bestonden, haha 🙂

  • Reply melikebeauty 2 september 2016 at 20:40

   Hihi dat kan ik me voorstellen. Ik ben echt mascara verslaafd en dan vergeet ik soms dat niet iedereen tig verschillende borsteltje kent;) Dankjewel!!!!!

 • Reply Beauty45plus 2 september 2016 at 11:20

  Ik heb dit merk hier en daar voorbij zien komen. En een leven zonder mascara dat bestaat niet 🙂

 • Reply Mariska 2 september 2016 at 11:29

  Goed getest zeg! En vind dat er ook wel veel uitgezocht is :O heel erg netjes! Vind het concept trouwens ook wel heel goed bedacht.

 • Reply debbeautygoddessnl 2 september 2016 at 19:59

  Dankzij jou ken ik Friday mascara inmiddels! Blijft inderdaad een super prijs waar je lang van kunt genieten. Jammer dat deze mascara niet werkte voor jou. Goed dat je het hebt aangegeven bij Friday en ook top dat ze het voor je hebben uitgezocht en dat er een verklaring voor is. Krijg je nu bij elke mascara alle borsteltjes erbij of kreeg je die eenmalig? Ik zie er namelijk een heel setje liggen. Ben benieuwd!

  • Reply melikebeauty 2 september 2016 at 20:45

   Ja ik was ook heel blij met het antwoord. Eindelijk een verklaring op iets dat ik al langer heb;) Het is inderdaad echt een leuk concept. Ik had alle borsteltjes even gekregen om te testen, maar normaal gesproken kies je er een uit. Wat wel heel leuk is, omdat je natuurlijk wel iedere levering iets anders kan proberen!

 • Reply hillybillybeauty 2 september 2016 at 20:42

  Grondig getest en zeer duidelijke review. Ik ken het concept, maar ik doe veel langer met een mascara. Ik zou dan een hele berg op voorraad hebben…hihi

 • Reply Claudia 3 september 2016 at 14:29

  Via jou ken ik het Friday concept! Wat goed van jou dat je het hebt aangeven bij het bedrijf, logische verklaring lijkt me! Ik vind het idd een erg handig en leuk concept. Ik ben net als jou een echte mascara addict.

 • Reply Sherry 3 september 2016 at 20:39

  Dat ziet er goed uit. Ik heb het al eerder zien voorbij komen.

 • Reply Beauty treasures 4 september 2016 at 20:49

  Ik ben ook verzot op mascara. Ik wist helemaal niet dat je ook een soort abonnement kon nemen op mascara\’s. Grappig.

 • Reply Evelien 6 september 2016 at 20:33

  Oh dit concept is echt zo tof! Dat je een abo erop kon nemen, wist ik niet. Heel interessant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *